brigham - Lavinafkast
Bridge Konventioner
Spillesignaler
Lavinthal-afkast
Afkast i uinteressant farve med kald i en alternativ farve.

Første gang, man ikke kan bekende, kastes der af i en "uinteressant" farve. Afkastet signalerer to ting: Man er ikke interesseret i at makker skifter til afkastfarven, og man markerer med et relativt højt kort interesse for en høj farve og med et relativt lavt kort interesse for en lav farve.

Afkastfarven benægter ikke nødvendigvis styrke i farven, men viser blot et ønske om noget andet. Det kan være vigtigt at få farverne spillet i den rigtige rækkefølge.

Efterfølgende gange, man ikke kan bekende, kan man enten fortsætte i afkastfarven (evt for at tydeliggøre signalet) eller man kan bruge sædvanlige kald/afvisninger.

Lavintalafkastet viser:

- hvor man har styrke,
- hvad man gerne vil have spillet,
- og hvad man kan/vil holde, når afkastene begynder at blive svære.

Hvis man ikke har noget specielt at meddele makker, lægger man et “ubestemmeligt” kort i den farve, hvori man har mest lyst til at skille sig af med et kort, og her gælder princippet om afvisning fuldt ud.


Her er et eksempel på godt modspil mod 3ut:


Udspil: B.

Spilfører i Syd kan i første omgang glæde sig over, at der ikke kommer ruder ud. Med 28 point er det umiddelbart en god 3ut. Spilfører kan efter klørudspillet tælle 8 topstik, og spar kan rejses til yderligere 2 stik; hvis sparene sidder 3-3 imod kan bordets fjerde spar endda giver yderligere et sparstik. Det eneste problem er ruderfarven. Spilfører Tager 5 klørstik og skifter til K i håb om E hos Øst. Men Vest bruger sit es og spiller 10, og modspillet tager 5 ruderstik.

Hvorfra ved Vest, at han skal skifte til ruder og ikke til hjerter? På første gang klør kaster Øst 2 af og på anden gang klør kaster han 5 af. Dette er et ganske tydeligt signal om skift til den laveste af de to alternative farver, hjerter og ruder, altså til ruder. På de næste tre gange klør kaster Øst sine hjerter ovenfra. Han kan på den måde bevare sin ruderfarve intakt. Havde Øst-Vest spillet med sædvanlige kald, måtte Øst først kalde med 7 og for at vise, at dette var et kald, ikke en afvisning, derefter med klør 8. I så fald ville modspillet kun få for E og EDB. Med lavinthalafkast sikrer modspillet sig 6 stik og kontrakten går 2 ned.
Lavinthalafkastet er særlig værdifuldt i modspil mod sans, hvor man helst ikke skal bruge et kort i en langfarve til at kalde med. Der er dog ingen negative konsekvenser af at bruge det også mod farvekontrakter, så hvis man indfører det, kan man lige så vel bruge det overalt i modspil.
 
Panel title

© 2019 brigham

Antal besøg: 327

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,64817404747009sekunder