Bodystyle - Om tatovering
  Hvad er en tatovering?
13181x1-cleargif.gif
Tatovering er en permanent tegning, der laves ved at lægge pigment ind under huden. Tatoveringer laves på mennesker eller dyr, hvor det for menneskers vedkommende er en del af en kropsmodifikation eller kropsudsmykning, hvorimod det på dyr typisk bruges som identifikation.

Ainu-folket, den oprindelige befolkning i Japan, bar ansigtstatoveringer. Tatoveringer var udbredt hos folk i Polynesien, Filippinerne, Borneo, Afrika, Nordamerika, Sydamerika, Mellemamerika, Europa, Japan, Cambodia og Kina. På trods af enkelte tabuer forbliver tatoveringer meget udbredt over hele verden.

13181x1-cleargif.gif
Hvor stammernavnt tatovering fra?
13181x1-cleargif.gif
Ordet "tatovering" stammer fra det engelske ord "tattoo", som igen kan spores tilbage til tahitisk "tatu" eller "tatau", der betyder at markere eller at strege (hvilket hentyder til den traditionelle måde at påføre tegningen på). I Japan bruges ordet "irezumi" om japanske tatoveringer, mens ordet "tattoo" bruges om ikke-japansk design.

Et andet navn for en tatovering er "toush", "tusch", "tusse" eller bare "tattoo".

13181x1-cleargif.gif
Tatoverings historie
13181x1-cleargif.gif
Tatoveringer har været en del af den eurasiske kultur siden yngre stenalder. Der er fundet kinesiske mumier dateret til det andet århundrede f.Kr. med tatoveringer. Japanske tatoveringer menes at have fundet sted titusinder af år tilbage. Mange andre kulturer har haft deres egne tatoveringstaditioner, lige fra at indgnide aske i åbne sår til at prikke tegn ind med nåle - næsten som i dag.

I Danmark betød kong Frederik 9. meget for udbredelsen af tatoveringer. Han blev kaldt "sejlerkongen" eller "sømandskongen" bl.a. på grund af hans mange tatoveringer, som han ofte fremviste med stolthed.

13181x1-cleargif.gif
Kilde: Wikipedia - det frie encyclopedia
 
Panel title
Antal besøg: 6553

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.10369181632996sekunder