Brkf - Pressemeddelelser

Pressemeddelelser


Pressemeddelelse fra Bornholms Racekanin Forening
Fortsættes her


____________________________________________________

 • Om at rammes af sygdommen VHD2.


 • De vilde kaniner har i nogen tid været præget af sygdom. Der ligger døde kaniner i flere områder af øen. Undersøgelser viser at det er VHD2, de er døde af. Flere kaninstalde er også blevet ramt,og mange tamkaniner har mistet livet.


 • Søndag d. 11. september 2016
  Ja så blev det min tur. Mistede en voksen kanin for 2 dage siden, men den kunne dø af så meget andet, tænkte jeg. I går døde en voksen til og en unge. I dag er jeg overbevist om, at sygdommen VHD2 har ramt min stald. Der ligger 5 voksne og en unge døde. Alle symptomer på sygdommen passer. Jeg har ikke tabt modet endnu så fat i sække og poser. 


 • Nu er det bare at gøre hvad jeg kan for at undgå at sprede sygdommen. 
  Gætter på at smitten kommer fra svaler der flyver i stalden, men jeg ved at smittevejene er mange så rent gætteri. Jeg bor tæt på Østerlars og en af mine naboer mistede 2 kælekaniner i sidste uge. Så smitten er tæt på.
  I min stald står burene tæt og overfor hinanden med vindue imellem, så alle får lys. Det er dejligt en sommerdag med sol osv ind til kaninerne, men men, når der er sygdom i stalden, er det knap så smart. 
  Jeg har selvfølgelig fulgt de mange sygdomsudbrud rundt om på øen, så jeg er meget påpasselig og især nu, hvor der er et udbrud tæt på.  Bruger hø og halm fra sidste år. Intet græs givet dem et stykke tid. Ikke lukket nogen ind for at se kaniner. Nu da min egen stald er ramt, går jeg nærmest i panik. Jeg desinficerer vand-og fodertrug og giver rene trug flere gange om dagen. Husker at vaske mit fodtøj så jeg ikke selv bringer smitten rundt. Tør nærmest ikke røre noget uden at bruge desinfektion på hænderne.  Plastikpose på hånden når døde kaniner skal fjernes. Men det påvirker hele mit arbejde i stalden. Bare det at tabe lidt hø på gulvet. Normalt vil man samle det op - det får lov til at blive liggende.


 • Mandag liger to kaniner døde. 
  Tirsdag og onsdag et par stykker til.
  Det skal nævnes at jeg med voksne franske væddere, voksne dværgvæddere, slagtestore franske, lige taget fra dværgvædderunger, gået af reden unger og endnu i reden unger har(havde) ialt 40 kaniner.
  Torsdag morgen kigger jeg som sædvanligt forsigtigt ind. Der ligger døde kaniner i næsten alle bure. Vender mig om, går ud og sætter mig på en stol, tuder lidt og tager så mod til at gå ind igen.
  Skriver en SMS til et par stykker.
  "Nu synes jeg at det hele bliver svært.  Døde kaniner i flere bure. Har passet på med handsker desinficeret trug osv osv.  Alle i det ene bur med dværgvædderunger var levende i aftes. Alle døde nu. Ikke  blot at man væmmes og er trist til mode men de skal også i poser og køres på  Genbrugspladsen."
  Skrev ovennævnte sms for at dele det med nogen. Var bare nødt til at fortælle nogen det.
  De døde skal fjernes uanset hvad. Det er bare igang.
  Nogle steder går (gik) to sammen. I et par tilfælde ligger begge døde og i et par andre tilfælde kun en død. En del af de døde skulle snart have været slagtet, og ville derved have givet tomme bure. Tomme bure til dem der skulle beholdes til avl næste år. Det var ikke nået endnu, da jeg ikke selv kan aflive, må jeg have hjælp, og det skal passe med  tider osv. Fjorten dage fra eller til har ingen betydning. Jo lige pludselig. Det behøver jeg slet ikke tænke på nu. Kød i gryden kommer der ikke. Udstillingskaniner var jeg holdt op med at tænke på, da vores udstilling er aflyst. Nye avlsdyr til næste sæson findes ikke mere og min schwartsgrannen hun med unger i reden så lidt pustefuld ud her torsdag aften.
  Faktisk døde to i løbet af et par timer mens jeg gik og fjernede døde.


 • Jeg tror, at alle har oplevet, at der er en kanin, der er speciel. Sådan synes jeg om en lille sort otter unge. Moderen fik kun en unge, som siden den forlod reden, har opført sig anderledes end andre unger, jeg har haft. Den sad ofte på bagbenene og kiggede. Da dens mor døde, gjorde jeg en papkasse med halm osv klar til den. Satte den et andet sted. Væk fra eventuel smitte. Den kunne lige kigge op over kanten, når den sad på bagbenene. Tænkte at hvis den overlever, må jeg finde nogen, der vil have den som kælekanin. • Fredag. 
  Behøvede ikke tænke så meget på, hvem der skulle have den søde kanin, for om morgenen var den meget stille, og lidt senere  lå den død. Min schwartsgrannen hun lever endnu.
  Nu er der 7 kaniner levende. Er de smittet må jeg forvente at de er døde indenfor 72, men de timer kan hele tiden blive forlænget, da de kan jo smitte eller blive smittet, selvom jeg synes at jeg tager mine forholdsregler. Jeg må væbne mig med tålmodighed de næste mange dage.
  Kigger ind nogle gange i løbet af dagen. Jeg er sygemeldt for tiden, så kan ikke lade være med at checke. Hver gang sætter jeg poser på fodtøjet, smider posen i en sæk når jeg går ud. Tager foder-og vandtrug væk, sætter nye desinficerede op, sprøjter med klorinblanding på lukketøjet selvom jeg også har pose på hånden.  Passe på passe på. 
  Til hverdag bruges meget tid hos kaninerne, men må nok sige at med VHD2 hængende over hovedet, eller nærmere over stalden, synes jeg, at jeg bruger så meget tid at alt andet bliver lagt til side. 
  Lørdag morgen. 
  4 tilbage og lidt senere 2. Min hun med små unger klarer skærene endnu. Jeg desinfcerer. Rene trug hver gang jeg er ude og checke vand mv. Sprøjter på lukketøjet,låger mv. Måske de sidste kunne overleve eller i det mindste mor og unger. Jeg troede at jeg skulle avle og udstille schwartsgrannen. Det skal jeg nok ikke.
  Her onsdag morgen er der min schwartsgrannen hun m. Unger tilbage. Faren er ikke overstået endnu. Tænker at det er utroligt at hun klarer den.
  Lidt  overtroisk tænker jeg " sikke et moderinstinkt." 

  Det er ikke for at få opmærksomhed eller eller noget i den retning at jeg skriver min historie. Der er mange i samme situation som jeg. Jeg har bare lyst til at fortælle andre hvordan det har været for mig at mine kaniner er blevet ramt af af VHD2.
  Håber for alle derude at I slipper for sygdommen men jeg tror som Jørgen Larsen kommenterer  citat  "Jeg tror ikke, at vi slipper af med VHD, men at vi lærer at leve med risikoen."

  Med hilsen 
  Anne-Grethe Frandsen
  Medlem af Danmarks Kaninavlerforening og Bornholms Racekaninforening.
  Avlernummer 4161 • ---------------------------------------------------------------------------

 • Bornholms Tidende, 
 • 28. januar 1956, 
 • Sektion 1, 
 • Side 3, 
 • 3243 ord

Bornholms Tidende | 1956-01-28 | 3

lørdag d. 28. januar

Hele festsalen paa hotel »Borgen« fuld af kaniner

Over 300 dyr fru hundi- orge, Sverige nu Ihmnuii k /«/<( lundsudslillinuen i Henne mente weekend vil ikk< Næste lørdag aabnrs i Hotel »Borgen«« store festsal i Rønne den størsteudstilling af kaniner, der nogen sinde er holdt paa I de mange forudbestillinger af h<>- Bornholm. Det er den store aar- i telvirrelser kan man skønne, at ger. Man vil ikke komme til at savne de navm der plejer at præge landsudstillingerne. og pa..

.ige landsudstilling. der denne gang som et eadeau til de højt- inskrevne bornholmske kanin-1 ivlere er blevet piareret herovre, <>g man venter et betydeligt ryk- I :nd af avlere fra baade Norge I Sverige og Danmark For Bornholms k.ininavlerfor- ! ening betyder landsudstillingen weekend et enormt formen foreningen harP:ia lidt længere gode ved tilrettelæggelsen nu sigt skulle iler dog være mulighed Der udstilles over 300 dvr af 25forskellige varietetei hvoraf de to tredjedele er anmeldt fra foreninger uden for øen blandt andet norske og svenskp forenin-

der bliver trængsel omkring de mange bure i »Borgenes festsal.De udprægede produktionstaler blandt kaninerne ei talrigst repræsenterede, men mellem de -!5 varieteter er der ogsaa mange hobbybetoned« dyr, og mangfoldigheden spa.nder lig< fra sorte til hvide, fra dyr j.aa t t kilo til mere end otte kilo. fra ensfarvede til brogede, langt, up de til korthaaredi Bedømmelsen foretag« af to jyske og to sjællandske dommer med formanden ioi Bornholm- kaninavlerforening, smedrmeste: Arnu Mortensen, Rutsker, 'in fællesdommr-
-----------------------------------------------------------------------------

Danmarksmesterskab i Racekaninavl 2016

Danmarksmesterskabet i Racekaninavl 2016 blev afviklet i Viborg stadion center, Den 19-21 februar 2016, med deltagelse af 1316 kaniner fra 219 avlere.


56d720f74f82702032016.jpg

Niels Hansen som blev bedste Bornholmer ses her med sin Alaska Sort.


På udstillingen var der en særdeles flot deltagelse af 11 avlere med 98 kaniner fra Bornholm, og som det plejer var det nogle gode dage sammen med kammerater fra Danmark, Norge, Sverige, Finland og Tyskland, selvom der er kontakt til mange igennem de elektroniske medier, så er det noget helt andet at mødes personligt, det resulterede også i at en del Bornholmske  kaniner blev solgt til de nordiske lande,

Vores udstillings sæson startede i oktober og sluttede nu til Danmarks mesterskabet, i de 4 måneder har de Bornholmske kaniner fremvist nogle særdeles gode resultater, det fortsatte til mesterskabet i Viborg og det blev til 6 StK Danmarks mestre i følgende Racer


Racepokaler Til Bornholm


Mattias Gustavson med Wiener Hvid Blåøjet

Bastian Bech med Sallander

Niels Hansen med Alaska Sort

Jesper Tranberg med Beige

Bastian Bech med Lux, Rødbrun/gråblå

Kim Kjøller med Schwarzgrannen


På udstillingen blev der uddelt 159 ærespræmier, de 16 blev uddelt til de Bornholmske avlere, det betød at der var en ærespræmie til alle de deltagende udstillere fra Bornholm, ærespræmierne gik til


Nr 6 Niels Hansen med Alaska Sort

Nr 16  Bastian Bech med Sallander

Nr 20 Mattias Gustavson med Wiener Hvid Blåøjet

Nr 29 Kim Kjøller med Lille Sølv Vildtgul

Nr 40 Kim Kjøller med Lille Sølv Sort

Nr 64 Bent Ole Rasmussen med Lille Sølv Sort

Nr 73 Bastian Bech med Lux

Nr 76 Kim Kjøller med Schwarzgrannen

Nr 93 Jens Kjøller med Engelsk Schecke Sort

Nr 96 Henning Hansen med Dværgvædder Madagascar

Nr 106 Henning Hansen med Isabella

Nr 112 John Jensen med Tan Sort

Nr 113  Jesper Tranberg med  Hermelin Hvid Rødøjet

Nr 124 Charlotte Kjøller med Dværg Vædder Kappetegnet vildtgrå

Nr 135 Inger-Lise Kjøller med lille Havana Brun

Nr 158 Mattias Gustavson med Wiener Sort


Sølvmedalje blev tildelt Niels Hansen som nr 2 i gruppen Mellem Store Kaniner,

Sølvmedalje blev tildelt Mattias Gustavsson som nr  2 i gruppen store Kaniner

Bronzemedalje blev tildelt Mattias Gustavsson som nr 3 i gruppen store Kaniner

 

Bedst I Racen

Mattias Gustavson havde bedste hun i Wiener Hvid Blåøjet

Niels Hansen Havde bedste Hun i Alaska Sort ud af 32 Alaska Sort

Kim Kjøller Havde bedste Han i Lille sølv ud af 75 Lille Sølv


Rosetter fra Alaska og Havana Klubben

Niels Hansen Bedste Alaska


Rosetter Sølv og Tan Klubben

Kim Kjøller for bedste Lille Sølv Vildtgul

Kim Kjøller for bedste Lille Sølv Sort

 

Landsudvalget tildelte Fremavlscenter certifikat til følgende

John Jensen på Tan Sort

Niels Hansen på Alaska Sort

Kim Kjøller på Lille Sølv Vildtgul

Kim Kjøller på Lille Sølv Sort

Inger-Lise Kjøller på Havana Brun

 

Landsudvalget tildelte Champion certifikat til følgende

6 STK til Niels Hansen på Alaska Sort

2 STK til Inger-Lise Kjøller på Havana Brun

1 STK til Jens Kjøller på Engelsk Schecke Sort

 1 STK til Kim Kjøller på Lille Sølv Sort

1 STK til Kim Kjøller på Schwarzgrannen


Så det var et godkendt resultat de Bornholmske kanin avlere præsterede. 

Den næste store udstilling bliver i uge 42, når Dværgkanin Klubben kommer til Bornholm med deres Øst-Vest udstilling

____________________________________________________

Kaninudstilling i Slagelse


569e802e6a8be19012016.jpg

Her ses Jens Kjøller med sin Engelsk Schecke Sort med 95 point, og vandre pokalen inden for gruppevinder i små racer.


Efter et vellykket Bornholms mesterskab i Race kaninavl den 9-10 Januar, med gæsteudstillere fra Sjælland, tog 2 af Bornholms Racekanin Forenings medlemmer på  besøg i Slagelse, til midt og Vestsjællands vinterudstilling, den 16-17 januar. 


Det var en stor udstilling med 220 tilmeldte kaniner fra 37 avlere, så vores 20 kaniner fyldte ikke ret meget på udstillingen, men efter hånden som de Bornholmske kaniner blev bedømt kunne vi konstatere, at de var i den samme gode udstillings form som de plejer at have. 


De Engelske scheckere fra Jens Kjøller manglede kun 0.5 point i at vinde udstillingen, nu blev det til en 2 plads med 379 point, samt gruppevinder pokalen i små racer, det er kaniner med en vægt mellem 2,5-3,2 KG  


Den anden Bornholmske udstiller Kim Kjøller blev nr. 4-5 og 7 på udstillingen med sine Lille sølv i sort, vildtgrå og VildtGul, derudover havde han den bedste Lille sølv hun kanin, der var tilmeldt 37 Lille sølv kaniner, så det var meget flot,


Den næste udstilling med deltagelse af Bornholmske Kaniner er til Danmarks mesterskabet i Racekanin avl som afholdes den 19-21 februar i Viborg. 


____________________________________________________56940932da51911012016.jpg


I forbindelse med Bornholms Racekaninforenings vinterudstilling i Rønne fik John Jensen overrakt DK’s sølvnål af Landsformand Carsten Philipsen. 

John har ydet et helt enestående arbejde i over 40 år for Bornholms Racekaninforening. 

Han har ydet en særlig indsats på alle områder og altid klar til at tage en tørn både på de mere spændende områder, men også på det mere slidsomme virke. 

John er et aktivt medlem man altid har kunnet regne med. Kaniner og Foreningen har været en stor del af hans liv. Han har fået meget fine resultater gennem årene, med flere Danmarksmesterskaber. 

Det er sådanne personer der fastholder og styrker lokalforeningen. Så det er meget velfortjent.

____________________________________________________


Niels Hansens Alaska med 95,5 point.

565d67e9652b001122015.jpg


Dværgkaninklubbens 40 års jubilæums udstilling, på Blåvandshuk idrætscenter i Oksbøl, Den 28-29 november2015

 11 Bornholmske kaninavlere med 91 kaniner, deltog på den store kanin udstilling med i alt 495 kaniner, fra 67 kaninavlere som kom fra hele Danmark samt gæste udstillere fra Sverige. 

Efter de gode resultater fra de sidste kaninudstillinger var vores forventninger store da vi ankom til Oksbøl. 

Under bedømmelsen af de Bornholmske kaniner blev der givet mange høje bedømmelser, og længe var det den Bornholmske kanin opdrætter Niels Hansen, som har Alaska sort som var nummer et på udstillingen, men blandt de sidste kaniner som blev bedømt var der en som fik 0,5 point mere end Niels Hansens bedste kanin, og dermed overtog førstepladsen på udstillingen.

Bagefter viste det sig at Niels Hansens kanin var blevet trukket 0,5 point på grund af et hvidt hår på maven, det ene hvide hår kostede en første plads på udstillingen, så det er små marginaler det drejer sig om når man er på udstilling med sine kaniner. 

Som man kan se på ærespræmie listen klarede alle de Bornholmske Kaniner sig godt, det bliver spændende at følge kaninerne først på vores egen vinter udstilling den 9-10 januar og senere til Danmarks mesterskabet i Viborg den 19-21 februar 2015.

Som noget nyt kunne man tilmelde en kanin efter eget valg til bedømmelse efter Europa standarden, det er fordi Danmark i 2018 er vært for Europa udstillingen, så her var der en mulighed for at få bedømt sin kanin efter den standard som vil blive brugt om 3 år, også her var Niels Hansen med sine Alaska kaniner med helt fremme i toppen, det blev til en flot placering som nr 3 ud af de 60 kaniner som var tilmeldt denne bedømmelse.


Følgende Bornholmske Resultater


Nr. 2 Niels Hansen med Alaska

Nr. 7 Bent-Ole Rasmussen med Lille sølv sort

Nr.12 Jesper Tranberg med Hvid Rødøjet Hermelin

Nr. 14 Bastian Bech med Lux

Nr. 26 Bastian Bech med sallander

Nr. 40 Kim Kjøller med Schwarzgrannen

Nr. 43 Henning Hansen med Dværgvædder Madagascar

Nr. 46 Kim Kjøller med Lille sølv sort

Nr. 48 Mattias Gustavsson Wiener sort

Nr. 49 Inger-Lise Kjøller med Lille Havana Brun

Nr. 56 Bent-Ole Rasmussen med Dværgvædder Vildtgrå

Nr. 61  Mattias Gustavsson Wiener Hvid Blåøjet

Nr. 62 Jens Kjøller med Engelsk schecke sort

Nr 63 Charlotte Kjøller med Dværg vædder Vildtgrå

Nr 65 Bent-Ole Rasmussen med Dværgvædder Japaner Sort/Gul


Bent-Ole Rasmussen blev Farvemester med Dværgvædder Japaner Sort/Gul

Charlotte Kjøller blev farvemester med Dværgvædder kappetegnet Vildtgrå

Niels Hansen blev nr. 3 i Europa Bedømmelsen med 97 Point på Alaska sort, og fik samtidig èn ærespræmie.


____________________________________________________


Pressemeddelelse fra Bornholms Racekanin Forening


Bornholmske Kaniner deltog på Holbæks kaninavler forenings vinter udstilling , i Svinninge sportscenter den 7-8 November 2015.


564093fedb90b09112015.jpgBornholmer vinder udstilling.


På den store udstilling med 190 kaniner fra 33 avlere, kom der 5 Bornholmske avlere, med 29 kaniner i 6 forskellige racer. 


Det blev en lærerig oplevelse for de Bornholmske avlere som var til stede på udstillingen. 


Under bedømmelsen af kaninerne, kommer der mange kommentarer under bedømmelserne, som ikke bliver noteret på bedømmelses kortet, og ofte er det nogle små ting som er afgørende for om kaninen får en god placering. 


Da bedømmelsen af de mange kaniner var overstået, kunne man konstatere at de Bornholmske kaniner Var mødt veltrimmede op til udstillingen, og havde klaret sig særdeles godt. 


Den bedst placerede Bornholmer blev Niels Hansen med Alaska sort på en 1 plads og dermed vinder af udstillingen, han vandt også pokalen for Sjællands bedste Alaska, det er 6 gang Niels Hansen vinder pokalen. 


Niels Hansen blev også nummer 1 og 2 i elitegruppe konkurrencen, en elitegruppe består af 4 kaniner som på forhånd er blevet udvalgt af avleren blandt alle hans/hendes tilmeldte kaniner før dyrene bliver bedømt. 


Niels Hansen Havde en Alaska som fik 96 point og den blev Best in Show, Niels Hansen blev desuden gruppevinder i mellem store Racer, og til sidst var Niels Hansen den gæsteudstiller som havde den bedste stamme ude fra. (en han og 2 hun kaniner) 


Derudover var der rosetter til Ærespræmien og vandrepokalerne.


For os Bornholmere var det ikke overraskende at Niels Hansen vandt udstillingen på Sjælland, det er kun 14 dage siden at Niels Hansen vandt Bornholms Racekanin Forenings efterårs udstilling i Søndermarks hallen, og hans dyr var ikke blevet ringere på de 14 dage. 


Det var en god udstilling for alle 5 Bornholmske udstillere, som alle vandt ærespræmier og fik gode placeringer.


I alt fik de Bornholmske kaninavlere følgende resultater


Ærespræmier samt ærespræmie roset


Nr. 1 og vinder af udstillingen Niels Hansen med Alaska sort


Nr. 3 Kim Kjøller med Lille sølv sort


Nr. 9 Jens Kjøller med Engelsk Schecke sort


Nr. 16 Charlotte Kjøller med Dværg vædder vildtgrå


Nr. 19 Inger-Lise Kjøller med Lille Havana Brun


Nr. 22 Kim Kjøller med schwarzgrannen


Vandre pokal til Bedste Lille Sølv, Kim Kjøller Med Lille Sølv Sort


Niels Hansens Vandrepokaler.


Best In Show, Gruppevinder Mellemstore Racer, Bedste Alaska og Bedste Stamme Udefra, samt 1 og 2 plads i Elite Gruppe.Så det var en meget god udstilling for de Bornholmske udstillere, og det tegner godt forud for det kommende Danmarksmesterskab til februar.


På billedet oven over ses Niels Hansens Alaska sort med 96 point


(Billedet er lånt fra Holbæks kaninavler forening)

____________________________________________________Foreningslederprisen 2015 går til Jesper Tranberg

  

jesper.jpg

Ved Danmarks Kaninavlerforenings 120. repræsentantskabsmøde i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter fik Jesper Tranberg overrakt foreningens foreningslederpris.

Trods sin unge alder har han formået at skabe mange aftryk og styrke sin lokalforening, hvor han er en værdsat formand, der på sin stille og rolige måde får tingene til at lykkedes. Han har slidt og slæbt med at bringe foreningens kaniner til de store udstillinger. Hans team ser vi overalt på udstillinger.
Han har sikret sin forening en stærk base, der bl.a. har betydet, at foreningen får en hal stillet til rådighed vederlagsfrit. En udstillings i hans forening er noget af det flotteste og mest velbesøgte, med dommere fra Norge.
Det er også en bedrift at holde et velbesøgt månedligt møde i foreningen.

Jesper er et godt eksempel for mange forenings-ledere og hans hjerte banker for foreningen.


Skrevet af Allan Larsen (DK Webmaster)
Pressemeddelelse fra Bornholms Racekanin Forening

Hillerød kaninavlerforening afholdt Forårsudstilling,

Den 7-8 marts 2015 i Centerhallen i Allerød.


54ff0df30cf6f10032015.jpg

Her ser man Inger-Lise Kjøllers Lille Havana Brun på Dommer Bordet, klar til Bedømmelse. 

Det blev til 95 point og dermed var det samlet nok til at blive nr. 2 på udstillingen.


Hillerød og Omegns Kaninavlerforening afholdt den 7-8  Marts, deres Forårsudstilling i Centerhallen i Allerød, det var en stor udstilling med 224 tilmeldte kaniner fra 45 udstillere, der var 28 kaniner med fra 4 Bornholmske Kaninavlere, som altid når vi kommer til udstillinger uden for Bornholm blev vi godt modtaget, de kaninavlere som vi møder rundt omkring i Danmark er imponeret over at vi kommer med dyr på de forskellige udstillinger, de ved godt at det kan være vanskeligt at få sejlplaner og udstillinger til at passe sammen, vores deltagelse i udstillinger primært på Sjælland har haft den betydning at der er flere som vil gengælde vores besøg og komme til vores udstillinger i oktober og januar med deres kaniner, om lørdagen fik vi lov til at komme ind i hallen og overvære bedømmelsen af vores kaniner, det blev en lærerig oplevelse idet vi nu hørte de kommentarer som kom under bedømmelserne, men som ikke blev skrevet på bedømmelses kortet, og det blev ikke dårligere af at de Bornholmske dyr blev godt bedømt.

  ,

De Bornholmske resultater blev følgende.

Der var i alt 39 ærespræmier

Nr, 2 Inger-Lise Kjøller med Lille Havana Brun

Nr, 4 Niels Hansen med Alaska

Nr, 5 Kim Kjøller med Lille Sølv Vildtgul

Nr , 7 Kim Kjøller med Lille Sølv Sort

Nr , 20 Jens Kjøller med Engelsk Schecke Sort

 

Der var tilmeldt 13 elitegrupper og der var pokaler til de 3 første.

Nr 1 Inger-Lise Kjøller med Lille Havana Brun

Nr 3 Niels Hansen med Alaska Sort

Nr 4 Kim Kjøller med Lille Sølv

Nr 5 Niels Hansen med Alaska Sort

 

 Bedste Kanin i Racen

Bedste Hun blev Lille Sølv Vildtgul fra Kim Kjøller, ud af 31 kaniner i racen Lille Sølv

 

____________________________________________________Danmarksmesterskab i Racekaninavl 2015

Fra Bornholms Racekanin Forening

Den 13-15 februar 2015 deltog 13 kaninavlere fra Bornholms Racekanin Forening, i det årlige Danmarksmesterskab i Racekaninavl, som blev afholdt i sortebakkehallen i Nørager.

54e646d3d90bd19022015.jpg

Her ses Mattias Gustavsson med sin Wiener, Hvid Blå øjet bedømt med 96 Point.


 I alt var der 204 udstillere med 1377 kaniner, heraf var de 104 kaniner fra Bornholms Racekanin Forening, og igen i år fik de Bornholmske Kaniner mange gode placeringer, i alt fik de Bornholmske kaniner 12 ærespræmier ud af 115, samt 6 Racepokaler med hjem, derudover var der gruppevindere samt bedste kanin i racen flere steder, i alt vandt avlerne fra Bornholms Racekanin Forening Følgende

Racepokaler

Mattias Gustavsson Wiener sort 381p

Jens Kjøller Engelsk Schecke sort 379,5p

Kim Kjøller Schwarzgrannen 284,5p

Henning Hansen Isabella 284p

Bastian Bech Lux 378,5p

Jesper Tranberg Beige 94p

Ærespræmier

Nr 3. Mattias Gustavsson med Wiener Sort 381p

Nr 22 Jens Kjøller med Engelsk Schecke sort 379,5p

Nr 26 Mattias Gustavsson med Wiener Hvid Blåøjet 96p

Nr 37 Kim Kjøller med schwarzgrannen 284,5

Nr 40 Bastian Bech med Lux 378,5p

Nr 42 Niels Hansen med Alaska sort 378,5p

Nr 50 Henning Hansen med Isabella 284p

Nr 56 Kim Kjøller med Lille Sølv Sort 284p

Nr 68 Kim Egmose med Hvid Land 377,5p

Nr 84 John Jensen med Tan Sort 283,5p

Nr 99 Henning Hansen Med Dværg Vædder Madagascar 283p

Nr 107 Bent Ole Rasmussen med Tan Brun 376,5p

Gruppevinder

Små Racer

Sølv medalje og Diplom til Kim Kjøller med  schwarzgrannen med 95,5p

Store Racer

Guld medalje og Diplom til Mattias Gustavsson med Wiener Hvid Blåøjet med  96p

Sølv Medalje og Diplom til Mattias Gustavsson med Wiener Sort med  95,5p

Bedst in Show nr. 2

Mattias Gustavsson med Wiener Hvid Blåøjet med  96p

Bedst i Racen

Mattias Gustavsson med Wiener Hvid Blåøjet, bedste Han med 96p

Kim Kjøller med Lille Sølv Sort, bedste han med 95p

Henning Hansen med Dværg vædder Madagascar, bedste Han med 95p

Niels Hansen med Alaska Sort, bedste Han og Hun med 95p

Fremavlscenter

John Jensen Tan Sort

Kim Kjøller Lille Sølv Vildtgul

Niels Hansen Alaska Sort

Championat

John Jensen Tan Sort

Niels Hansen Alaska Sort

Niels Hansen Alaska Sort

Kim Kjøller Lille Sølv Vildtgul

Kim Kjøller Lille Sølv Vildtgul


--------------------------------------------------------------------------------------Bornholmske Kaniner deltog på midt og Vestsjællands kaniner og Holbæks kaninavler forenings vinter udstilling samt Sjællands mesterskab, sammen med Dværgkanin klubbens øst udstilling, i svinninge sportscenter den 29-30  November 2014.

 5484316e25a4807122014.jpg


På den store udstilling med over 600 kaniner kom der 9 Bornholmske avlere, med 50 kaniner i 12 forskellige racer, det var en lærerig oplevelse for de avlere som var til stede på udstillingen, under bedømmelsen af kaninerne, der kommer mange kommentarer under bedømmelserne som ikke bliver noteret på bedømmelseskortet, og ofte er det nogle små ting som er afgørende for om kaninen får en god placering, da bedømmelsen af de mange kaniner var overstået, kunne man konstatere at de Bornholmske kaniner Var mødt veltrimmede op til udstillingen, og havde klaret sig særdeles godt, den bedst placerede Bornholmer blev Niels Hansen med Alaska sort på en 6 plads, han vandt også pokalen for Sjællands bedste Alaska, det var 5 gang Niels vandt pokalen, Niels blev også nummer 2 i elitegruppe konkurrencen, kun overgået af en anden Bornholmer Kim Kjøller som blev nummer 1 i Elitegruppe konkurrencen med sine Lille sølv vildtgul, en elitegruppe består af 4 kaniner som på forhånd er blevet udvalgt af avleren blandt alle hans/hendes tilmeldte kaniner før dyrene bliver bedømt


I alt fik de Bornholmske kaninavlere følgende resultater


Ærespræmier


Nr. 6 Niels Hansen med Alaska

Nr. 16 Kim Kjøller med Lille sølv vildtgul

Nr. 18 Henning Hansen med Dværgvædder Madagascar

Nr. 24 Bent-ole Rasmussen med lille sølv Blå

Nr. 29 Jens Kjøller med Engelsk Schecke sort

Nr. 51 Inger-Lise Kjøller med Lille Havana Brun

Nr. 53 Inger-Lise Kjøller med Dværgvædder Madagascar

Nr. 56 Poul Erik Karlsen med Dværg vædder Japaner hvid/sort


Bedste Hun kanin i Racen ud af 28 hun kaniner i Lille sølv

Kim Kjøller med Lille Sølv vildtgul


Henning Hansen havde bedste han Dværgvædder, samt årets Dværgvædder som gav en Guld medalje et Certifikat og en pokal, derudover en farveplakette for Dværgvædder Madagascar,


Poul Erik Karlsen fik en farveplakette på Dværgvædder Japaner sort/hvid, samt en Bronze medalje som årets Dværgvædder,


Så det var en meget god udstilling for de Bornholmske udstillere, og det tegner godt forud for det kommende Danmarksmesterskab til februar.

 
Panel titel
Antal besøg: 125436

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Redigering

-0,33895087242126sekunder