Libyen - Medier
 

4f1e94211874824012012.jpg

Medier.

Nye medier spirer frem i Libyen.

Oprøret i Libyen har medført, at der er kommet flere nye aviser, magasiner og radiostationer. Det er især unge, der fører an i medierevolutionen.

I dag udgives, der faktisk omkring 30 skriftlige medier alene i Benghazi. Der er virkelig tale om en eksplosion, for tidligere har libyerne slet ikke haft frie medier. Alting har været styret af Gaddafi og underlagt statens kontrol.

Universiteter og højere læreanstalter ligger stille, og de unge har derfor masser af tid, så de engagerer sig. De tager ikke til fronten, de sætter sig til tastaturet og udgiver små ugentlige magasiner, hvor de vil have de unges stemme ud og give deres bud på, hvordan Libyen skal se ud i fremtiden

De mange frie medier betyder, at libyerne først for nylige kunne høre en engelske sang i radioen. For første gang i 42 år. Det var nemlig kun tilladt at spille Libysk musik.

”En stor del af den arabisksprogede musik er hiphop med politisk budskaber”  

Mange af de unge medie arbejder betegner dog sig selv som frihedskæmpere og ikke som journalister. Så ofte er det ikke neutral journalistik, men om propaganda vendt mod Gaddafi.

”De unge er jo alle imod Gaddafi. De befinder sig i en krigssituation, så nogle af medierne prøver også at hæve kampmoralen for oprørerne. Så på den måde er der endnu ikke tale om et professionaliseret mediebillede, også fordi mange af dem slet ikke er journalister, men bare unge mennesker, som vil være med til at skabe et nyt Libyen.”

Det fortæller Michael Irving Jensen, der arbejder for International Media Support, en organisation, der arbejder for frie og uafhængige medier.

 

 

 

 
Panel title

© 2018 ca

Antal besøg: 2388

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,26009798049927sekunder