Runes alternative hjørne - Spiritualitet

 

Med tv programmet "Åndernes magt" på TV2 Zulu , "Fornemmelse for mord" på TvDanmark m.m. , er der kommet ind stigende interesse for det åndelig. Det er virkelig givet stof til eftertanke, selv hos dem der ikke troede på ånder og spøgelser førhen.

 

Hvad er så ånder og spøgelser ?. Jo, en ånd kan være en sjæl, som ikke vil forlade stedet(tit er det gamle steder, som slotte og herregårde, men ånder kan også forekomme i nyere hjem). Det kan skyldes at sjælen er meget knyttet til området eller den leder efter en person på stedet. Ofte er ånden ikke klar over at den er død, og fortsætter sine daglige gerninger eller også vil den ikke acceptere at den er død.
Et spøgelse eller et genfærd er ikke en ånd, men er et psysisk aftryk af en person eller et dyr, der har gennemlevet noget grufuldt, f.eks at blive muret inde eller blive skudt. Denne oplevelse er blevet lagret i stedets energi, og aktiveres ubevidst af den energi. som sidder i solarplexuschakraet.

 

Troen på at vi har en sjæl, findes i alle verdensreligioner, både i kristendommen, islam, hinduismen, buddhisme osv. Ideen om at sjælen overlever døden, og genfødes i en ny krop, altså reinkarnation(tilbage i kødet, oversat fra latin ) stammer fra buddismen. Der er talrige personer som kan huske deres tidligere liv, f.eks under hypnose, eller glimt kan forekomme i drømme.
Livet er bestemt af ens handlinger i dit tidligere liv, og det nuværende livs handlinger bestemmer ens næste liv. Dette begreb hedder karma(loven om årsag og virkning), og stammer fra Østens filosofi. Den siger at alt det vi gør, får vi tilbage senere hen, både det positive og negative, men man skal ikke gøre noget godt bare for at få en god karma. Det får man ingen point ved.

 

Mennesket består af flere forskellige dele, der ikke kan ses med det blotte øje, medmindre man er clairvoyant. Det har en række energifelter, som pulsere udenfor for den fysiske krop, og danner en aura. Det er udstrålinger fra energifelterne. Der er tre af disse lag eller energifelter også kaldet legemer, nemlig først det æsteriske legeme. Det er et udtryk for den livsenergi eller vitalitet, som strømmer igennem kroppen. Dette legeme er tilknyttet helbredet, og man kan spore sygdomme i dette lag, før de bryder ud.

 

Det andet lag hedder astrallegemet. Det rummer menneskets følelser og tanker, som vi har oplevet og tænkt gennem hele livet, og som kommer til udtryk i drømme. Disse følelser , tanker og drømme kommer fysisk til udtryk i hjernen. Clairvoyante kan også se om man har det godt eller dårligt i astrallegemet.

 

Det tredje legeme hedder mentallegemet. Det reagerer på menneskets tanker og bevidsthed. Positiv tænkning øger den mentale energi, mens negative tanker påvirker menneskets energier negativt. Når mennesket dør er det kun mentallegemet, der lever videre. Det betegner med også som sjælen.

 

Vi har også syv overordnet energicentre eller chakraer i det æteriske legeme,som ligger 3/4 cm udenfor kroppens overflade, og er mellem 5 og 14 cm i diameter. Desuden betyder chakre roterende hjul på sanskrit(se billedet nederst). Chakrene er med til at opfange og indtage en universel og usynlig livsenergi kaldet æterisk energi fra omgivelserne , og fordele denne energi til kroppen og det æteriske legeme. Denne æteriske energi kendes også som ch'i i Kina og prana i Indien

 

Af de syv chakrer man har, bruger man kun 5 i forbindelse med psykiske evner, som clairvoyance(klarsyn, at se ting der ligger udover ens normal fatteevne) , telepati(tankelæsning),og psykometri(evnen til at opfange informationer fra en genstands vibrationer). Chakrene kan aktiveres eller stimuleres(dog ikke kronechakret) ved at overføre energi til dem.

 

De syv chakrer har hver en farve, som man kan stimulere dem med. De er rød, orange, gul, grøn, blå, indigo og hvid. Hvis man har søvnproblemer kan man stimulerer Harachakret, der også kaldes Miltchakret, ved at lægge højre hånd på venstre ribbenskant, og forestille sig at der flyder orange farve fra hånden og ind i centeret. Det vil skabe roen til at falde i søvn. Harachakret er nemlig center for søvn og drømme. Desuden kan man bruge ædelstene til at aktivere eller stimulere chakrene.

 

For en dybere gennemgang af de nævnte områder, kan jeg varmt anbefale bogen "Åndernes univers" af Steen Kofoed og Steen Krarup.

 

 

4e9b023519ec216102011.jpg 

Her vises de syv chakrer.

 
Panel title

© 2019 alternative

Antal besøg: 3032

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-1,4171471595764sekunder