Libyen - Problemformulering - konklusion

Problemformulering:
Hvad gjorde Gadaffi og hvorfor?- hvorfor gik hans folk imod ham?
Hvordan har medierne og andre lande taklet sagen?
Hvad bliver det næste for landene?

 

Konklusion

Et vendepunkt:
Dette er et vendepunkt fordi, Libyen havde levet under diktatur i 42 år og nu er de frie. Og fordi det ændrede en hel masse menneskers liv.

Resume:
Vi har lavet en hjemmeside, som det kreative produkt. I stedet for at afleverer et normalt skriftligt produkt. Grunden til at vi valgte at lave en hjemmeside var, at der kom meget i medierne om Libyen og så synes vi at det var den bedst præsentable måde at lave en hjemmeside omkring det. Libyen er meget nyt, da det skete i 2011, så der er ikke så meget at finde på bibliotekerne omkring det.  Alt omkring Libyen og Gaddafi står på artikler spredt ud over internettet, så for at lave produktet så spændende og så præsentabelt som muligt var det en oplagt mulighed at lave vores egen hjemmeside fra bunden.  Hverdag har vi studeret om alle de underemner der hører til Libyen. Vi har været på biblioteket efter bøger, fundet avis artikler og læst på forskellige hjemmesider omkring det på internettet. Så har vi også set en hel masse videoer, om tiden i Libyen og om hvordan det er blevet vist i nyhederne, rundt omkring i verden. Vi har søgt efter billeder som ville vise på den bedst mulige måde, hvordan det foregik i Libyen. 

Svar på problemformulering:
Vi har fundet ud af at Libyen stadigvæk har lidt problemer. De har problemer med folkestyreren. De har ikke så mange penge til Libyens genopbygning, men der er en overvejelse om at de kan få nogle af Gaddafis penge til at opbygge samfundet igen. Landet har ikke rykket sig så meget endnu, så man kan ikke sige konkret hvordan landet vil blive.

Gaddafis folk gik imod ham for at vælte ham af tronen. Så Gaddafi sendte sine militære styrker i krig mod oprøret. Oprørene gik imod ham fordi han havde lavet så meget om på deres land, og fordi han havde en hård diktatur. Oprørene var trætte af at der ikke måtte være andre religioner i landet, for han ville have at alt skulle være arabisk.  Han gik også lidt efter lidt imod sine egne holdninger. Først havde han den holdning at det var et folkets land og at folket skulle være med til at præge landet. Men det gik han imod ved at lave sine egne love og han begyndte at være diktatorisk. Han ændrede meget i Libyen og han mente selv at han gjorde det bedste for sit land, men lidt efter lidt blev det til Gaddafis land og da borgerne ikke ville markeret efter ham ente det med at han dræbte sit eget folk for at beholde landet.

Medierne har filmet det hele og været tæt på hans lig. Efter hans død kom folk fra andre lande ud for at se hans lig. De har gået ind for at hjælpe oprørene som ved at sende FN og NATO. Og vi er jo blevet påvirket af sagen på grund af medierne fordi vi har set hvordan det forgik via fjernsynet.


Egen holdning og mening:
Vi synes at det er utroligt at der er gået så mange år, hvor Libyen har levet under diktatur, at de starter et oprør så sent og at de først fik ham vældet af tronen i 2011. Vi synes også at det er overvældene at tænke på alt det de har levet med, at han kunne lave så meget om på landet. Vi er sikre på at Danmark ikke ville havde gået med til, at en person ændrede vores flag, vores holdningen til religionen og de offentlige ting.

Vi har lært at lande påvirker hinanden med hensyn til landets styrer og demokrati. Så har vi lært at kun et land som Tunesien kan ændre flere landes holdninger og skabe et så stort kaos som ”Det Arabiske Forår”. Vi har naturlig vis også lært hvordan man laver en hjemmeside, og det er en nyttig ting at kunne i vores fremtid og vi er sikre på at vi vil få massere af gavn af det. Vi har i hvert fald gjort vores bedste. Vi har lært hvor villige folk er for at beholde deres land eller for at få et bedre land som f.eks. Gaddafi som var villig til at slå sit eget folk ihjel, for at beholde sit land. Til sidst har vi lært om diktatur og hvad det indebærer som f.eks. ene mands styre, som at gøre sit land sit eget og havde egoistiske holdninger for at opnå det man vil have og hvad man vil. Og selvfølgelig har vi lært og fået en masse viden om ting vi ikke viste som f.eks. alt om Gaddafi og han rigdom og underlige holdninger som at havde fyrre kvindelige jomfru bodyguards.   

 

Vi har fundet korrespondenten Steffen Jensens blok. Steffen Jensen opholder sig nede i mellemøsten, og han fortæller lidt om, hvordan der er. Tjek den ud, hvis i har lyst.

http://www.steffen-jensen.dk/dan/

 
Panel title

© 2018 ca

Antal besøg: 2548

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,47949886322021sekunder