articoleinfo - crestinortodox.ro-sf-ciprian
Oct
28
2015

Sfantul Nectarie este praznuit in noiembrie

Sfantul Nectarie este praznuit in fiecare an pe data de 9 noiembrie. Sfantul Nectarie a venit pe lume in anul 1846, in apropiere de orasul Constantinopol.

Sfantul Nectarie a facut mai multe minuni

Sfantul Nectarie a avut puterea si  darul de a infaptui minuni. El a facut multe fapte bune pe tot parcursul vietii, de aceea a si fost ridicat la rangul de sfant.

De exemplu, se zice ca intr-o vara secetoasa, Sfantul Nectarie a reusit sa aduca ploaia, in urma unor rugaciuni. Acest lucru se intampla pe insula Eghina.

De asemenea, se mai spune ca a salvat o mama de la moarte. Astfel, intr-o casa din satul Digheliotica Egiou, traia Gheorghia Apostolopoulos, alaturi de sot si de cei patru copii. Insa Gheorghia s-a imbolnavit de cancer. A fost trimisa la tratament la Atena, ca sa fie tratata de cumplita boala. Dupa mai multe operatii, medicii nu i-au mai dat sanse de vindecare.

Cu ultimele puteri, zacand la pat, femeia si-a indemnat familia sa se roage la Sfantul Nectarie, caruia I se mai spune si vindecatorul de cancer.

In urma rugilor, intr-o noapte de noiembrie, femeia bolnava a deschis ochii si a spus:  „L-am vazut! L-am vazut pe Sfantul Nectarie, care mi-a spus ca m-am vindecat!" Ceea ce este impresionant cu adevarat este ca femeia chiar s-a vindecat de tumoarea canceroasa, lucru confirmat si de medici.

Oamenii se roaga la moastele Sfantului Nectarie

Sfantul Nectarie este unul dintre sfintii despre care se spune ca au o mare putere de vindecare. Multi oameni se roaga la moastele Sfantului Nectarie in speranta ca se vor insanatosi. La Manastirea Radu Voda se gaseste o racla cu moastele acestui Sfant.

In decursul vietii, a ocupat si functia de de director al Seminarului Teologic Ortodox Rizareion din Grecia. Sfantul Nectarie a venit pe lume in oraselul Silivria din Tracia, care acum se afla pe actualul teritoriu al Turciei, la data de 1 octombrie 1846. El a fost crescut impreuna cu cei sase frati ai sai, intr-o familie de credinciosi, de aceea i s-a si insuflat spiritul credintei.

Share on Facebook Back to the blogComments:


 
Panel title

© 2020 articoleinfo

Antal besøg: 24079

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.21237802505493sekunder