Buddhisme - Ritualer og fester

Buddhisme

 

I de buddhistlande ses kvinden i huset tager til tempel eller et kloster for at give munkene mad eller andet. men han kan også vente på at munkene går på deres daglige indsamling, hvor de kommer rundt til familier for at modtage og for at donere fx mad, penge eller medicin.

 

Munke og nonner

Munke og nonner følger buddhas vej med meditation, klosterregler og studier hellige skrifter.

 

At blive munk eller nonne

I nogle lande kan man for en tid leve som munk eller nonne i et kloster. I nogle lande bliver de fleste buddhister det, når de er børn eller teenagere. Så får man et nyt navn, en munkekappe, en skål til indsamling af almisse, og man får alt hår på hovedet barberet af.

 

Lægdudhister

Lægdudhister deltager i ritualer for at opspare god karme, så de måske selv kan blive munke eller nonner og måske en Buddha i det sender liv.

der er to for skellige slags rigtoaler i buddhisme der er dem som man kun gør en gang i livet også er der dem som man gør mange gange i livet.

 

Buddhas fødselsdag

Buddhister fejrer Buddhas fødselsdag , ligesom kristne fejrer Jesus fødselsdag ved juletid. man tager han til templet og ofrer måske blomster, frugt og røgelse til Buddha. munkene byder velkommen, og man spiser og fester sammen med dem. ligesom ved andre højtider i buddhismen kan festen blive ved hele dagen.

00221917e13e0b0ecca207.jpg

 
Panel title
Antal besøg: 406

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,34827899932861sekunder