ISLAM - Oprindelse

Islamismen blev til i cirka år 600 på den arabiske halvø, da profeten Muhammed grundlagde en religion bygget på hans åbenbaringer.

Muhammed voksede op i slutningen af 500 tallet i byen Mekka. Den største religion i Mekka dengang var en form for naturreligion, hvor man tilbad mange forskellige guder i det hellige tempel Kabaen(Kaba betyder firkant eller terning). En af de guder man tilbad, var Allah(Allah betyder "Guden" på arabisk). Muhammeds farfar var vagt i Kabaen, der allerede dengang havde gjort Mekka til en hellig by, og et mål for pilgrimsrejser(hellige rejser imod et mål der har noget med ens religion at gøre)

Muhammed var født ind i slægten Quraish, der var en af de mest magtfulde familier i byen, og dem der ejede Kabaen. I den første del af hans liv dyrkede han naturreligionen, og bad i Kabaen sammen med størstedelen af Mekkas andre indbyggere. Det var først da han blev omkring 40, at tingene ændrede sig.

Muhammed befandt sig i Hira-grotten uden for Mekka da han fik sin første åbenbaring. Han blev klar over, at det var guden Allah der havde talt til ham, og han blev nu islamisk profet. Muhammed fortalte andre om sine åbenbaringer, men det første stykke tid troede ingen på ham. Muhammed troede på, at der kun fandtes én rigtig gud, og at den gud var Allah. Størstedelen af menneskerne i Mekka på daværende tidspunkt troede som sagt på en religion der tilbad mange forskellige guder, og syntes at ideen om kun en gud virkede forkert.

I 622 blev Muhammed forvist fra Mekka. De, der ledede byen var bange for at hans religion ville påvirke byens handel på en dårlig måde. Han udvandrede sammen med hans få tilhængere til nabobyen Medina. I Medina vandt religionen langsomt, og Muhammed skrev Koranen, muslimernes hellige skrift, over en lang periode på næsten 22 år, i takt med at åbenbaringerne kom til ham.

I Medina boede der mange kristne og jøder, og islamismen bærer tydeligt præg herfra; eksempelvis er personerne i Koranen de samme personer som optræder i det gamle testamente.

Muhammed mente at Kabaen var blevet bygget af Abraham og hans søn Ismael, og da han i 630 tilbageerobrede Mekka rensede han Kabaen for billeder af alle andre guder end Allah. Kabaen var nu et rent sted, og kunne bedes i af rene mennesker; muslimer.

   
 
Panel title
Antal besøg: 264

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,32116985321045sekunder