Dongklubben ALMA - Referater
Oct
31
2013

DONG nr. 46, 1. april 2006

DEN YDERSTE DAG

Finale i den store DONG-konkurrence!

På trods af de offentlige transportmidler lykkedes det at møde op på Jagtvej, inden klokken blev 12, og mødes med de hæderkronede medlemmer af ALMA til sæsonens sidste DONG. Det er i øvrigt nr. 46 i rækken, så vi kan allerede nu se frem til sidste DONG i næste sæson, som bliver DONG nr. 50. Et jubilæum, der er værd at fejre. Men det er fremtidssnak.

 

GØR DERES INDSATS, D'HERRER!

Efter en indledende manøvre med en Piña Colada, skred forsamlingen videre til øl og frokost. Forskellige emner blev berørt under gumleriet – dog med en vis overvægt til emnet fodbold. Med fyldte maver gjordes bordet frit og klart til de vigtige valg, der præger den første halvdel af DONG-dagen. ALMA tippede forbilledligt og enedes derefter om at lave tipsreglerne en smule om, så i de uger med mange store favoritter skulle det være muligt at vælge den fjerdestørste favorit og nedefter som sikker. Det sikrer, at vi ikke havner i en situation, hvor der reelt er for få kampe at vælge imellem, når der skal sættes sikre-tegn.

Dernæst gjaldt det DONG-valgene, hvor vi endnu engang kan konstatere, at systemerne skifter hurtigere end trafiklys. Denne dag valgte Staffan at gå efter intuitionen, som er et hæderkronet system, mens de tre andre tilsyneladende holdt fast i deres system fra sidst. Der var tilfredshed, da kampene var blevet fordelt, og alt lå nu i hænderne på enkefru Fortuna.

 

FIFAFINALE

Mens ALMA fra tid til anden kiggede på, om Birmingham kunne stjæle point fra boring Chelsea, var det blevet tid til den afgørende runde i FIFA. Staffan havde et forspring at forsvare og med 0-0 i den første kamp mod Chelsea, gjorde det situationen svær for Chelsea. Arsenal vandt forventet over Liverpool med 2-0 og hentede dermed 2 point ind. Det hele blev smidt væk i næste kamp mod Chelsea, som de blå vandt 2-0, inden Manchester U definitivt udelukkede Chelsea fra sejren med 1-0 over Liverpool. Liverpool tabte også 1-0 til Chelsea inden den store finale mellem Manchester U og Arsenal. Arsenal ville med en 1-0 sejr passere Manchester U, der omvendt ”bare” skulle have uafgjort. Arsenal pressede godt på mod slutningen, men en direktør blev brændt, da Arsenal forsøgte at liste bolden ind. Van der Sar tog sig af listepikken uden problemer, og dermed var FIFA afgjort. Manchester U mestre via 0-0 mod Arsenal. Stort tillykke til Staffan, der endelig blev FIFA-champ igen efter mange års ørkenvandring.

 

DONG-FINALE: HVEM KAN VINDE?

Derefter kom tidspunktet for en anden finale, da der fløjtet op til sæsonens sidste DONG-kamp. Mulighederne var mange inden dagens runde, men bedst til lå Niels, der med en sejr eller en fornuftig andenplads ville sikre sig den samlede sejr. Staffan havde også gode muligheder, men statistikken talte imod ham. Staffan vinder simpelthen ikke sidst på sæsonen og slet ikke hos Niels. Carstens chancer bestod i at vinde med 3 dong i forhold til Niels, mens Lasses var at vinde med 10.

 

DER ER TEGN I SOL OG MÅNE

Carsten lagde ud med den første scoring i Fulham, men Niels kom med kort efter. Generelt blev det en livlig første del af første halvleg med masser af scoringer kort tid efter hinanden. Alle snuppede den faste DD, da der blev scoret i tipskampen, men med tre scoringer i Newcastle inden for 10 minutter førte Niels ved pausen. Scoringerne gik ellers generelt i stå inden pausen, så anden halvleg blev indledt med DD, der tilfaldt Niels. Både Staffans og Carstens kampe gik i stå i anden halvleg, så der var reelt aldrig tvivl om udfaldet. Lasse havde en god DONG-dag med masser af scoringer især i anden halvleg, mens Niels fik lidt fortinnede øjne, da han i løbet af anden halvleg måtte se 5 mål hamre ind i Reading, men klarede både dem, endnu en fast DD og en 5-0 sejr mere - denne gang til Arsenal. I alt endte han på 17 dong, en forbedring af hans personligt bedste med en enkelt, tangerede sin halvlegsrekord på 9 og vandt altså både dagens DONG og den samlede sejr i suveræn stil. En sand mester værdigt. Lasse fik oprejsning efter nogle skuffende resultater, mens Staffan endnu engang måtte konstatere, at det heller ikke blev i år, at han vandt DONG.

 

KONSPIRATIONSTEORIER

Resten af dagen endte i musik, lasagne og mere fodbold, da Liverpool først vandt 2-0 over West Bromwich, inden Barcelona og Real Madrid spillede 0-0. Undervejs havde Carsten en mindre absence, der nok skyldtes for hastigt indtag af mælkedrikken Bailey’s. Han er jo den yngste af deltagerne og kan derfor ikke lastes for noget, men ifølge ham blev der altså hverken spillet Stener CD eller serveret aftensmad. Det er et tvivlsomt vidneudsagn, men plejer han ikke at have ret?

Nuvel, gæsterne forlod Niels efter den spanske kamp og satte sig ind i taxa, der sendte dem alle sikkert hjem.

En god DONG var forbi, og en rigtig god sæson var også slut. Det er altid et vemodigt øjeblik, eftersom der jo er lang tid til næste DONG i sæson 13, der altså bl.a. indeholder jubilæums-DONG nr. 50. Der er noget at se frem til.

Oct
31
2013

DONG nr. 45, 25. februar 2006

DONG-DONGELONG-DONG-DONG!

DONG nr. 45 af slagsen løber af stabelen en uge tidligere end oprindeligt planlagt. Utroligt, at det kunne lade sig gøre at flytte den med så relativt kort varsel, men det er jo bare dejligt.

 

HVILKEN EXCELLENT TIMING!

ALMA er uhyre punktlige i dag. 11.29 ringer Lasse på døren og siger: ”Det er Frank!”. 11.30 ringer Niels og Staffan på døren og siger: ”Det er Frank Rasmussen!” Altså ikke de store point for originalitet. Vi er i øvrigt overbeviste om, at den person, der kigger mest på vores respektive hjemmesider, er Frank. Domænenavnet hjemme.krat.dk har i øvrigt givet vedkommende det flatterende tilnavn ”kratluskeren” (og hvis du læser dette, så send en hilsen via dong@comxnet.dk).

 

FROKOST

En velkomstøl senere var det tid til en frokost, som d’herrer indtog med stor appetit. Det er som altid vigtigt at lægge en god bund, hvis nu det skulle blive en super-DONG. Der blev snakket om især Chelseas usympatiske manager – et emne, der ofte tages op – hvilket har medført, at Carsten fra næste sæson af spiller med Manchester City i FIFA i stedet for Chelsea. Resultaterne i FIFA indikerer måske også, at det er på tide med et skift…

 

JACTA EST ALEA

Tips var næste punkt. De obligatoriske papirer blev rullet ud af inderlommer og skjulte rum i tasker, og ALMA fandt frem til de to systemer på sædvanlig professionel manér. Værten havde valgt at spille sine 200 oddskroner på, at både Chelsea (!), Sheffield U og Watford kunne hente komfortable sejre hjem på deres respektive hjemmebaner.

DONG-valgene blev truffet. Værterne har haft det skidt de sidste år. Ingen vært har vundet siden januar 03, så det var ikke en overoptimistisk vært, der lagde ud med at vælge netop Chelsea-kampen (!). Valgene indikerede, at ALMA sætter sig grundigt ind i tingene inden en DONG, for det er sjældent, at der er nogen, der bryder den indre logik. Med dette vel overstået var det tid til en skål og held og lykke.

 

DONG-GLAS VENDER TILBAGE

Inden næste faste punkt på dagsordenen, FIFA, besluttede firkløveret, at der skal indkøbes fire nye DONG-glas, som deltagerne selv har ansvaret for at tage med. Fidusen er, at man kan få glas indgraveret med navn i DEKI Sportspræmier, så det er altså vedtaget, at der skal indkøbes fire styk til næste DONG. ALMA betaler, den rige kvinde.

 

FIFA

Og så til dagens afsnit af FIFA-turneringen, der stadig var helt åben, når der ses bort fra den sædvanlige agterlanterne, Liverpool. Det førende hold, Manchester U, lagde ud med 1-0 sejr over et velspillende, men sørgeligt upræcist, Chelsea-mandskab. Selve målet var en smule kontroversielt, da spillet blev pauset netop som Nisterooy lagde an til skud, og som Chelsea planlagde tackling. Da spillet kom i gang, sparkede Nistelrooy bolden uhindret i kassen.  Sejren betød, at resten af turneringen er op ad bakke for Chelsea, men indtil videre kunne han se på, at Arsenal heldigt vandt 2-1 over Liverpool. Igen et ineffektivt hold – denne gang Liverpool – der blandt andet formåede at ramme stolpen fra 8 cm’s afstand.

Arsenal og Chelsea spillede et intenst, men målløst, opgør, inden Manchester U hev en fortjent 1-0 sejr hjem over Liverpool og dermed med to sejre så godt ud i den samlede stilling. Dagens sidste to kampe blev intense: først lykkedes det Chelsea med en fin detalje rent faktisk at score i en af dagens tre kampe, hvilket var nok til sejr over Liverpool, og derefter fik vi dagens mest spændende opgør mellem Arsenal og Manchester U. Først i de allersidste sekunder lykkes det for Arsenal og Bergkamp at plante sejrsmålet i netmaskerne og dermed bringe lidt spænding tilbage i FIFA. Dagens resultater betød, at Arsenal fik 7 point og en målscore på +2, Manchester U fik 6 point og målscoren +1, Chelsea fik 4 point og helt lige målscore, mens Liverpool sluttede af med 0 point og målscoren -3. Samlet set skete der en forskydning: Manchester U bevarer førstepladsen med 17 point og +4. Arsenal er nu på andenpladsen med 15 point og +3, Chelsea røg ned på tredjepladsen med 13 point og +1, mens Liverpool roder med 4 point og målscoren -8. Alt er endnu åbent mellem de tre øverste, men formen taget i betragtning ligner det et opgør mellem Manchester U og Arsenal.

 

DONGELONG

Således beriget af virtuelle fodboldoplevelser – og belastet af ømme fingerled – kunne medlemmerne slappe lidt af inden dagens hovedattraktion mellem Blackburn og Arsenal.. Timingen var perfekt: DONG cd’en stoppede få sekunder før, de stillede om til Ewood Park. Og DONG var i gang. De sidste to ganges taber, Lasse, lagde stærkt fra land med to scoringer og lignede én, der mente noget i dag. Staffan kom på banen, og Carsten svarede igen med to hurtige dong’er. Det ligner en super-DONG med kvikke scoringer. Kort efter kommer der hul på bylden i tipskampen, men desværre for Niels er det Blackburn, der scorer. Alle drikker. Staffan får en ny scoring, inden Niels snupper den første DD. To hurtige scoringer til Staffan bringer ham i front. Der er stille til sidst i halvlegen, men Carsten lister to dong ned og udligner føringen.

 

EN NY HALVLEG TRUER: NIELS VINDER

Inden der er gået et kvarter af anden halvleg, har Niels fået fire dong og er helt med fremme. Staffan svarer hurtigt igen med to scoringer i samme minut, inden hver af de andre får en enkelt dong. Staffan snupper også den faste DD, hvorefter hans kampe går i stå. Det udnytter Niels, der med fire af de fem sidste dong’er snupper førstepladsen og en sejr, der betyder, at alt i sæsonkonkurrencen er helt åbent. Niels vinder med 11 mod Staffans 9, Lasses 8 og Carstens 7. Værten iklæder sig tabertrøjen, som det efterhånden snarere er reglen end undtagelsen.

 

VI STILLER OM TIL AFTENFLADEN

Derefter går DONG ind i aftenfladen. Der laves mad til de sultne Almanere, som fylder maven med fast føde oven på den flydende kost. Der afspilles selvfølgelig det musik, der skal til, og der kommer selvklart sprut på bordet, som også bekommer medlemmerne vel. Det lykkedes at få fyret en Stener FIFA-turnering af, hvor medlemmerne spillede med hver sit afrikanske hold. Staffan med Cameroun vandt den turnering foran Carstens Ghana, Niels’ Elfenbenskysten og Lasses Angola. Derefter stenedes der til mere fodbold, mere sprut og meget mere musik. Mest fra Mike Oldfields hånd, hvilket ikke er så underligt, da ALMA er vilde med ham!

Kl. 23 takkede værten gæsterne, der i samlet flok drog af sted. Endnu en DONG ovre, den 45. af slagsen altså.

Oct
31
2013

DONG nr. 44, 21. januar 2006

DER BLEV LYS!

Så blev det omsider DONG-dag! Det har været en meget lang uge at komme igennem, men nu står vi her altså. Vi mødes alle punktligt kl. 11 på Falkonér Allé – vor mest stabile DONG-hule med 12 tidligere DONG – hvor vi starter den første af dagens mange øl.

 

DEN ER STRAM

Men vi har et stramt program, så vi kaster os stort set straks over FIFA-spillet og game pads’ene. Det er runde 1, som skulle have været afviklet til første DONG, men som desværre måtte aflyses af forskellige årsager. Men nu er vi her, og spillet kan gå i gang:

Åbningskampen mellem United og Liverpool ender med en betryggende sejr på 3-0 til Man U efter en hurtig udvisning af Carragher, som ikke mange forstod. Dernæst spillede Chelsea 0-0 mod både Arsenal og Man U, inden Arsenal fik tre point efter en 1-0 sejr over Liverpool. Det blev også 1-0 til Man U over Arsenal, inden Chelsea kom på tavlen via en tilsvarende smal sejr over Liverpool. Efter første runde førte Man U klart med 7 point og +4 i målscore foran Chelsea med 5 point og +1, Arsenal med 4 point og 0 samt agterlanterne Liverpool med 0 point og en målscore på -5.

 

DET SMAGER SOM I GAMLE DAGE

Efter denne runde indledende bold gik man til bords i de herlige lune retter, som værten diskede op med og kunne samtidig afholde en forsinket generalforsamling, der bl.a. bød på formandens uhyre velforberedte beretning om sidste år… I hvert fald blev det besluttet, at den sidste runde af enkeltrækkerne ikke længere skulle betyde, at den der ligger dårligst skal modtage alles rækker først og så sende dem videre. Via Tips.dk tipper vi som normalt, og så er det en gentlemen agreement, at man tipper, før man kigger på de andres. Så er vi ude af det problem.

Betydeligt vigtigere var den næste beslutning, der vedrørte et problem, der var lige ved at opstå til næste gang: hvis et medlem melder forfald til en allerede aftalt DONG, skal ALMA med alle midler prøve at flytte DONG til en anden dato inden for vinterhalvåret, men hvor dette ikke er muligt, spiller de resterende medlemmer DONG på den oprindeligt fastsatte dato. Det fraværende medlem noteres da automatisk for 0 dong og en sidsteplads, mens de øvriges resultater tæller med i statistik og årsopgørelse. Vi er dermed derhenne, hvor begrebet PseuDONG ikke længere findes, og det er egentlig meget dejligt.

 

HVORDAN SCORER IPSWICH FOR TIDEN?...

Efter frokosten blev det tid til tips og valg af DONG-kampe. Lasse havde endnu ikke fundet sidste års gyldne vinderrecept, så han måtte til lejligheden udvælge sine kampe efter det andet princip, der sidst indbragte ham en sidsteplads. Kampene blev fordelt. Der var hverken store jubelscener eller grådkvalt panik, da mange af kampene så lige ud på papiret.

 

STORE PAD'ER, STORE GAME PAD'ER

FIFA 2 kunne derefter sættes i gang. Rækkefølgen af kampe var den samme, så mens Everton – Arsenal kørte i baggrunden, spillede vi os igennem 6 kampe på ny. United vandt igen over Liverpool med 1-0, hvorefter Chelsea fik en 1-0 sejr over Arsenal. Derefter spillede Arsenal og Liverpool 1-1, hvilket indbragte Liverpool deres første point i turneringen. United og Chelsea spillede igen 0-0, inden Liverpools gode stime fortsatte mod Chelsea, der blev besejret 1-0. Til slut åbnedes turneringen helt op, da Arsenal besejrede United 2-0. Dermed er toppen tæt. United fører med 11 point og +3 i målscore, Chelsea er toer med 9 point og +1, Arsenal lige efter med 8 point og +1 i score, mens feltet sluttes af Liverpool med 4 point og en målscore på -5.

OB-LA-DING, OB-LA-DONG

Da de sidste virtuelle bolde var sparket, varmede selskabet op til hovedattraktionen via et singleudspil fra Staffans side, der havde samlet den seneste nyskabelse, SONG2DONG, og sat den sammen med bl.a. en overraskelse i form af den oprindelige DONG DISK tilsat et tiltrængt nyt trommespor. Det var ny kult.

Men så var alle parat til dagens DONG. Der var på forhånd ikke stillet de store forventninger til tipskampen Newcastle – Blackburn, hvilket den til fulde indfriede. Til gengæld var der heller ikke meget gang i de øvrige kampe i første halvleg. Det begyndte dog fremragende med hurtige scoringer til både Carsten og Niels, men et kvarter inde i halvlegen døde dong’erne i store træk ud, så der var langt mellem snapsene, hvilket tipskampen altså ikke kunne afhjælpe på nogen måde. Et højdepunkt i denne fase af spillet var den 4DD, som var blevet resultatet af dels den faste DD, dels en tidsforskyldt DD. Niels fik den ære, men han drak den på en næsten ærefrygtindgydende måde, hvor de 2 hele øl blev hældt i kloakken, som for 10 år siden på AIM. Alligevel førte Carsten stadigvæk via sine 4 dong, hvoraf den seneste var over et kvarter gammel. Mod slutningen af halvlegen begyndte det igen at donge ind, så Lasse, Carsten og Niels alle sluttede halvlegen af med 4 dong, mens Staffan, den mismodige vært, måtte drikke StrafDong efter blot 2 dong ved halvleg.

 

IT'S A BEAUTIFUL DONG!

Anden halvleg kom i gang, og der begyndte hurtigt at tegne sig et billede af en kappestrid mellem Carsten og Niels om sejren, idet de løbende byttede føringer. Carsten kom fx foran efter 10 minutter i anden halvleg på sin første dong i næsten en time! Lasse gik derefter i stå, mens Staffan så småt begyndte at røre på sig. Han fik omsider hul igennem til sin Joker-kamp, hvor der blev scoret et mål omkring halv seks, længe efter de andre mulige Joker-kampe alle havde haft scoringer. Staffan tog sig dermed af halvlegens eneste DD, den faste, hvorefter han på vej ind i overtiden via to scoringer i samme kamp pludselig bragte sig i spil til den endelige sejr. Carsten, Niels og Staffan udvekslede dong efter tipskampen var slut via Livescore, der, som det har været tilfældet mange gange, afgjorde det endelig udfald. I den vanvittige kamp mellem Coventry – Derby blev det 6-1 kl. 17.57, og med den kunne Carsten lukke for dagens DONG, selv om både Staffan og Niels fik en dong efterfølgende. Dermed sejrede Carsten med 12 dong og henviste Niels til andenpladsen med 11, samme antal som Staffan, men Niels’ 4DD fra første halvleg kom ham her til gode. Det har jo betydning for det endelige regnskab, hvilken plads man lander på til den enkelte DONG, selv om man ikke vinder. Lasse kunne beskæmmet drikke Taber-DD efter det andet nederlag i træk. Der var spørgsmål, om de kun to dong i anden halvleg var bundrekord, men den satte Niels helt tilbage i 1999 med kun 1 dong.

 

VI PUSTER UD

Samlet set en gennemsnitlig, men udmærket, DONG med 40 dong i alt og dertil både en 4DD og en DD. Ikke ilde, og de fleste i selskabet så da også rimeligt begejstrede ud. Den nybagte far, Lasse, var måske ikke helt så smilende, men kunne galgenhumoristisk udråbe, at han gik efter rekorden for flest sidstepladser i træk. Den lyder på fem og er sat af dagens vinder dengang, det virkelig kørte skidt for ham i DONG. Det bliver en vanskelig opgave at slå den rekord, men mon ikke de øvrige ville bifalde det, så de selv slipper for den pæne tabertrøje?

 

KICK BACK AND RELAX

I hvert fald kunne ALMA sætte sig tilbage i stolen og slappe af til lyden af god musik og snart efter nyde en delikat middag fremelsket af værten i et anfald af akut gastronomitrang. Inden da havde gæsterne nydt et par glas champagne, hvilket man skal passe på med, hvis man er vinder af dagens DONG. Således måtte Carsten tage lidt tidligere hjem end planlagt, da et underligt naturfænomen gjorde, at rummene begyndte at dreje hurtigere og hurtigere rundt. På protestantisk maner valgte han at gå hele vejen hjem, hvilket måske var meget godt af hensyn til morgendagens mulige kvaler.

 

SÅ GIK DER IGEN 12 TIMER...

De øvrige gæster forlod snart efter etablissementet, og Staffan kunne se tilbage på en dag, hvor han var den perfekte vært for de krævende medlemmer i ALMA.

Oct
31
2013

DONG nr. 43, 19. november 2005

THE FELLOWSHIP OF THE DONG

DONG dag! Sæsonens første og dermed den med spænding mest imødesete. Vi har godt nok gået og bagt en del op til denne dag, men nu er den her altså!

Det blev besluttet at tage en taxi til Brøndby Strand, så den hentede først Niels, derefter Staffan og til sidst Carsten, der utålmodigt trippede på fortovet. Efter at chaufføren havde sat i gang, forstår man bedre forsinkelsen: ikke verdens hurtigste mand bag et rat. Tager en mindre omvej ad Vesterbrogade, inden det lykkes ham at ramme Gl. Køge Landevej. Ligger en rum tid bag en Skoda med ca. t="on">50 km/t. Var manden syg? Nå, vi lander i Brøndby til aftalt tid. Skønt at mødes igen med taskerne fulde af gode ting og humøret ret højt.

 

SVIN PÅ BORDET

Starter med en julefrokost indeholdende alt godt fra havet (sild og fiskefileter) og grisen (flæskesteg og frikadeller), dertil rammende øl, såsom Svaneke Bryggeris juleøl, Refsvindinge Ale No. 16 og en øl, som Carsten havde fundet til lejligheden: DING DONG fra Fuglsang. Passende navn, men til gengæld lod smagen en del tilbage at ønske for flere deltagere.

 

DONG CD KRISE

Efter en veloverstået frokost var det bl.a. tid til uddeling af DONG cd’er til medlemmerne. Det er altid et spændende øjeblik, når numrene granskes minutiøst for at se, hvad de andre nu har fundet på. Det tegnede lovende, men desværre var der problemer med afspilningen af dem. Vi prøvede med sæsonens Greatest Hits, der samler de sidste tre år op, men Lasses anlæg nægtede at godtage dem. Det viste sig at være et generelt problem, så mens vi hørte Greatest via Staffans iPod, brændte han en ny kopi af selve DONG cd’en til senere. Det lykkedes uden problemer at få en spilbar version.

 

FIFA KRISE

Det stod lidt mere alvorligt til med sæsonens FIFA. Staffan havde været i gang med at justere alle spillernes parametre, men det var et enormt tidskrævende job, så han var ikke helt færdig. Han fortsatte, men stødte ind i problemer. Vi lod dem være et øjeblik for at gå over til nogle af de vigtigste faste punkter på sådan en dag: tips og valg af DONG-kampe.

 

TIPS OG DONG-KAMPE

Ifølge de seneste regler måtte tipperne ikke vælge halvgarderinger eller sikre på det store system, hvis tegn ikke indgik i værtens enkeltrække. Det var en måde at sikre større indflydelse for værten, eftersom der er fjernet en halvgardering fra værten til vært 2, for at tingene gik op. Der blev tippet i god ro efter udvekslingen af enkeltrækkerne. Dernæst til valg af DONG-kampe. Lasse afslørede allerede tidligt i dag, at han havde glemt, hvilket system han benyttede sidste år, som gav ham to sejre. Det skulle senere vise sig at være fatalt. Men vi skred til handling og valgte kampe. Der var Joker-kamp i dag, fordi West Bromwich – Everton først blev spillet 18.15. Jokeren tilfaldt Carsten, der valgte Sheffield U – Millwall, efter Lasse overraskede alle med Sunderland – Aston Villa som førstevalg. Niels rundede af med at få tildelt Southampton – Leeds, der ikke på forhånd lignede en målsluger, men man kan jo blive klogere.

 

...DER ER LÆNGE, LÆNGE TIL

Efter disse vigtige ting var overstået, kunne medlemmerne slappe af, mens de ventede på, at Staffan fik ordnet Fifa, så vi kunne komme i gang med spillet, men det drillede rigtig meget. Så tiden gik uden vi fik spillet Fifa. Til sidst nærmede tiden sig afspilningen af DONG cd’en, så medlemmerne besluttede at udskyde dagens første Fifa til efter kampen (hvilket ikke anbefales i reglerne, af gode grunde…). Afspilningen af DONG cd’en kom i gang, hvilket altid er et helligt øjeblik. Man må sige, at ALMA’s medlemmer har en god musiksmag, og vores egen DJ Staffan forstår at mixe det godt. Som tiden nærmede sig fire, blev ALMA rastløs, og der blev gjort opvarmningsøvelser til den store DONG-medalje. Lasse havde presset: førstevælger og ingen sejr de sidste to år på hjemmebane. Heldigvis betyder de nye regler, at det ikke er pinedød nødvendigt at hjemføre sejre i hobetal for at vinde DONG, men det er altid godt med en god start.

 

AND THEY'RE OFF!

Kampen kom i gang, og alle ventede spændt på første dong. Vi kom ikke til at vente længe. Efter fire minutter får Niels den første dong i Norwich – Luton. Yderligere fire minutter efter kommer Carsten på banen efter en scoring i Plymouth – QPR, og allerede minuttet efter i Sheffield U – Millwall får han den næste. Indtil videre går det fint med at drikke rigtige øl, men han har jo også haft næsten et halvt år til at træne i. Værten får en tiltrængt opmuntring og kommer på scorekortet efter lidt over et kvarter, og knap tyve minutter inde i en skodkamp, Chelsea – Newcastle, kom sidstemand med. Kort efter udlignede Staffan Carstens spinkle føring. Niels snuppede den faste DD et minut efter, hvorefter Staffan lagde sig i spidsen med den anden scoring i Watford – Sheffield W.

Men Niels gav ikke op, og med to scoringer i ”skodkampen” Southampton – Leeds lagde han sig i spidsen. Så dongede det ind til Carsten, Staffan, Carsten, Staffan i løbet af fire minutter, hvorefter værten kom halsende med sin kun anden dong i halvlegen. Niels rundede en rimelig første halvleg af med endnu en scoring i Southampton. Stillingen ved halvleg var derfor den, at Niels førte med 5 og 1 DD mod Staffans 5, Carstens 4 og Lasses blot 2. Skuffende for værten, der havde et bjerg at bestige i anden halvleg.

 

DEN PAUSE-TE GJORDE GODT!

Der kom mere gang i scoringen i anden halvleg, som det næsten altid er tilfældet. Der kom endelig liv i tipskampen, hvor Chelsea begyndte at øse mål ind. To scoringer på fire minutter gjorde godt. Carsten får endnu en straks efter, Lasse melder ind med en scoring i sit førstevalg, hvorefter Carsten igen tager over med to hurtige scoringer i Plymouth og Coventry. Dermed nåede han op på 9 dong og en føring, og da han kort efter fik en scoring til i Sheffield U lignede det en sejr til Carsten. Staffan svarede igen med en scoring i Charlton. Så scorede de igen i Plymouth, og så igen i Charlton, så det mere og mere lignede et kapløb mellem Staffan og Carsten om dagens hæder. Men så blandede Niels sig igen med to scoringer og tilsvarende til Lasse som sammen med to scoringer til Staffan gjorde alting endnu mere tæt. Vi gik ind i overtiden, hvor Niels fik endnu to mål i guldkampen i Southampton, der var sidstevalg. Lasse fik tre scoringer, mens Carsten fik en enkelt og dermed så ud til at redde sig en debutsejr. Men Sheffield W ville det anderledes, og med en reducering i den kamp landede Staffan også på 13 dong, men med 1 mere ved halvleg var sagen afgjort. Carsten håbede til det sidste på en over-overtidsscoring i enten Plymouth eller Sheffield, men det skete ikke, så Staffan kunne hyldes som vinder af den første DONG i denne sæson med snævrest mulige margin. Niels sluttede på tredjepladsen med 12 dong og Lasse sidst med 11. Lasse fik en fin anden halvleg med 9 scoringer, men der var for langt op for værten, der måtte lide den tort at få Taber-trøjen på hjemmebane. Det er ved at blive en trend.

 

STENER-DONG

En god DONG-afslutning, og det blev tid til varer indeholdende alkohol, men ikke humle. Lasse diskede op med rare sager i den forbindelse, og ikke lang tid efter nød medlemmerne aftenen med hver deres glas til lyden af både DONG Party og bagefter Stener CD. Der blev selvfølgelig serveret aftensmad – en god gentagelse af frokosten – inden vi havde håbet at spille Fifa.

Men der var i stedet dømt stener fra både Staffans og Niels’ side. Staffan var som sædvanlig ikke til at vække, før de tre fra København tog hjem i en taxi. Niels kunne dog bringes til live inden, hvor vi bl.a. sørgede for et nyt baggrundsbillede til Staffans bærbare pc.

En taxi kom og bragte dem lidt hurtigere hjem end ud. En skøn dag forbi. Desværre er der hele to måneder til næste DONG, men vi ses!

Oct
31
2013

DONG nr. 42, 2. april 2005

DONG BUSSEN KØRER SIDSTE TUR

DONG-sæsonen lakker mod enden, så da uret nærmede sig 10.30, satte DONG Bussen ud på sin sidste vemodige tur til Brøndby via Jagtvej og Falkoner Allé. Samlede først Niels op og dernæst Staffan, der denne gang havde valgt ikke at komme på krykker. Knap 11.30 parkerede DONG Bussen foran Lasses dejlige hus, og årets sidste DONG kunne erklæres for åbent.

 

EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING

Startede med en løs snak, inden frokosten kom på bordet. Værten erklærede straks, at han ønskede en ekstraordinær generalforsamling efter frokosten, idet han havde nogle forslag til DONG, som ALMA skulle overveje og eventuelt stemme om. Og således blev det. Efter en dejlig frokost med små lune retter, gik ALMA over til at afholde generalforsamling med en del forslag på bordet. Fra Lasse kom først tre forslag:

  1. To-minutters reglen, der siger, at en dong skal afsluttes inden to minutter, afskaffes. Dels fordi den ikke tjekkes af de andre, dels fordi det giver lidt respit i en hård DONG-verden, hvis den i stedet blot skal afsluttes, inden man kan påbegynde den næste dong. Formuleret således vedtoges dette forslag.
  2. Ved 4DD og derover afskaffes reglen om, at den skal færdiggøres, inden man kan påbegynde en eventuel næste dong. Som bekendt reglen, der førte til refusering til sidste DONG. Der var bred enighed om at lempe denne regel, så udgangen blev, at første dong i en 4DD+ skal påbegyndes inden ét minut, mens de øvrige blot skal afsluttes, inden 2. halvleg starter respektivt klokken er 18, hvis det sker i 2. halvleg. Dette er uafhængigt af eventuelle øvrige dong, som måtte komme. Man har altså mulighed for at gemme de resterende dong et stykke tid og dermed få en reel chance for at drikke dem.
  3. Tredje forslag handlede om at få godskrevet et vist antal dong i forbindelse med refusering. Der var ikke enighed om dette forslag, men det blev foreslået, at fx halvdelen tæller med i DONG-regnskabet. Forslaget blev sendt i udvalg.

 

Derefter havde Staffan også et par forslag, som har fremgået af mailen de sidste par uger:

 

  1. Den anden dong i en 2DD må drikkes i sprut svarende til en halv genstand. Der var blevet givet dispensation i dag til at efterprøve det, men som generel regel var der uenighed om, om det var en god ide. Visse mente, at det måske fjernede DONG for meget fra selve grundidéen: et ølspil. Volumen er en del af spillet, som alle er mere end klar over efter 10 år i gamet. Et sidste indspark blev, at hvis den blev drukket i sprut, så talte den ikke med i regnskabet. Hele forslaget blev sendt i udvalg.
  2. Kåring af vinderen af DONG skal ske efter andre regler. Som det er i dag, kan spillet være afgjort efter tre DONG og i princippet måske allerede efter to. Staffan foreslog, at antallet af dong på en eller anden måde også måtte tælle, således at der også er noget at spille om for dem, der ikke har vundet en DONG, når vi fx når finalen. Alt dette skal overvejes nøjere, da en sejr i DONG også skal vægte noget.
  3. Tipssæsonen skal udvides med en uge af statistiske hensyn, hvilket betyder, at vi i denne sæson skal tippe en ekstra uge efter de engelske kampe er stoppet. Dette vil ske d. 4. juni.

 

Det var en god og nødvendig snak, men alle regelændringer træder selvfølgelig først i kraft fra og med næste sæson.

 

ALMA I LONDON?

Næste snak handlede om turen til London, som efter planen skulle finde sted 6. maj for at se fodbold 8. maj. Eftersom det ikke er lykkedes at skaffe billetter til kampen, blev ALMA enige om, at turen udsættes til efteråret, medmindre Niels’ forbindelse i Arsenal-fanklubben kan støve billetter op ud af den blå luft. Hvis det sker, er vi selvfølgelig friske, ellers må vi glæde os til efteråret og en måske lidt mindre profileret kamp end Arsenal – Liverpool.

 

TIP LØS!

Det blev nu tid til at tippe, hvilket blev gjort med det nye store system, 7-3-216, plus det sædvanlige lille, 5-5-108. Dette gik smertefrit, hvorefter enkeltrækker blev udvekslet, inden blikket rettedes mod valg af DONG-kampe.

 

STOR DONG-OPTIMISME

Forsamlingen udtrykte sin overbevisning om mange mål i dagens kampe – et fast ritual – inden de tolv kampe blev fordelt. Jokeren var løs, da første kamp på kuponen var en dansk kamp, men hverken førstevælgeren Lasse, andenvælger Staffan eller tredjevælger Carsten hoppede på den. Det kunne fjerdevælger Niels ikke udholde og snuppede sig en Joker-kamp, der tidligere har bragt ham umistelig hæder.

 

FIFA-FINALE

Således fordeltes kampene, og man kunne nu sætte sig tilbage og slappe af inden dagens næste opgave: FIFA. Det blev kørt i stilling i stuen, og dagens udfordring for Carsten bestod i at vinde sine tre kampe og håbe på, at Niels satte tilstrækkeligt med point til. Det startede skidt for Carsten med den taktik, eftersom den første kamp mod Man U endte 0-0. Det betød, at Niels kunne sikre sig årets FIFA-sejr med en gevinst over Liverpool og Lasse. Det lykkedes for Niels, der dermed beholder FIFA-kronen et år til. Meget fortjent. United vandt derefter slaget om tredjepladsen med en sejr over Liverpool, mens Chelsea for anden runde i træk vandt kampen mod mestrene fra Arsenal. De to tophold sluttede med hver sin sejr over de to andre. Det medførte den endelige slutstilling, som viser, at Arsenal topper med 24 point og en målscore på 21-11. Chelsea nr. 2 med 20 point og 15-7. Man U nr. 3 med 12 point og 10-17 og endelig Liverpool sidst med 8 point og 4-15.

 

EN FLAD START

FIFA-turneringen vel overstået kunne ALMA vende blikket mod dagens DONG, der som det næste programpunkt kom hastigt nærmere. Alle bænkede sig nu om tv og gjorde klar til sæsonafgørelsen. Der var håb om masser af dong, men umiddelbart blev selskabet skuffet over en meget rolig start. Først kort tid før en DD var en realitet, kom to scoringer, en til Staffan og Niels. Og først 10 minutter senere, kort før den næste DD ville have været udråbt, kom der et par scoringer igen, denne gang til Lasse og Staffan, der herefter satte sig i spidsen for dagens konkurrence ved et par yderligere scoringer i første halvleg. Halvlegsstillingen sagde 5 dong til Staffan, 3 til Lasse, 2 til Niels og blot 1 til Carsten. Et billede, der mindede meget om seneste DONG.

 

KAN CARSTEN KLARE DET UMULIGE?

Anden halvleg havde en del mere at byde på. De to første fik Staffan, der dermed udbyggede føringen, men derefter scorede Carsten tre i træk, som gav troen på, at der måske kunne vendes op og ned på dagens DONG. Niels kunne ikke være med i dagens top, men Lasse blev efterhånden nervøs for, at det umulige skulle ske, at Carsten fra en sidsteplads ved halvleg skulle vinde DONG og dermed sæsonen ud af hænderne på Lasse. Han kom dog ikke nærmere end to fra Staffan, der herefter trak fra med et par scoringer. I overtiden reddede en dong Lasse fra tredjepladsen, da hans halvlegsstilling var bedre end Carstens. Finalen sluttede altså med en sejr til Staffan, der ikke har vundet siden december 03, dengang også her. Lasse vandt sæsonsejren med to sejre. Niels tabte dagens konkurrence og må se på tabertrøjen, indtil næste sæson skydes i gang.

 

OLD BAILEY

Staffan fejrede sejren på bedste vis ved at bunde en flaske Bailey’s hjulpet af Niels, imens forsamlingen grinende så til. Aftensmaden kom på bordet til de sultne maver, men derefter foreslog Niels, at vi skulle spille to mod to på græsplænen til fem mål, hvilket alle sluttede op om. Det var måske ikke den bedste ide for dagens vinder, der efter fem minutter måtte melde alt udsolgt og råbe til Niels, at han var alene. Niels kunne naturligvis ikke stille noget op mod Liverpools skarpe angreb, så kampen endte 5-0 til Carsten og Lasse, men hvad værre var, var Staffans tilstand, der bedst kan beskrives som svimmel. Han måtte sidde, derefter lægge hovedet på bordet for til sidst at hente to puder og smide sig på gulvet.

 

LIT DE PARADE

Et kvarter senere sov han dybt, helt stille, netop som resten af selskabet konstaterede, at den rigtige pave var død. Vi havde i respekt for pavens tilstand valgt ikke at kalde Staffan paven i dag, men omstændigheder ville altså, at Staffan skulle ligge på midlertidig lit de parade, mens den rigtige pave sov ind. Lige til X-Files.

 

I DEN DYBE SØVN REGENERERES KROPPEN...

Det betød samtidig, at vi for anden gang i denne sæson måtte aflyse Stener FIFA. I stedet spillede de resterende medlemmer en trekantturnering mellem Argentina, Mexico og Paraguay, som førstnævnte vandt. Stik imod alle forudsigelser vågnede vores egen pave op igen efter et par timer og fortsatte, som om intet var hændt, bl.a. med Lasses egen flaske Bailey’s! Oldermand viser i sandhed sit sande jeg. En hård nyser.

 

LUFTTROMMER!

Selskabet hyggede sig de næste par timer, bl.a. med en langstrakt lufttrommesolo pga. afspilningen af Oldfields Crises. En hyggelig dag nåede altså sin afslutning halv et, hvor DONG Bussen returnerede med sine stamkunder. En jubilæumssæson var ovre, og vi glæder os allerede til næste år.

Oct
30
2013

DONG nr. 41, 26. februar 2005

HØJMESSE I DONGKIRKEN!

Der var indkaldt til sæsonens tredje DONG hos Niels til 11.30. Højmesse i DONG-kirken. En kølig vinterdag lagde vejr til denne behagelige begivenhed på Jagtvej, der startede med en uformel snak og en startdrink. Derefter fortsatte snakken over en bid brød og paneret fisk, der stod godt til de runddelte H.C. Andersen-øl (og cola). Fodbold var emnet denne dag, og man kredsede vanen tro om de seneste begivenheder i den engelske liga.

 

SNART BLIVER DET ALVOR!

Ganske hyggeligt, men i samme øjeblik som ordet tips blev nævnt, spredtes deltagerne til hvert sit hjørne for at hente sine kostelige notater. Som traditionen efterhånden tilsiger, begav deltagerne sig først ud ad systemtipsets stenede og hullede vej, hvor man til sidst fik skruet de to systemer sammen, der dannede basis for deltagernes håb om en tipspræmie. Staffan lavede prøvesystemet 7-3-204 og havde allerede forberedt tosserækken, så ALMA var klar til at udveksle enkeltrækker i den efterhånden ganske tilspidsede enkeltrækkekonkurrence. Herefter sænkede der sig en anden alvor over bordet, idet man nu skred til at vælge DONG-kampe. Niels holder fast i et system, der efter sigende har bragt ham mange sejre. Staffan afprøver en ny valgmetode, der giver alternative udslag, Carsten har til denne sæson også taget et nyt system i anvendelse, mens Lasse har sit solide system, der indtil videre har givet ham to sejre i årets turnering. Kampene blev fordelt, og alle syntes tilfredse med deres valg, så nu var det bare at vente. Sæsonen kunne være afgjort efter dagens kampe, så det var en intens spænding, der hvilede over selskabet.

 

STATUS QUO I FIFA!

Inden da kunne man nå en masse andre ting. Først og fremmest årets FIFA-turnering, der har budt på Arsenal-dominans indtil i dag. Mens de rigtige spillere slog sig løs på St. Mary's mod Southampton, gik de virtuelle på banen til tredje del af årets turnering. Første kamp stod mellem Arsenal og Liverpool. Kampen endte målløs efter tæt spil med chancer til begge hold. I næste kamp stod Man U for en overraskelse ved at besejre Chelsea 1-0 og dermed hive den første sejr i årets kampe i land. For Chelsea naturligvis et smerteligt tab, der gjorde drømmen om at hente ind på Arsenal mere urealistisk. Arsenal bragte i næste kamp Man U ned på jorden med en sæk på 4-1, hvorefter Liverpool endnu engang spillede uafgjort, denne gang 1-1 mod Chelsea. Det var Chelseas første mål i 5 kampe, så alene det en bedrift. Og så gik Chelsea mildt amok mod førende Arsenal og vandt 4-1, inden Man U fik dagens anden sejr med 2-1 over Liverpool. Alt sammen resultater, der giver en uforandret distance mellem nr. 1, Arsenal, og nr. 2, Chelsea, der har hhv. 18 og 13 point. Arsenal har en bedre målscore med +9, mens Chelsea ligger mere beskedent med +4. I bunden er der blevet kamp om det efter Man U's to sejre i dag, så både Liverpool og Man U har 8 point med hhv. -6 og -7 i målscore. Mesterskabet står som sidste år mellem Arsenal og Chelsea. Der bliver spænding i sidste runde, hvor Chelsea kun kan bruge sejre, mens Arsenal skal smide point, hvis de ikke skal genvinde mesterskabet.

 

PAVEN VELSIGNER MENIGHEDEN!

Efter at have set Arsenal og Southampton spille 1-1 på sydkysten, var det endelig blevet tid til sæsonens tredje DONG. Staffan havde med sin termojakke, der skyldtes rygetrangen og det faktum, at rygning foregik ved et åbent vindue i frostvejret, hidkaldt sig et nyt navn: Paven. Den gamle og svagelige mands kvaliteter ufortalt, så spillede oldermanden rollen ganske glimrende. DONG-kirkens overhoved.

 

LASSE SER SIG IKKE TILBAGE!

Men første halvleg fik et noget usædvanligt forløb. For det første rykkede Lasse fra start med scoringer i alle sine kampe, inden en scoring i tipskampen betød, at vi alle kom på tavlen.

 

6DD!

Scoringen i tipskampen faldt 16.18, men derefter gik alt i stå, så da vi passerede 16.25, blev der dømt Fast DD, 16.28 fordobledes den til en 4DD pga. 10 minutters reglen, og helt vanvittigt forblev DONG-maskinen tavs, så 16.38 røg vi for første gang nogensinde ind i en 6DD, da der ikke var scoret i 20 minutter! I nogen kampe! Helt usandsynligt. Kort efter kom så den scoring, som alle med rette frygtede, da en 6DD er en voldsom mængde at skulle kapere. Scoringen faldt 16.41 i Nottingham - Derby, som var Lasses. Han græmmede sig, mens værten meget beredvilligt fandt de tre øl frem, som skulle nedsvælges. Der er ingen øvre tidsgrænse, men ved en ny scoring hænger man på reglen om, at den nye dong skal påbegyndes inden 1 minut.

 

KATASTROFE!

Kl. 16.47 skete katastrofen for Lasse, da Sunderland øgede til 2-0. På det tidspunkt var han nået til den tredje dong af de seks og havde store problemer. Han kunne ikke nå at drikke resten inden 1 minut og røg derfor ind i den første StrafDong, der minuttet efter ville være fulgt af den næste, men inden da måtte en meget ærgerlig og beskæmmet Lasse meddele forsamlingen, at han kun havde én mulighed, nemlig at refusere. En grotesk afslutning på en første halvleg med i alt 7 (!) scoringer. Lasse mente selv, at det var den ekstra scoring i Sunderland, der ødelagde det.

 

CHOKTILSTAND!

Afslutningen af første halvleg skabte en stemning af mildt chok, der ikke mindst udmøntede sig i stor medfølelse med den uheldige Lasse, der helt sikkert ville have kørt en sikker sejr hjem i dag og dermed sæsonen. Det er også utroligt at dette spil stadig kan skabe nye situationer. I dag viste DONG sig fra den ondeste side.

 

THREE TO GO!

Anden halvleg gik i gang, men nu altså kun med tre deltagere, der alle beskæmmet havde måttet drikke strafdong i pausen, fordi de alle havde under tre dong. Det er vist uden tvivl første gang, at en halvlegsfører har måttet drikke strafdong pga. for få dong! Men alt var åbent. Kun Niels havde fået en dong ud over tipskampens i første halvleg, så det kunne kun gå fremad. Alle kom dog hurtigt med i spillet, da der blev scoret to gange i løbet af de første minutter af anden halvleg i tipskampen. Et varsel om en bedre anden halvleg.

 

SLAGUDVEKSLING!

Staffan var første mand på banen med en dong i en af sine kampe, hvorefter Carsten tog sig af de næste tre og bragte sig foran. Igen en scoring i tipskampen inden Carsten øgede forspringet. Niels tog sig af den faste DD, men Carsten svarede straks igen. Der begyndte også at dukke scoringer op i Lasses kampe, men hans kampe var dog fredsommelige i anden halvleg. Til slut var det en ganske solid sejr til Carsten på jævne 12 dong, men med et forspring på 6 dong til nr. 2, Niels og nr. 3, Staffan.

 

TABERNAR!

Der opstod en situation, hvor Staffan drak taber DD, selv om den rettelig var udgået med Lasses refusering. Refuseringen betød samtidig meget fornyet spænding i DONG, idet Lasse stod tilbage med et stort 0 for denne DONG. Resultaterne magede det således, at Lasse og Carsten står helt lige inden sidste DONG med 34 dong og 2 DD hver i alt. Lasses to sejre betyder, at Carsten skal vinde d. 2. april, men uden en bestemt margin. Vinder Lasse, Niels eller Staffan, vinder Lasse sæsonen på flest sejre, så der er lagt i brændeovnen til en herredyst på Lasses hjemmebane. Indtil videre har værterne ikke brilleret, men måske denne gang?

 

TIPSTJENESTEN SNYDER!

Tips kastede en beskeden 10'er à 47 kr. af sig. Det store system gik helt ned på de overraskelser, vores system ikke havde regnet med, så bedre held næste gang. Oddset, som Niels havde prøvet med en 3 ud af 5, gik heller ikke hjem.

 

TARMENE SKRIGER!

Aftensmaden fra det nærmeste pizzeria blev indtaget af grådige munde, hvorefter man satte sig til at se afslutningen af Man U - Portsmouth, dagens tredje kamp.

 

SKOTLAND SNYDER SIG SELV!

Derefter var det tid til Stener FIFA, inden deltagerne forsumpede helt. Firkantturneringen indeholdt denne gang Skotland (Lasse as usual), Italien (Carsten), Spanien (Niels) og England (Staffan). De to første kampe endte uafgjort, hvorefter Spanien tog stikket hjem mod Skotland og Italien tværede England ud med 1-0. I den bizarre kamp, England - Skotland, troede Skotland, at de havde reddet en uafgjort hjem, men stillingen var altså 2-1 til England ved slutfløjtet, hvilket kom noget bag på Skotlands træner. Rundefinalen Spanien - Italien endte 2-2 efter nervepirrende øjeblikke, men resultaterne betød en sejr til Spanien på bedre målscore.

 

GAMLE MÆND, GÅ DOG HJEM!

Der blev ikke drukket helt vildt igennem fra nogen af deltagerne, og forsamlingen sumpede generelt til musik (bl.a. en revival af L:Ron:Harald) og mere fodbold i form af Deportivo - Real Madrid, dagens fjerde kamp. Derefter var det slut, og man drog hver til sit efter endnu en stor og hyggelig dag i selskab med ligesindede.

Oct
30
2013

DONG nr. 40, 22. januar 2005

DONG nr. 40!

Som den første gæst i denne jubilæumssæsons jubilæums-DONG ankom Lasse fra Brøndby Strand med den ganske vigtige dekoder. De to sidste kombattanter ankom kl. 12 med fornyet selvtillid alle til hobe efter en god uge på mailen, der blandt andet havde indeholdt en vaskeægte DONG-battle, hvor medlemmerne på skift svinede hinanden til i mere eller mindre mundrette rim. MC Basse, MC Niels, MC Geyser og MC Platon nu forsamlede for anden gang i sæsonen.

 

VÆR VELKOMMEN

Efter en indledende velkomstdrink i form af en White Lady til de af selskabet, der drak alkohol, gik selskabet videre med en frokost for at polstre maverne til eftermiddagens udfordringer. Og derefter var der ingen vej udenom de forpligtende tips. Først sattes systemerne i system med den tilføjelse, at Staffan selvfølgelig stadig kørte sideløbende med sit Tosse-system - et system beregnet på at fange de uger, hvor ingen andre får præmie. Valg af DONG-kampe stod dernæst på programmet, hvor kuponen frembød interessante opgør, hvor det kunne være svært at finde de målrige opgør, eftersom mange kampe kunne blive enten det ene eller det andet. Hver mand har sit system, og dagens vinder vil fremstå som den, der har fundet det rette system indtil næste gang.

 

LIVERPOOL I VANLIG STIL

Alle disse forpligtelser blev vel overstået, så det blev tid til at tippe og sætte sig til rette for at se dagens første kamp mellem Southampton og Liverpool, hvilket allerede efter 8 minutter blev en blandet, men såre genkendelig, oplevelse for halvdelen af ALMA.

 

ARSENAL VISER STYRKE

Heldigvis kunne vi og de andre snart fordybe os over dagens FIFA-spil. Efter introduktionen af de seneste årgange af FIFA er scoringsraten faldet betragteligt, hvilket også fremgik af en del af dagens resultater. Efter en målløs Chelsea - Man U besejrede Arsenal Liverpool med 3-0 og lagde yderligere afstand og pres på de andre. I anden runde fortsatte Arsenal sejrsstimen og vandt 5-2 over Man U, der endnu ikke har vundet i denne sæson. Chelsea fortsatte stimen af 0-0 kampe mod Liverpool, inden Liverpool i tredje runde fik sin første sejr med 1-0 over Man U, der nu blev isoleret i bunden. Arsenal - Chelsea endte - ikke overraskende - 0-0, og dermed kunne Arsenal se sit forspring til Chelsea øget til 5 point. Tre point yderligere efter ligger Liverpool, mens Man U kun kan se opad med sine 2 point.

 

TODAY'S MAIN EVENT

I virkelighedens verden vandt Southampton 2-0 over Liverpool så ikke meget trøst at hente der for de røde fans. Men nu var det blevet tid til dagens main event. Tipskampen Man U - Aston Villa lovede mål, og spændte satte ALMA sig til rette for at drikke igennem. Det måtte imidlertid stilles lidt på pause, for scoringerne i første halvleg kom noget langsomt i gang. Faktisk satte tipskampen folk i gang med en fælles dong, der gjorde godt i de modtagelige maver. Dernæst lagde Staffan sig i spidsen efter scoring i Chelsea, hvorefter Lasse svarede igen med scoringer i Norwich og Coventry. Chelsea fortsatte, og derefter fik Staffan yderligere forspring via tre scoringer i Wigan på 3 minutter.

 

JEG KAN IKKE KAPPE STRÅLEN!

Efter den anden af de tre måtte han træde af på naturens vegne, men da den tredje kom straks efter, kaldte de øvrige medlemmer som gale på oldermanden, der først kom luskende tilbage, da han var helt færdig med at dryppe af: "Jeg kan ikke kappe strålen!" var hans umiddelbare reaktion, men det blev ikke bifaldt af de øvrige, der stædigt fastholdt, at Staffan måtte tvinge en straf-dong i sig, fordi han havde forbrudt sig mod tidsgrænsen for påbegyndelse af en dong. Staffan nægtede først, men kom til sig selv og tog den som en mand.

Niels kom på banen via to scoringer i Plymouth, inden Lasse også optog forfølgelsen af Staffan via en scoring i Norwich. Men det hjalp fedt, da Staffan kunne nyde dagens tredje scoring i Chelsea, der i øvrigt var den tiloversblevne kamp, da der blev fordelt kampe. På dette tidspunkt ærgrede Lasse sig fordærvet over, at han valgte Chelsea fra til fordel for Reading - Ipswich, der indtil dette tidspunkt havde været bar røv. Niels bød ind med Millwall, inden Carsten omsider kom på banen med en scoring i både Sunderland og Everton. Pausen indtrådte med en klar føring til Staffan på 7 mod 4, 4 og 3. Han havde samtidig fået den faste DD, så han lå lunt i svinget.

 

STAFFAN MOD GULD?

Anden halvleg kom i gang 10 minutter over fem, hvilket samtidig udskød afslutningen af kampene til nærmere seks. Halvlegens første scoring kom i Wigan, der hermed udbyggede Staffans forspring, men ikke længe for to hurtige scoringer i Norwich bragte Lasse lidt nærmere igen. Niels fik en enkelt i Birmingham, og alle drak for Aston Villas udligning i tipskampen. En scoring i Coventry reducerede yderligere Staffans forspring, mens Crystal P's første scoring bragte et håb om alt andet end en sidsteplads til Carsten. Kort efter gav to nye scoringer i tipskampen og endnu en scoring i Crystal P mere håb. Staffan så ud til at knække modstanden med en scoring i Stoke, men med den femte scoring i Norwich gav Lasse ikke op. Carsten fik sin tredje scoring i Crystal P, mens Niels meldte sig i kapløbet med scoringer i Millwall og kort efter i Birmingham.

 

UIMODSTÅELIGE LASSE

Dette gentog sig kort efter, men imidlertid var Lasse først rigtig gået i gang her: inden for de næste 13 minutter, og dvs. til dybt inde i overtiden, raslede der 6 scoringer ind til Lasse, der bl.a. fik 8 mål i Norwich at drikke til, og det var der ingen, der havde svar på. Staffan kunne dog glæde sig over en gevinst på sit tossesystem, mens vores officielle systemer ikke gav noget i en uge, hvor storfavoritterne ganske vist vandt, men hvor næsten alle andre resultater gav overraskelser. Lasse var altså helt urørlig til sidst og sluttede i fin stil med endnu en tangering af sin personlige rekord på 17, samtidig med at han slettede den gamle halvlegsrekord på 11 med imponerende 13 dong i anden halvleg. Helt usædvanligt og vanvittigt. Staffan græmmede sig over Chelsea, der simpelthen ikke gad spille fodbold i anden halvleg, hvilket ikke gav flere dong til halvlegsføreren, der bevarede andenpladsen via en DD. Niels sluttede som nr. 3, mens tabertrøjen gik til værten for anden DONG i træk.

 

RING TIL EN VEN

Da alt var blevet bekræftet, sluttede dagens DONG, og ALMA fortsatte med de stærke drikke inden aftensmaden, som i dagens anledning var spaghetti med kødsovs, som skulle lægge bunden for fortsat drinkshygge. Long Island Iced Tea, Rødbyhavner og Vodkasao var dagens foretrukne drikke. Staffan underholdt selskabet med en version af Hvem vil være millionær, hvor alle fire deltog på skift. Staffan brillerede med at satse to gange og ryge ud, mens Carsten scorede millionen to gange (dagens bedste resultat for ham!). De to andre havde hver deres shot at fame, men måtte se millionen forsvinde begge gange. Årets griner kom, da Niels ville ringe til en ven, som man ikke kunne høre pga. musikken. Ring aldrig til en stum ven.

 

MAN GJORDE EN VINDER FORTRÆD

Stener FIFA skulle afholdes, men kort inde i turneringen, der bestod af Skotland, Irland, Nordirland og Wales, fik Lasse så ondt i ryggen, at han blev nødt til at trække sig. Og efter at have kæmpet i en halv times tid måtte han give fortabt og tilkalde forstærkning hjemmefra. Klokken nærmede sig også 23, og vi andre havde spillet for ham i Stener FIFA, der endte med Irland (Carsten) i toppen med 7 p., dernæst Skotland (Lasse med stand-ins) på 6 p., Wales (Staffan) på 2 p., og endelig Nordirland (Niels) med beskedne 1 p. og nul mål. Derefter almindeligt opbrud, og folket tog hjem til dynerne. DONG nr. 40 til ende med endnu en sejr til Lasse. Men en DONG, der vil blive husket for Staffan, der ikke kunne kappe strålen.

Dec
2
2010

DONG nr. 63, 22. november 2010

Det er ikke første gang, Dongklubben ALMA kommer til Brøndby Strand for at holde DONG, men første gang i de billedskønne omgivelser, som etagebyggeriet omkring Strandesplanaden er garant for.

Lasse bød velkommen til de nye, midlertidige lokaliteter, som næste år veksles til et hus nord for København.

 
Panel title

© 2018 almadong

Antal besøg: 104517

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,44367909431458sekunder