4b - Til forældre/kollegaer

Ideen bag projektet var at øge elevernes interesse for at udtrykke sig igennem et medie de kender fra deres fritid. Undersøgelser viser at eleverne bedre kan koncentrere sig, hvis de er motiveret for at modtage undervisning. Samtidigt kunne eleverne lærer hinanden bedre at kende, ved at vise hinanden deres yndlings link, videoer og hobbyer. Vi startede projektet med at udfylde et skema, hvor eleverne skrev hvad hjemmesiden skulle indeholde.Senere udfyldte de også skemaet med koder og hjemmeside adressen til deres hjemmeside, så det ikke blev væk.

Eleverne fik valget mellem at lave hjemmesiden alene eller parvis. Jeg valgte denne model, da det er svært at arbejde mere end to om en computer, men jeg ved nogle elever får mere ud af at have en sparrings partner.

Vi anvendte http://www.freewebsites.dk til at lave hjemmesiderne, men et andet gratis hjemmeside værktøj kunne sagtens være brugt i stedet. Jeg valgte denne side, fordi den er dansk og grafisk er meget bruger venlig.

Vi brugte 10 dansk lektioner på projektet, og eleverne har alle fået gode resultater ud af projektet.

Udover at de fik trænet deres evner til at skrive på computer, fik de også trænet ting som at anvende en browser, anvende søge maskiner og de fik kendskab til at lave deres egen hjemmeside, hvilket vil kunne anvendes i mere fagligt orienterede emner senere hen. Jeg forestiller mig, at man kunne lave en projekt uge hvor eleverne, i stedet for at lave plancher eller power point for at understøtte en fremlæggelse, laver en hjemmeside om deres emne i stedet.

Det er tydeligt at det anderledes medie fanger de fleste elevers interesse, og det er en god måde at skabe motivation. I dette projekt handlede det mest om at tilegne sig viden om hvordan programmet "freewebsites.dk" fungerede, så de senere hen kan anvende dette i andre projekter. De har så at sige fået udvidet deres digitale penalhus.

 
Panel title

© 2019 4b

Antal besøg: 1615

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,3899028301239sekunder