altomlaan - Forside
Ufleksibel lånestruktur

Hej blogbesøgende, dette er undertegnedes allerførste blogindlæg herinde på bloggen, oprettet med det formål at sætte interesse på problematikken ved sms lån. Jeg taler om mennesker, der opbygger en kæmpe gæld ved at optage de hurtige såkaldte sms lån, i hvilke tilfælde personen som låner erhverver sig pengene inden for et lille antal dage uden at opstille nogen niveau af pant. Disse hurtig lån er altid til en skyhøj rente, hvor låneren altid må afdrage mere, end låneren i grunden har modtaget i lån.

Vedkommen der har lån ender derfor med at have endnu mere brug for penge efter at have modtaget forbrugslånet, hvilket påtvinger lånerne i knæ økonomimæssigt. 

Dette billede er set meget i mediebilledet, hvor der fortælles om unge personer der uden nogen form for finansiel kendskab har påført sig gæld langt mere end gennemsnitet. Folk diskuterer af denne grund om, hvorvidt der burde indføres undervisningstimer i økonomiske forhold i grundskolen, hvilket vidner om behovet for at sprede kendskab om passende budgettering. 

Ikke alle:
Der er formodentlig også personer, der er i stand til at styre forholdene med hensyn til disse hurtig lån og som reelt har glæde af chancen for hurtigt at kunne låne ressourcer rent økonomisk. Jeg vil i min blog at undersøge, om der er mange af disse, samt hvordan det finansielle lånesystem generelt er sammenhængende. 

Klarhed ønskes
Endvidere vil undertegnede prøve at give klarhed over, hvorfor mennesker tager disse hurtig lån, og om dette er et behov, der er indledt af den gobale økonomikrise eller noget helt andet. For af hvilke grunde kommer personer der til, hvor de har så stort et behov for at låne økonomiske ressourcer så hurtigt, at de er villige til at tilbagebetale hvad der svarer til dobbelt så meget. 

Hvad skyldes det?
Det er i denne forbindelse vigtigt at forespørge, om det generelt er de samme lånere, der har trangen til at låne økonomiske ressourcer via hurtige hurtig lån. Og i væsentlig grad om lånevirksomhederne er skabt som uønsket konsekvens af de normale andelskassers mangel på markedsforståelse. Er det simpelthen disse normale pengeinstitutter, der ikke er i stand til at rumme muligvis besværlige privat kunder, hvorfor de tvinges til at søge andre valgmuligheder? Hvis det her er tilfældet skal der fra regeringen handles, således den finansielle sektor gøres mere bøjelig, således den evner at rumme forskellige kunder, og deriblandt de måske problematiske.

Kommende indlæg:
I mit næste skriv herinde på bloggen vil jeg studere, hvad for nogle økonomiske udlånere som lever og sikkert trives på det danske marked af den grund at etablere et markedsoverblik. Hvor mange lånevirksomheder er der på det danske finansielle marked, tilbyder de det samme, er det muligt at låne i forskeligt omfang og er der reelt nogle virksomheder der tilbyder lån, som er smidige i deres låneudformning?

Jeg er glad ved udsigten til at skrive blogindlæg til dig kære læser endnu en gang, så snart undertegnede har fået et situationelt overblik mht. hvor det kan lade sig gøre at tage disse omkostningstunge hurtig lån.

Pas på din økonomi og dig selv indtil da!

Flere normaldanskere tager de omkostningstunge hurtig lån! 

En bekendt og jeg løb lige ind i denne nyhedsindslag kommende fra en velkendt dansk TV station, og oplevede omgående trang til at dele den med dig. Artiklen er angivet nedenunder, og har som emne de såkaldte forbrugslån. God fornøjelse med læsning! 

Øget interesse for forbrugslån 
Det er blevet stadig vanskeligere at få lov at låne penge i de danske banker. Dette får endnu flere til at tage et af de omkostningstunge hurtig lån. Bankfilialerne er indledt med at fremsætte mere belastende vilkår, før disse accepterer et ønske om at låne ressourcer rent økonomisk. Denne scenarium får åbenbart et flertal af personer fra Danmark til at låne penge gennem øvrige lånevirksomheder, hos hvilke de ikke behøver fremlægge vished for indlånet, men derimod disse på den anden side har en større realrente. Splinternye talforhold fra det offentliges statistik beviser uden tvivl, at danske borgere er startet med at tage uøkonomiske kvik lån. 

Normalt er dette en indikation på, at borgere i Danmark har en enorm lyst til at købe, ¬men for tiden formidler det mere nuanceret, at disse mennesker er belastede. "DKs sparekasser har lavet det besværligere for konsumenter i Danmark at låne nogle penge, og talrige er antageligvis indledt med at optage et af de omkostelige kvik lån med det formål at få driftsøkonomien til at balancere," pointerer Tore Stramer, senior økonom i Nykredit Markets. Seniorøkonom i BRFkredit Mikkel Høegh har samme opfattelse. ”Stigningen i det store antal af hurtig lån er slet ikke et signal på, at forbrugerne låner penge for at gennemføre omfangsrige forbrugsindkøb, men lige modsat for at finanskrisen der påvirker forholdene”. 

Han retter blikket mod disse tal som en reaktion på, at begrænsende få har råderum til at få den lille gæld nedbragt, selvom rentefoden er lille. "Det er en farefuld udvikling," siger Mikkel Høegh, som understreger, at en hel del må kunne få lov at låne nogle penge via finansieringen af boligen og derfor forskånes for uøkonomiske forbrugslån. Forbrugernes samlede gæld voksede ifølge det offentliges statistik med 0,5 pct. i tredje kvartalsoversigt sammenlignet med kvartalet før. I kraft af dette er antallet af omtalte lånoptagelser vokset de forrige 4 kvartaler. 

I erhvervsforeningen Dansk Erhverv betragter de snarere tværtimod antallet af indlånere som et tegn for, at privat forbruget er stigende. Den omtalte moderate forøgelse på 0,5 procentpoint er i hvert fald slet ikke tilstrækkeligt til at stole på et voksende privatforbrug i 3. kvartal. "Uanset endnu spinkle indicier vedr. fremgang i forbrugernes samlede gæld forbliver niveauet stadig lavtliggende og et tegn for danske konsumenters risikovillighed," siger Mira Lie Nielsen, fagøkonom i Dansk Erhverv. 

Opsummering 
På grundlag af føromtalte ekspertudtalelser er der slet ikke usikkerhed om, at den enorme masse af blankolån vil udvikle sig negativt fremover. Endvidere er dette også et symbol på, at kviklånet er dannet som konsekvens af en ufleksibel dansk økonomisektor, som holder ude visse danske konsumenter. Der må forhåbentlig ligeledes findes gavnlige bestanddele bag disse forbrugerkreditlån, hvilket undertegnede ønsker at beregne ved at stå på udkik mht. positiv opmærksomhed. 

For det tilfælde at der slet ikke var gavnlige aspekter mht. tidligere omtalte facon at få lov at låne på, af hvilke grunde havde kontrolmyndighederne så ikke i forvejen afskaffet dem? El. sandsynligvis skyldes hensigten ved kvik lån bare en liberal politisk holdning om, at ifald et lands befolkning stræber efter et handelsprodukt, så bør de også kunne modtage denne. Imidlertid indlysende nok kun indenfor de lovmæssige afgrænsninger. Undertegnede kan imidlertid driste mig til den påstand, at der ligeledes lever tilfredse indlånere af de her kvik lån, og at de er årsagen til, at det stadig er gørligt at låne via den her udgiftstunge henseende. De her favorable elementer får dog ikke medieinteresse, eftersom der ikke er ligeså stor interesse fra nyhederne vedr. den positive retning. Jeg graver videre vedr. sammensætningen af det danske lånemarked i de efterfølgende indlæg herinde. 

Hold på dine penge og følg med på bloggen!
Aldrig har det været så billigt at låne

Som overskriften siger, så er det danske lånemarked lige nu yderst gunstigt at låne penge på grundet øget konkurrence. Det er primærtboligejere og forbrugere som skal til at investere i fast ejendom, som kommer til at drage glæde af denne øgede konkurrence, men det forventes også at øvrigedele af lånemarkedet påvirkes med tiden.


Det øgede konkurrence er skabt på baggrund af et samarbejdemellem Jyske Bank og BRF Kredit, hvilket har skabt uro på markedet. Jyske Banksamarbejdede tidligere med Totalkredit, men efter en skilsmisse mellem disse har banken i samarbejde med BRF Kredit lanceret lånemarkedets billigsteboliglån, som faktisk er billigere end det ellers historiske F1 lån.


Stjæler kunder fra hinanden

En øget konkurrence blandt banker og kreditforeninger er sød musik i mange forbrugers øre, da det kun gør forholdene bedre for kunderne. Der kommer således mere konkurrence om at erhverve kunderne i første omgang, hvor de lokkes med attraktive forhold og billige lån. Samtidig oprettes formentligloyalitets programmer, som har til forhold at holde kunderne tæt til sig, så relationen opbygges imellem parterne.


Boligmarkedet

Samtidig med denne låneudvikling viser alle prognoser, at boligmarkedet er på vej mod tidligere tiders styrke. Der er således stigende efterspørgselefter boliger og flere handler gennemføres, hvilket skaber et sundt boligmarkedigen. Det er dog også et boligmarked, som nogle anser for værende rigtigusundt.


Det har nemlig været fremme i medierne, at boligpriserne i storbyerne såsom Århus og København er på samme niveau som før finanskrisen. Men samtidig med det er priserne rekordlave på boliger i Udkantsdanmark, hvilket skaber en stor forvridning i markedet.


Forbrugslånet har gode udsigter

Med et boligmarked samt et lånemarked som gennemsnitligt er ved at nå tiden før finanskrisen, må det også antages at forbrugslånet er stigende. Det har tidligere været nævnt her på bloggen, at flere dansker tager lån som forbrugslån, og dette formodes kun at blive flere fremover.


Står du i den situation, at du er interesseret i et forbrugslån er der dog visse forbehold, som du skal være opmærksom på. Det er nemlig sådan, at når du ansøger om et forbrugslån, så kender du typisk førstrenten på lånet, når du sidder med lånetilbuddet i hånden.


Jeg vil gerne kraftigt anbefale dig, at du ansøger om et forbrugslån gennem flere selskaber samtidigt, så du sikrer dig selv de bedstelånevilkår. På denne måde kommer du til at sidde med flere lånetilbud på hånden og kan frit vælge det bedste tilbud.


Så gør dig selv den tjeneste at ansøg flere steder.


Kilder anvendt:

Moneybanker.dk - lån penge (forklarer fordelen ved at ansøge fleresteder)

TV2 Nyhederne (forklarer den øgede konkurrence på lånemarkedet)

Storepensionsopsparinger kan vokse sig endnu større – selv efter du er gået på pension

Hvis man har en stor pension ventende på sig, når manengang forlader arbejdsmarkedet, er det jo trygt at vide, at man går en sød –og ikke mindst tryg – tilværelse i møde. Men tilværelsen kan blive endnu sødere og endnu tryggere, hvis man da væbner sig med tålmodighed. Har man et størremillionbeløb stående på sin pensionsopsparing, kan man se frem til at modtage op til 47.333 kroner i offentlige tillægsydelser pr år, hvis man har mod på at udskyde udbetalingen af pensionen i et par år. Så hvis man kan holde vente tiden ud i de første par år, hvor man er pensionist, er der altså udsigt til en økonomisk gevinst.


Men hvis man er bange for, at man ikke får råd til børnebørnenes julegaver, til drømmerejsen eller til hobbyen i mellemtiden, kan man eksempelvis vælge at tage et forbrugslån. Med denne låntype får du hurtigtog nemt penge på lommen. Så lån penge her på et øjeblik, så du ikke skal give afkald på forkælelse og fornøjelser.


Ekspert: Få mest muligt ud af din økonomi

Så hvordan kan disse pensionsopsparinger give så store fortjenester? Som det er forklaret i artiklen fra Berlingske Business, er det ikke formuens størrelse, der bestemmer, om og hvor meget der skal modregnes i offentlige ydelser – deter de årlige udbetalinger, der bestemmer det.

- Det handler jo grundlæggende om, hvordan man får mest muligt ud af sin økonomi. Når man har skruet systemet sammen, sådan som man har, så må man også forvente, at folkbruger reglerne, konstaterer Kim Valentin, som er uafhængig økonomisk rådgiver i Finanshuset Fredensborg samt Venstre-borgmester i Gribskov Kommune.

Flerevelhavende danskere har benyttet sig af denne mulighed for at tjene ekstrapenge på deres pensionsopsparing, men det helt præcise antal kendes dog ikke på nuværende tidspunkt.

Fire gode råd, når du skal låne

Selvom ordet’forbrugslån’ klinger forkert i mange menneskers ører, så viser en nyereundersøgelse foretaget af TNS Gallup for Nordea i slutningen af 2015, at næstenhver 6. voksne dansker har et forbrugslån. Derfor har vi her samlet fire goderåd til dig, så du er godt forberedt, når du skal låne.

 

Overvej, om du har brug for et lån

Har du brug for et lån? Her skal du kigge på hvilken situation, du står i, og om det overhovedet er nødvendigt at låne. Kan du sælge ud af nogle af dine ejendele i stedet, som for eksempel tøj eller elektronik, eller kan du tage ekstra vagter på arbejdet?Har du råd til at tilbagebetale lånet og de eventuelle renter? Alle disse ting må du overveje, før du tager lån.

 

Forbrugslån i bank eller ikke?

Hvis du beslutter dig for, at et lån er den eneste udvej, så skal du til at se på hvor lånet skalkomme fra. Skal du i banken eller ej? Der findes flere og flere låneudbydere på internettet, der tilbyder lån lige så favorable som dem i banken. Her får du et overblik over de største forskelle mellem forbrugslån i banken og onlineforbrugslån.

Forbrugslån i bank

Forbrugslånene i banken er oftest større lån med en længere betalingsperiode. Betalingsperioden, der oftest er over 5 eller flere år, sikrer en lavere rente til låntageren. Her skal du dog være opmærksom på, at der findes både fast og variabel rente. Vær sikker på, at du vælger dén rente, der passer bedst til dig og din økonomi. Deter for eksempel en god idé at gå i banken, hvis du skal låne til et hus eller en bil.

Forbrugslån online

De online forbrugslåntilbyder oftest en meget kort behandlingsprocess, fordi du kan godkendes til et lån hurtigt og nemt ved hjælp af dit NemID. Her er lånene typisk mindre og meden kortere betalingsperiode. Her skal du dog være opmærksom på, at nogle lån kan være meget dyre, hvis du overskrider betalingsperioden. Hvis du skal låne til betaling af en regning eller reparation af computeren, så kan et onlineforbrugslån være en god idé. Har du lyst til at læse mere om forbrugslån, kan jeg anbefale denne blog: penge-raad.dk.

 

Sammenlign låntyper

Når du har besluttet dig for, om du vil låne i banken eller benytte dig af et online forbrugslån, så kan det være en god idé, at sammenligne lånetyperne. Forskellige banker har forskellige renter og lånemodeller, og det er det samme med lånene online.Hvilken bank eller hvilket firma har de mest favorable lånevilkår for dig?Undersøg markedet og bliv enig med dig selv om hvilket lån, der passer til ligenetop dig og din situation.


Har jeg råd?

Inden du godkender et lån, så tænk over, om din økonomi har plads til det. Der kan både være renter, månedlige gebyrer og faste indbetalinger ved et lån, og alt dette skal du væresikker på, at du har råd til. På den måde undgår du at misligholde dit lån.

Nu er du klar til at undersøge mulighederne for at låne. God fornøjelse.

 
Panel title

© 2020 altomlaan

Antal besøg: 3259

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.21979904174805sekunder