Libyen - Efter oprøret

4f1ef21286f9f24012012.jpg 

Libyens nye premierminister Abdul al-Reheem al-Qeeb. Han vandt den 30. oktober afstemningen om posten med 26 af de 51 stemmer i landets overgangsråd.

 

Befrielses ceremonien.

Ceremonien fandt sted samme dag, som en obduktion viste, at Gaddafi var blevet dræbt af et skud i hovedet.

Alle martyrer, civile og soldater har ventet på dette øjeblik, sagde Jalil, som opfordrede Libyerne til ”tolerance, demokratiske valg, som han forventer vil finde sted inden for otte måneder.

Abdel Rahman al-kabisi, symbol for minister for de dræbte og sårede martyrer ”stort historisk øjeblik i Libyens historie”.

 

Peter Seeberg lektor, udtaler sig om Libyens sags:

Ved det lykkes, kan det gå godt. Men Libyerne skal være modtagelig overfor hjælp udefra. I modsætning til andre mellemøstlige lande har libyen ikke et stort bureaukrat, fordi Gaddafi havde holdt magten tæt ved kroppen.  

Men der er nogle usikkerehedsfaktorer som den en ting; at der ikke er noget bureaukratisk system, der kan tage over fra Gaddafistyret og tage beslutninger. Der er kun et overgangsråd og en oprørshær.

Den anden ting; at der kan opstå interessemodsætninger og konflikter, hvis nogle grupper sætter sig på firsyningslinjerne. Også på længere sigt er der er risiko for, at lokale skal sætte sig på Libyens olieforekomster eller på de formuer, som Libyen har i udenlandske banker.

Et lyspunkt for Libyen er at i forhold til de andremellemøstlige lande, at Libyen er så rigt på grund af deres olie, og kun 6 millioner indbyggere der skal dele indtægterne.

”Libyen har mulighed for at udvikle en lukrativ turismeindustri”    

 

 
Panel title

© 2018 ca

Antal besøg: 2542

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,59718203544617sekunder