Buddhisme - Legenden om Buddha

Legenden om Buddha


En fuldmånenat 560 f.Kr. blev en hinduistisk prins født. Prinsens mor, Maya, havde drømt en drøm mens hun sin søn. I drømmen så hun en hellig mand, som så ud som en hvid elefant med en lotusblomst i snablen. Den hellige mand ville hjælpe mennesker til at forstå meningen med livet. I drømmen fortalte han dronning Maya, at han ville lade sig føde igen.


I samme øjeblik som Maya fødte sin søn, skete der utrolige ting. Planeterne i solsystemet ændrede deres baner, blinde fik synet tilbage, og lamme begyndte at gå. Alt dette var tegn på, at noget usædvanligt var sket.Prinsen fik navnet Siddharta Gautama. Da han var syv dage gammel, døde hans mor. Siddhartas moster tog sig af ham og opdragede ham til at have et godt og kærligt liv som hinduistisk prins. Da prinsen blev voksen, giftede han sig med prinsesse Yasohara. De fik en søn ved navn Rahula, da var Siddharta 29 år gammel.


Fyrsten, Siddhartas far, havde gjort sit bedste for at beskytte prinsen mod sygedomme. Rundt om hele paladset var der blevet bygget en mur, og Siddharta havde ikke fået lov til at komme i kontakt med noget, som kunne få ham til at blive syg.


Alligevel kom den unge prins i kontakt med sygdom, alderdom, lidelse og død. Det var en dag han fik lov til at ride uden for muren. Det var første gang han så livet uden for murene. Det var forfærdeligt, og at det var et helt andet liv.


Prinsen havde set i øjnene, at han ikke kunne sidde i sit luksusliv uden at hjælpe de hjælpeløse mennesker. Han måtte hjælpe ved at finde svaret på, hvorfor der fandtes lidelse i verden. Siddharta tog afsked med det hele og begav sig ud i verden for at søge sandheden i livet. Spådommen, som hans forældre havde modtaget, gik i opfyldelse.

12872.jpg

 
Panel title
Antal besøg: 420

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,59102201461792sekunder