Bakterier - Kolera

Kolera er en smitsom mavetarms sygdom, som kan give meget voldsomme diarréer. Der kan opstå meget store væsketab inden for kort tid, hvilket er det der gør Kolera meget farligt.

 

Kolera er meget nemt at helbrede, da man bare skal indtage væske. Dette kan dog være svært i tredjeverdenslande, hvor man ikke altid har adgang til væske.

 

Sygdommen Kolera skyldes bakterien Vibrio Cholera. Bakterien findes i forskellige biotyper. Når en tilstrækkelig mængde bakterier når ned i tarmen, formerer de sig og danner giftstoffer og Toxiner. Det er Toxinerne der skaber sygdommen Kolera.

 

Koleratoxinet har den forfærdelige egenskab, at den påvirker tarmvæggens celler, så den syge ikke bare får almindelige diarré, men også begynder at miste meget store mængder væske i tarmen. Flere liter kan man miste i døgnet. Det er dette der er livstruende.

 

Ofte starter Kolera som en almindelig diarrésygdom.

 

I modsætningen til den gamle kolera-vaccine giver den nye vaccine en god beskyttelse på ca. 80% det første halve år, efter vaccinationen. Den indenholder dræbte kolera bakterier og en inaktiveret udgave af koleratoxiner.

 

 

 

 

Kilde - http://www.netdoktor.dk/rejsemedicin/sygdomme/kolera.htm 

 
Panel title

© 2018 bakterier

Antal besøg: 44

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,54012799263sekunder