Bentviborgaps - Om os

 

 


 

Profil

Et glidende generationsskifte er påbegyndt og ansvaret og beslutningerne lægges mere og mere over til sønnen Lars Viborg1. januar 2004 påbegyndte Bent Viborg et glidende generationsskifte, idet sønnen Lars Viborg på det tidspunkt blev medejer af murerfirmaet.

Lars har altid haft interesse for murerfaget, og i 1996 fik han overrakt sit svendebrev som udlært i firmaet, og ballasten til på et tidspunkt at overtage firmaet, er dermed i orden.

I øjeblikket arbejdes der på byggeriet det det nye Anker Fjord Hospice i udkanten af Hvide Sande og de to murermestrer lægger ikke skjul på, at de er stolte over netop at være med til opførelsen af det flotte arkitektoniske byggeri, som er blevet en realitet på grund af en pengegave fra kollegaen og vennen gennem mange år Ib Malgaard Lauridsen.Familiefirma

Firmaet Bent Viborg og Søn ApS er en moderne og veldrevet virksomhed, hvor der er orden i tingene.

I den nye tip top moderne skurvogn er der på demokratisk vis indført rygeforbud, og her er det rutine at der dagligt ryddes op og gøres rent.

- Vi har en god stab af medarbejdere, men lige i øjeblikket kunne vi på grund af en del arbejdsopgaver godt bruge en mand mere, lyder det fra Lars Viborg, som på ingen måde har fortrudt, at han valgte at gå i faderens fodspor.

Sønnen Claus Viborg er revisor og en god sparringspartner, når der skal udarbejdes regnskaber i firmaet eller tages stilling til økonomiske dispositioner.

- Vi er et lille familiefirma hvor alle er med, og har indflydelse, og det er en god virksomhedsform. Alle er klar over i hvilken retning tingene skal udvikle sig, og sådan har det altid været, siger Bent Viborg.Far og søn lader op til hverdagen med travheste og golfkøller

En travl dag rundes af med en runde på golfbanen eller med en tur på travbanen

Når de to murermestrer skal slappe af og lade op til en travl hverdag, sker det på vidt forskellig vis.

Gennem flere år har Bent Viborg været entusiastisk travsportsmand og det hele begyndte med købet travhesten Ringo TT. Interessen for heste blev vakt hos ægteparret, og i dag er der ikke mindre end 18 flotte travvæddeløbsheste, seks følhopper og 4 startheste i folden hos Birthe og Bent på Kastkærvej i udkanten af Nr. Nebel.

Det blev lynhurtigt vores store lidenskab med hestene, og det var da også pladsmangel til dyrene der fik os til at rykke teltpælene mod syd og købe ejendommen i Blåbjerg Kommune, siger Bent Viborg, som sidder i bestyrelsen for Hesteejerforening For Væddeløbsheste Danmark og i Billund Trav A/S.

Handicap 9

Efter en travl dag på stilladset nyder den unge Viborg at gå de 18 huller på golfbanen i Søndervig. Han er da også en habil spiller med et handicap på ni.

- Jeg nyder udfordringen på golfbanen, her skal koncentrationen være i top for at opnå gode resultater. Der er desuden et godt kammeratskab i golfklubben, og så er det jo noget helt andet end det med at stable sten. Min kæreste Malene spiller også golf, og derfor er hun ofte min modstander, smiler Lars Viborg, som bor sammen sin Malene i Hvide Sande. Malene arbejder til dagligt hos Vita’s Blomster i Hvide Sande.

Bent Viborg droppede musikkarrieren og blev murermester

Ordrebogen er godt fyldt op hos Lars og Bent Viborg

Gennem næsten 20 år har murermester Bent Viborg Pedersen drevet selvstændig murerforretning i Hvide Sande. Murermesteren lægger ikke skjul på, at han altid har haft stor hjælp til driften af hustruen Birthe, som ud over at tage sig af de mange administrative opgaver, også har været en god sparringspartner, når der skulle træffes store og afgørende beslutninger.

Det lå dog ikke ligefrem i kortene at ungersvenden fra Vemb skulle være murer i Hvide Sande. En professionelkarriere inden for musikkens verden som trommeslager i bandet "Sunflowers" var godt i gang, da moderen mente, at det ville være bedst, om trommestikkerne blev byttet ud med en murske – og sådan blev det.

I mellemtiden var den unge pige Birthe fra Hvide Sande dukket op på arenaen, og efter endt læretid gik turen mod havnebyen, hvor det unge par valgte at slå sig ned.

Alle typer opgaver

- Nogen gange sker tingene jo ganske tilfældigt, jeg har i mit tilfælde været utrolig heldig, og jeg fortryder ikke, at det blev murerfaget jeg kastede mig over, der har altid været nok at se til, siger murermesteren, som efter nogle år som murersvend valgte, at starte op med eget firma.

Det var travlhed inden for branchen der fik Bent Viborg til at etablere sig som selvstændig. I de første par år var det primært mindre reparationer og forskellige renoveringsopgaver den nyetablerede murer tog sig af.

Det skulle dog snart vise sig, at der også var behov for mureren til nybyggeri og større projekter, og i takt med at aktivitetsniveauet steg, blev antallet af medarbejdere også øget.

- Der var for alvor gang i byggeriet i disse år, og vi arbejdede temmelig meget. Birte tog sig af tilbudsgivningen og alle licitationer, og uden hendes uvurderlige arbejde i firmaet kunne det ikke ha’ ladt sig gøre, fastslår murermesteren, som i dag beskæftiger i alt seks medarbejdere i firmaet.

For nogle år siden flyttede Birthe og Bent Viborg til Blåbjerg Kommune.

- Vi har stadig vort primærområde her i Hvide Sande, men med flytningen fik vi også en lang række nye kunder, fortæller Bent Viborg, som stadig har firmaadresse på Nørregade i Hvide Sande.

 

 
Panel title
Antal besøg: 3188

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.41543793678284sekunder