Aktivitetsafdelingen - Aktivitetsafdelingen

Aktivitets afdelingen i Løgstør Tilbudene består af brugere der p.g.a. fysiske eller psykiske problemer ikke kan være tilknyttet § 103 som er et tilbud om beskyttet arbejde. Aktivitets afdelingen hører i stedet under §104 som er et aktivitets- og samværs tilbud. Gruppen består af både unge og ældre bruger som har forskellige handicaps og er på forskellige udviklingsniveau.

Det pædagogiske personale i afdelingen er jævnlig på kurser og temadage for at dygtiggøre sig inden for området. Blandt andet neuropædagogiske kurser da vi i vores arbejde med neuropædagogikken kan hjælpe brugerne med at kompencere for vanskeligheder der kan opstå.

En gang om året bliver der skrevet handleplaner og afholdt handlemøder i samarbejde med brugeren, bostedet og pårørende. Brugerne er med i det omfange de ønsker at deltage så det bliver etisk korrekt i forhold til brugerne.

Vores bruger har mulighed for at afholde IPOS dag ( Individuel pædagogisk omsorg og støtte ) i samarbejde med de forskellige bosteder.

Mellem botilbudet på Bøgevej og Aktivitetsafdelingen er der et on-line bostedssystem, hvor vi skriver forskellige meddelser om daglig dagen. Ellers er der altid mulighed for telefonisk kontakt med pårørende i det omfang det er nødvendigt.

Vores værdier i aktivitetsafdelingen:

Professionalisme, så opgaverne kan løses kompetent, ansvarlig og venligt. Respekt for mennesker og deres forskelligheder. Åbenhed som både betyder stor lydhørhed over for de ønsker og behov andre har til os og et højt informationsniveau om vores arbejde.Service af høj kvalitet, hvor vi når de besluttede mål med en klar bevidsthed om ressourcerne. Fleksibilitet så vi formår at udvikle os i forhold til opgaverne. Vilje til samarbejde og til at opnå resultater. Anerkendelse af, at det vi laver er samfundsnyttig og har betydning.

Aktiviteterne i afdelingen bliver fundet i samarbejde med brugerne. Det kan være:

-sy og strikke

-glas arbejde

-computer med spil og indlæringsprogrammer

-musik og sang

-montagearbejde

-ridning på islandske heste på Vilsted Søgård

-bålsted

-udflugter i afdelingens egen bus med lift

-og mange andre kreative aktiviteter.

Vi har desuden et sanserum vi benytter efter behov.

Vi ønsker at give vores brugere et tilbud med tryghed og nærhed i en god atmosfære så det bliver en god  og udviklende oplevelse at gå arbejde i Aktivitetsafdelingen. Vores brugere er værdifulde usanset funktionsniveau og bliver derfor mødt forskelligt. Vi tager udgangspunkt i den enkelte og gennem empati skal der være fokus på de ressourcer den enkelte besidder.

Fællesarrangementer i huset kan være at brugerne indbyder til fødselsdag og jubilæum. Ydermere afholder vi de mere tradionsbundne aktiviteter, som fastelavn, juletræ m.m.

I huset har vi en lille butik hvorfra vi sælger de ting vi fremstiller i grupperne. I november måned afholder vi et stort julemarked, hvor de forskellige afdelinger sælger deres egne produkter/varer

 

 
Panel title
Antal besøg: 19433

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-1,0408351421356sekunder