Braga - Lidt om Braga
Lidt om Braga
Hovedstaden i den Portugiske region Minho, ofte kaldt Verde Minho, det grønne Minho på  grund af frodigheden, med mange kontraste som gør det spændende at gå på opdagelse i, fra de forrevne klippetoppei bjergene der omkranser Braga til strandene der tager imod atlanter haves bølger. Der ligger Brage
En af Europas ældste byer, der har boet mennesker siden keltisk jernalder, man kan ved selv syn se rester af keltiske byggelse i kælderen på jernbanstationen.
Braga er historisk Kendt for 2 ting Romerners besættelse, der er flere stede i byen hvor man kan se ruiner fra romer tiden, den største liger i i bydelen Cividade hvor man har udgravet en bade anstalt og ved  at udgrave en arena o og for Henrik af Burgund befrielse fra  muslimiske styre og grundlægelsen af den Portugiske  konge række med sønnen Dom Alfonso Henriques.
I dag er det en livlig handels by med fornuftige priser på fødevare, tøj sko, vin og spiritus.
Alt efter interreser der så meget at det vil fylde flere sider så vi kan kun opfordre  til at søge oplysninger om ens interesser.
Men vi nævne nogle ting:
Valgfarts Kirke
BomJesus
Sao Samiro
Domkirken Sè
Ikke mindst de to ting som er specielt for Braga:
Påsken, den hellige uge
som starter Palmesøndag hvor Biskoppen med følge går syngende gennem byen til domkirken.
De tre store optag om aftenen onsdag, torsdagog Fredag.
Samt en række religiøse begivenheder på turist kontoret som ligger centralt midt i byen, kan man få det fulde program.

Sankt Hans  formiddagen den 23 jun,i hvor det ene folklore grupper, eller tromme orkester nogle med 2 - 4 høje dukker går gennem byen, hvor de til sidst samles på rådhuspladsen hvor der optræden og taler, men det er ikke slut inu, det er på tide atslappe af få noget at spise, så man er klar til aftens underholdning, og nu kommer der noget der er meget svært at beskrive om aftenen starter de samme grupper som nu trækker ned mod en park forinden af Av. Liberdade, folk følger de forskelige grupper, samtidig de slå hinanden oven i hovedet med en gummi hammer det gøt ikke ondt det ser vanvittigt ud og det er morsomt prøv at forstille jer piv piv fra fle tusinde små legetøjshammere.
Det kan beskrives kun opleves
Som er en fest der tiltrækker mange mennesker, den starte den 23 om f
Den historiske bydel med små cafeér
Det store marked om tisdagen.
Et gammel ord sprog siger at:
I lisabon lever man
I Combra synger man
I porto spiser man
I Braga beder man
I Braga har min  sin tro men også den afslappede livstil som gør at det kan være svært at aceptere at tingene ikke går så hurtig som man er vandt til, så der er kun en ting at gøre læne til bage og nyd den afslappet,til bagelænnet kultur.
Mad:
Man kan spise nrimeligt billigt enten ved at gå i supermarked eller de mange små cafeer eller resuranter, hvor prisen gåt fra 5 eur. for dagens ret til mange flere på gurment resturanter.
Vin er billig fra 1 euro til ?.


 
Panel title

© 2019 braga

Antal besøg: 670

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,41765713691711sekunder