Applefan - Ipod touch

Test af iPod touch 

Den nyeste udgave af iPod touch er perfekt til det meste. Med markedets bedste skærm og betjeningsvenlighed er der ikke noget, den ikke klarer godt.

4cdedbc25ba9713112010.jpg

Tænk på en iPhone, bare uden gps- og ringemulighed, og så har du seneste generation iPod touch. Den ikke bare ligner en iPhone, den har samme knivskarpe 3,5-tommers berøringsfølsomme skærm og findes i tre udgaver fra 1.799 kr. Den nye generation har også fået kamera og videooptagelse i 720p HD-kvalitet. Den har ikke bare et, men to kameraer, for på forsiden sidder et lille kamera, som kan bruges under videokonference, men kun over trådløst net. Og kun til andre iPhone 4-brugere eller dem med samme generation iPod touch.

iPhone 4-processor og skærm

Den har til og med tilsvarende processor som iPhone 4 og trevejs gyroskop, som er både nyttigt og smart, når man spiller. For touch er også en udmærket spillemaskine. Med den skarpe touchscreen og gyro får man større føling med spillene, som støtter 3D-gyro, fordi de reagerer på dine bevægelser, når du spiller. Dermed bliver spiloplevelsen bedre, og man kan for eksempel vippe og dreje spilleren for at styre for eksempel biler og fly. Apple har lagt Game Center ind, som gør det muligt at spille mod andre trådløst i et netværk.

Sammenlignet med den forrige generation touch er skærmen – med 960 x 640 pixels – meget bedre at vise billeder eller se film på. Farvegengivelsen er overlegent meget flottere, med dybere sort, meget god kontrast og fremragende skarphed. Men sammenlignet med iPhone 4 er skærmen på touch mere følsom for ændringer af synsvinkel. Farverne ændrer sig nemlig, når skærmen holdes skrå i den ene eller anden retning.

Lydkvalitet

Den nye iPod touch har også fået en ny højttaler, som faktisk er endnu bedre end på forrige generation. De medfølgende ørepropper er dog ikke blevet bedre. Mange vil desværre opleve, at de sidder dårligt i øret og, hvad der endnu værre, lyder skingre og tynde. Men med bedre ørepropper som Jays a-Jays Three eller Shure SRH240 hovedtelefoner hører man, hvor godt det faktisk kan blive. Spillerens hovedtelefonudgang er kraftig nok til, at man får lydvolumen nok med større hovedtelefoner, og man har flere equalizerindstillinger til rådighed, hvis man vil sminke klangbilledet lidt.

Uanset om man lytter til komprimerede lydfiler som Mp3 og AAC eller ukomprimerede lydfiler som Apple Looless, AIFF og WAV-filer, er lyden meget god. Fyldig bas, åben mellemtone, god sammenhæng, tydelig detaljegengivelse og distinkt diskant er helt i topklasse for, hvad man får af ydelse på bærbare afspillere.

Kamera

Glem foto. Apple har ikke besværet sig med at lægge et godt kamera ind i den seneste generation touch. Opløsningen, man får, modsvarer 0,7 megapixels eller 960 x 720 punkter. Billederne bliver derfor grynede, blottet for detaljer og skarphed og kan knapt nok bruges til noget som helst. Men videooptagelse er i en helt anden klasse. Her viser kameraet sig fra sin bedste side, med skarp og godt opløst HD-kvalitet, og man kan pege på det sted, man vil have fokus (og lysmåling) på optagelserne. Kvaliteten tåler absolut dagens lys og bedst af alt, optagelserne kan nemt redigeres med iMovie-app'en, som kan downloades fra App Store. Den eneste reelle mangel, videokameraet har, er fraværet af videolys, som kan være godt at have, når man filmer i svagt lys, da kameraet ikke er så lysfølsomt, at det egner sig godt i mørke omgivelser.

Konklusion

Den nyeste iPod er den perfekte multimedieafspiller. Den er ganske tynd, har bragende god touchscreen og er både den bedste bærbare spilkonsol og mp3-afspiller på markedet for tiden. Med et bedre stillbilled-kamera og bedre ørepropper ville den have været fuldkommen. Indtil det sker, er iPod touch afspilleren man skal have, hvis man vil have musik, video, spil og ordentlig skærm i et og samme produkt.

 
Panel title

© 2018 applefan

Antal besøg: 4449

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,33084106445312sekunder