Runes alternative hjørne - Tarotkort

 

Tarots oprindelses er noget uklart, nogen mener at kortene kommer fra det gamle Egypten, mens andre mener det stammer fra Indien. Der findes adskillige variationer af tarotsættet med forskelle i kortenes udforming, navne, antal og rækkefølge.De mest kendte og brugte kort sæt hedder Golden Dawn og Rider-Waite. Selve kortsættet består af 78 kort, opdelt i Minor arkana og Major arkana, hvor Minor arkana svarer til vores spillekort, som er opdelt i 4 serier eller farver. Sværd svarende til spar, Bægre, svarende til hjerter, Stokke svarer til klør og endelig Mønter, svarer til ruder. Hver af disse indeholder talkort fra 1-10 og billedkortene Page , Knægt, Dronning og Konge.

 

Major Arkana består af 22 særlige kort , hver med deres navn og billed. Der er f.eks Narren, Kejseren, Kejserinden, Døden, Tårnet og Universet. Hvert kort symbolisere forskellige ting. Kejserens kort står for det mandlige, der modsvarer kejserinden. Han er denne udøvende magt, er intelligent og myndig. Døden er ikke et så slemt kort, som lyder til. Det kan betyde slutningen på noget , og samtidig begyndelse på noget andet. Kortene kan både sige noget om ens fortid, nutid og fremtid.

 

Selve spå-processen sker på denne måde. Først vælges et kort, der repræsenterer spørgeren. Dette vælges ofte mellem Minor arkanas billedkort, således at det på bedst mulig måde stemmer overens med spørgerens personlighed og fremtoning. Derefter blandes kortene på en sådan måde, at nogle tilfældige af dem kommer til at lægge omvendt i spillet. Efter at kortene er blevet blandet, skal spørgeren med venstre hånd lægge kortene op i tre bunker fra højre mod venstre, hvorefter den der spår, samler dem sammen ligeledes med venstre hånd.

 

Så lægges kortene et ad gangen ud på bordet, og der er forskellige måder man kan lægge kortene på. Der er bl.a tre , syv og ti kortsoplægget, der også kaldes det keltiske kors. Hvert enkelt af spillets 78 kort har sin særlig betydning afhængigt af, hvornår det vendes og af, om det ligger med siden op af eller ned af i bunken. Et kort med retvendt kort betyder en positiv forudsigelse og et omvendt kort det modsatte.

 

Tarotkort er nok et af de mest populære midler til at spå med, selvom det kræver en hel del af den som som spår. Denne skal sætte sig ind i alle kortene betydning, og samtidig skal man vide en del om selve oplægget af kortene. Jeg har selv blevet spået en gang på en alternative messe, for et par år siden. Det meste af det spåmanden, fortalte om mig, ramte plet.

 

I den serie som hedder Mystikkens Verden fra Lademann, i bindet "Profetier og syner", kan man læse mere om tarot og andre metoder til at spå med bl.a pendulering, kiromanti(håndlæsning), I Ching(en gammel kinesisk spådomsmetode) og numerologi, som er en metode til at analysere folks karakter og forudsige ens fremtid ved at kigge på navnet og fødselsdatoen, og derefter omsætte dem til tal. Disse tal kan så sige noget om ens personlighed og muligheder.

4e9af9c61732816102011.jpg

Major arkana, som består af 22 kort.

 
 
Panel title

© 2018 alternative

Antal besøg: 2914

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,31847882270813sekunder