ISLAM - Top 10
       

Prayer.jpg

Når muslimer beder, vender de altid hovedet imod Mekka

   

 

1. Muhammed

Muhammed er islams profet og stifter. Muhammed blev født i Mekka cirka år 570 efter vores tidsregning. Han kom som helt ung i tjeneste i et købmandsfirma og deltog i karavanerejser. Giftede sig med købmandsenken, Khadija. Som 40-årig fik han åbenbaringer og trådte efter nogle år offentligt frem som profet.


2. Koranen

Islams hellige bog, hvor Muhammeds åbenbarringer findes. Koranen består af 114 kapitler, der er ordnet efter længde. Koranen er ufejlbarlig; alt hvad der står deri er sandt.


3. Mekka

Den helligste by for muslimerne, da det er her Kabaen ligger. Kabaen er muslimerns helligste bedested, og har været det siden 661. Pilgrimme rejser hvert år til Mekka for at bede om tilgivelse og få slettet deres synder.


4. Medina

Medina er den by hvori Muhammed tilbragte en stor del af tiden efter han grundlagde islam. Medina er muslimernes næsthelligste by. Medina er ikke et fast punkt i pilgrimsrejserne, men mange muslimer besøger byen alligevel.


5. De fem søjler

Islams fem krav er 1) at bekende troen (der findes kun én Gud, Allah, og Muhammed er hans profet), 2) bønnen ( der skal bedes fem gange om dagen), 3) at give almisse(velgørenhed til fattige mennesker), 4) at faste og 5) at deltage i pilgrimsrejser til Mekka.


6. Sharia

Sharia er en islamiske lov der tydeligt fortæller hvad man må og ikke må gøre som muslim. Ordet Sharia betyder "vej" på arabisk, og blev skrevet i århundrederne efter Muhammeds død og blev til et stort juridisk system.


7. Allah

Da Muhammed grundlagde sin religion sagde han, at der kun fandtes én Gud, nemlig Allah, der på arabisk betyder "guden". Allah er skaberen og dommeren. Han er almægtig og uigennemskuelig og hævet absolut over alt jordisk. Allah får sit budskab ud gennem forskellige profeter, som for eksempel Jesus og Muhammed.


8. Sunni og shia

Sunni er en af islams to hovedretninger, og den største. Sunni-retningen udgør cirka 80 procent af verdens muslimer. Shiamuslimerne udgør den anden store retning inden for islam. De mener, at Muhammeds fætter Ali, der døde i 661, var den rigtige profet. Det mener sunnimuslimerne ikke. Én af de største forskelle på shia- og sunnimuslimer er brugen af præster og, måder at bede på og dyrkelse af martyrer(folk der døde for en hellig sag).


9. Hadith

Hadith er navnet for den samling af fortællinger om Muhammed der ikke er med i Koranen. Historierne fortæller blandt andet om Muhammeds juridiske og etiske afgørelser i forskellige situationer. Hadith (der betyder tradition) bruges ofte når man opdrager muslimske børn, når forældre vil fortælle, hvad der godt og hvad der er ondt.


10. Ramadan

Den niende måned i den islamiske kalender og den måned hvor muslimerne faster. Fasten varer fra solopgang til solnedgang. Man må hverken spise eller drikke og seksuelt samkvem er forbudt.

 
Panel title
Antal besøg: 265

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,36096286773682sekunder