Cake it up - Opskrifter
Dec
5
2011

Rice cereal treat

Hvis jeg skal bygge noget stort for eksempel ovenpå en kage som skal være stabilt og holde formen så bruger jeg Cereal treats. I som ser Cake boss på TLC har sikkert hørt om det smiley.gif

 

Jeg har selv haft lidt svært at finde en opskrift på svensk eller dansk så her har i en opskrift:

 

3 spsk. smør

280 g skumfiduser

14 dl rice krispies
 
smør til at smøre en bradepande.1. Smelt smørret ved lav varme.

2. put skumfiduser i,

3. når alt er smeltet, tages det af varmen.

4. bland alt rice cereal i og når det er godt blandet sammen så kom det i en brædpande og presse det hårdt sammen med et stykke bagepapir.
 
Når jeg skal bruge det til en kage så plejer jeg at forme det i den formen den skal være når det har kølet af bare en lille smule (det skal ikke være klistret, men heller ikke helt stivnet)
 
Hvis du skal bruge det som et snack så skærer du det bare i mindre
stykker. 
 
Ps. jeg har lige brugt cereal treats til Dicks kage, billeder kommer snarest i blogen.
 
  

Nov
29
2011

Hvid chokolade smørcreme

1-2 kager

100 g usaltet smør
100 g philadelphilaost
100 g hvid choklad
evt. smag


Tag smørret frem i god tid så at det bliver rumstempereret. Smelt chokoladen og lad den køle af. Pisk alle ingredienser sammen med en elpisker.

Nov
29
2011

Chokolademousse

150 g chokolade
100 g naturel friskost, for eksempel Philadelphia.
2 dl fløde

 

Bryd chokoladen i små stykker, kom chokoladen ner i fløden i en kasserolle og smelt det på spisen på svag varme. Hold godt øje så fløden ikke begynder at koge. Når chokoladen er smeltet skal den stå kold nogle timer, gerne natten over. Piske op blandingen sammen med friskosten. Nemt og godt!

Nov
29
2011

Hindbærmousse

200 g fryse- hindbær
en lille dl flormelis
1oo g friskost
4 gelatin blad
2 dl fløde

Bring de fryste hindbær i kog og lad koge i ca. 2 min. Passera hindbær genom en sil og lad dem køle af et par minutter.  Blande ca. halvdelen af hindbærmoset med friskosten. Blødlæg gelatin bladene. Piske fløden. Smelt gelatin bladene i den andre halve af hindbærmoset. Lad det køle af en minut og rør ned i hindbær-friskost-fløden og rør til sidst ned den piskede fløden. Lad moussen stivne en stund i køleskab inden du fylder kagen.

Nov
24
2011

Luftige kagebunde

Lille rund bund             3 æg             1 tsk. Bagepulver               200 c / min 30 min.

Stor rund                    4 æg              1 ½ tsk. Bagepulver           200 c / min 35 min.

Halv bradepande         5-6 æg           2 tsk. Bagepulver               200 c / min 40 min.

 

Den simpleste løsning er oftest de bedste. Det er den princippen jeg går efter når jeg laver mine bunde.

Jeg tager 3 glas af samme størrelse, i det første glasset hælder jeg æg, i det andre glasset kommer jeg lige så meget sukker som æggene fylder og i det tredje glasset kommer jeg mel i. Jeg ”deler” som regel mel-glasset i tre og kommer 2/3 almindeligt mel, og 1/3 kartoffelmel i.

Efter det tager jeg frem 2 skåle. Den ene skålen kommer jeg melet i og i den andre kommer jeg sukker og æg. Sukkeret og æggene skal så piskes og piskes og piskes… I minimum 10 min.

I mel skålen skal du også putte bagpulver (se hvor meget i skemaet oven) og siden blande det forsigtigt sammen med æggene og sukkeret.  

I stedet for at smøre bageformen op med smør og rasp så plejer jeg at dække siderne med bagepapir. Det er godt for så får kagen ikke en sådan lidt hård kant og det er en allergi mindre at bekymre sig for.

Efter ni gjort det så smider du bunden langt nede i ovnen som skal være sat på 200 c. i mellem 30-50 min afhængig af størrelsen på bunden. Husk at ikke åbne ovnen de første 20 min. Hvis i ikke vil have en helt flad bundJ

Når bunden er færdig lader jeg den ligge og køle lidt af og siden smider jeg den i frysen. Jeg kommer altid bunden i frysen også hvis jeg skal bruge den samme dag. Dette for at et næsten er umuligt at dele denne store luftige bund i 2-3 bunde hvis den ikke er halvt fryst.

Nå det lyder vel meget simpelt J

Ok næste gang jeg bager en bund så lover jeg at tage billeder for så giver det nok lidt mere mening.

 

 
Panel title

© 2018 cakeitup

Antal besøg: 5541

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,85308790206909sekunder