Abort - Ny graviditet efter abort

 

Når man bliver gravid begynder kroppen at udvikle graviditetshormonet HCG. HCG-niveauet begynder at stige allerede få dage efter ægget er blevet befrugtet og stigningen fortsætter indtil 8.-10. graviditetsuge, hvorefter det begynder at falde igen. Efter en abort i graviditetens tidlige fase, vil HCG-niveauet i kroppen derfor stadig være højt. Hvor højt det er, er forskelligt fra kvinde til kvinde og afhænger desuden af, hvor langt henne i graviditeten, man har været. Når graviditeten er afsluttet, vil koncentrationen af HCG falde langsomt og det er meget forskelligt, hvor længe der går, inden det er helt ude af kroppen. Nogle er HCG-fri allerede efter et par uger, mens andre kan gå så længe som 10 uger, inden HCG'en ligger på nul. Så længe hormonet er i kroppen, får man ikke ægløsning og kan derfor ikke blive gravid igen. Nogle læger har ikke noget imod at teste for HCG efter en abort, men har man ikke lyst eller mulighed for at gå til lægen, kan man selv teste sit HCG-niveau med hjemme-graviditetsteste. De måler meget lave koncentrationer af HCG (man kan læse hvor lave på pakken), så når en test igen viser negativ, er man enten helt eller næsten HCG-fri. Man kan gå efter at købe de teste, som reagerer på den laveste HCG-koncentration. Hjemmeteste reagerer typisk når der er 20-25 mlU/ml HCG i urinen, men man kan få nogle high sensitive-tests, som måler et niveau så lavt som 10 mlU/ml. (se f.eks. http://www.babyornot.dk/product_info.php/cPath/27/products_id/100).

Man skal huske, at man kan være én af dem, som hurtigt kan blive gravid igen efter en abort. Før man ved af det, kan man have ægløsning. Det er derfor vigtigt at beskytte sig, hvis man ikke ønsker en ny graviditet.

 

Hvis man derimod ønsker en ny graviditet, anbefaler de fleste læger som regel, at man venter indtil første menstruation efter aborten er afsluttet, før man forsøger igen. Der er dog intet fysisk til hindring for at forsøge igen på et tidligere tidspunkt - f.eks. allerede et par uger efter aborten, når livmoderen er helet - for den største grund til lægenes anbefaling er, at man lettere kan udregne en ny termin, hvis man har haft en enkelt normal menstruation inden en ny graviditet.

 
Panel title

© 2019 abortinfo

Antal besøg: 22894

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,52337098121643sekunder