Buddhisme - Helligt skrift
  

Helligt skrift

 

Buddhister har ikke kun én hellig skrift på samme måde som kristendommens bibel og islams

Koran. For Buddhister er der ikke én skriftlig åbenbaret sandhed eller nedskrevne kendsgerninger om guddommens indgriben i historien. Buddhistiske skrifter er anvisninger på vejen til egen oplysning, historie om Buddha og himmelske væsner, regler for korrekt opførsel og diskussioner om virkelighedens bestanddele.

 

Man bliver ikke fordømt af at stille spørgsmål til den Buddhistiske sandheder, selvom mange Buddhister har været uenige om forstanden på de forskellige måder skriftet skrives på, som folk gør og tror det de skriver er rigtigt.

 

Buddhismens hellige skrifter er ikke skrevet af nogen gud. De består dels af meget gamle skrifter, som anses for at være Buddhas egne ord, som senere er blevet nedskrevet, dels af kommentarer og forklaringer, skrevet af lærde.

Der findes tre typer af hellige skrifter indenfor buddhismen:

1) Vinaya, som indeholder regler for munke og nonne. Disse regler er det naturlige etiske grundlag for at leve i harmoni med hinanden

2) Abhidharma, som indeholder visdomslitteraturen, den buddhistiske filosofi / viden om sindet.

3) Sutraerne, som indeholder litteraturen om samadhi / meditation.

Disse tre typer af hellige skrifter indenfor buddhismen kaldes tilsammen "De Tre Kurve"(Tripitaka, på sanskrit).1333080.gif

    
 
Panel title
Antal besøg: 409

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,3261890411377sekunder