AoO - Charles Darwin

Charles Robert Darwin var en engelsk naturhistoriker. Han blev født den 12. februar år 1809. Hans mor døde, da han var ung. Darwin prøvede at uddanne sig til læge som 16-årig, men det lykkedes ikke.

                                                                        

I 1831 blev Darwin tilbudt at tage med på en opdagelsesrejse. Han tog med, og i fem år sejlede han rundt i verden og gjorde en del iagttagelser af de forskellige plante- og dyrearter. Disse iagttagelser ville komme til at ændre meget i videnskabens, teologiens og filosofiens historie, og ikke mindst hans eget liv.


Forskere før Darwins tid havde opdaget at plante- og dyrearter ændrer sig over en længere periode. Generationerne bliver hele tiden tilpasset omgivelserne, så arterne får bedre muligheder for at overleve.


De variationer der så var indenfor hver art, studerede Darwin grundigt på sin rejse. Efter mange år, undersøgelser og overvejelser, fremsagde Darwin en konklusion.


Det var en evolutionsteori der gik ud på, at kun den stærkeste overlever og at alle arter havde udviklet sig fra én fælles forfader.Kun de arter der formår at udvikle sig overlever, og kun de arter der er bedst egnede kan formere sig, og derved får den næste generation de samme egenskaber.


Det er også det der hedder naturlig selektion, som betyder, at kun de bedst egnede overlever og der sker en udvikling af dyr og planters egenskaber.


På Darwins tid havde teologerne en anden teori om livets udvikling og skabelsesberetningen. Også borgerne troede på Bibelen og skabelsesberetningen om, at Gud skabte jorden og at Eva og Adam var de første mennesker.


I Bibelen står der, at Gud skabte arterne, som vi kender dem. I Bibelen står der også at Gud skabte mennesket som én art, hvorimod Darwin mente, at mennesket blot er resultatet af en lang udvikling. Derfor tøvede Darwin også med at offentliggøre konklusionen af hans videnskabelige arbejde.


I 1859 udgav Darwin sin bog ”Arternes oprindelse” og den skabte mange forskellige meninger om Charles Robert Darwin og hans teori om livets udvikling og naturlig selektion. Ateisterne var begejstrede, men de kristne brød sig ikke om teorien. Bogen ændrede opfattelsen af udviklingsteorien og startede samtidig en hidsig debat.


Darwin døde den 19. april år 1882 og blev begravet i London, faktisk tæt på en anden berømt forsker, Isaac Newton. På trods af de mange meninger om udviklingsteorien og Darwin står det fast, at han har fået enorm betydning for opfattelsen af livet og mennesket.

 
Panel title

© 2018 aoo

Antal besøg: 63

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,63540387153625sekunder