Zeus, Tjalfe og Frida - Dagbog
Jan
31
2014

Vi er tilbage

Januar 2013 flyttede vi til Hobro, og der til kommer det så også at jeg havde glemt koden, men som i kan se så er vi tilbage.

Potedask fra Zeus og Tjalfe

500ab9ee8b79b21072012.jpg

July
21
2012

Familien er vokset

Frida er flyttet ind til os, og vi nyder hende allerede, der er selvfølge lige nogle ting vi skal lære om hinanden, både Zeus og Tjalfe ser ud til at nyde at havde fået en storsøster, ligesom hun ser ud til at nyde det at lege over i hundeskoven med dem, skønt at se hvor hurtigt de 3 vovser har fundet hinanden, vi har ikke tid til at skrive mere for vi skal ud og gå.

Potedask fra Zeus, Tjalfe og Frida

 

 

500ab9ee8b79b21072012.jpg

July
19
2012

At blive klædt ud er altså ikke sjovt

Det er altså ikke sjovt at blive klædt ud, Tjalfe var den heldige han kom ikke i en lyserød vinterjakke.
Vinterjakkerne er ikke nogen vi skal bruge, de har været Pjuskes (Yorkshire terrier), Pjuske boede hele hendes lange liv hos vores familie.

5007c2073f22f19072012.jpg

July
18
2012

Vi er stadig en tur i hundeskoven hverdag

Vi er stadig en tur i hundeskoven hverdag, og vi hygger os sammen med de forskellige hunde vi møder der, nogen gange kommer der nye hunde til og andre gange leger vi med vores ”hundeskovs venner”.

 

4f72cc00bbcf428032012.jpgBlå = Hundemark/skov

April
1
2012

Vi er fyldt af ballade

Så er der blevet påskeferie, og der er liv og glade dag, i vores lille hjem, skal lige love for at begge hunde, har ild i numsen, hvilket er dejligt for det betyder jo at de trives i hinandens selskab, også når vi driver mor til vanvid, ved at løbe rundt i stuen hvor vi skiftevis jager hinanden vildt ind under spisebordet, for så at forsætte op i sofaen, hvor vi bryder lidt for så at genoptage den vilde jagt, når den vilde jagt har stået på forlænge, så finder mor sele og flexline frem, for så er det tid til en tur i hundeskoven, så vi kan lege der over.

4f77db7666fe701042012.jpg


Vi lærer også en masse sjove ting, og hver gang vi gør de ting mor sige, bliver mor så glad og vi får en lækker godbid. Her under kan du se hvad vi kan af kommandoer eller tricks.


 

Tricks:
Nej - Tjalfe og Zeus
Indkald – navn – Tjalfe og Zeus
Sit – Tjalfe og Zeus
Bliv – Tjalfe og Zeus
Vente – Tjalfe og Zeus
dot – trykker med snude på ting, for eksempel min hånd – Tjalfe og Zeus
Tak – (aflevere) – Tjalfe og Zeus
Egern – sidder på numsen, med forben oppe – Tjalfe og Zeus, Tjalfe er bedst til den
Giv Pote – Tjalfe og Zeus
dæk – Tjalfe og Zeus
Søge – Tjalfe og Zeus
kravle - Zeus
spring - Zeus
arbejder stadig på det
Plads
hente – virke bedst inde – Tjalfe og Zeus


Der altså også nogle tricks, som vi kan, men når vi laver dem, så bliver mor altså ikke glad og godbidderne kommer ikke frem.


Springe fra sofaen op på sofabordet, for at drikke vand fra mors glas, eller puste i askebægret.

komme op på spisebordet i køkkenet, fordi der gemmer mor vores godbidder, og he he det er en gåde for mor hvordan vi kommer der op, for stolene er helt ind under bordet, og vi skulle ikke kunne komme der op, altså hvis vi spørger mor.


Grave i mors blomsterbed, gerne et stort hul hvis vi kan nå det inden mor opdager det.


Stjæle mors sko, for at slæbe dem ind i stuen, vi har ikke gnavet i dem endnu, og mor håber at vi ikke begynder på det.


Lave fletninger af vores flexliner.


Tygge og bide i mors blomster ude i haven, gnaske i jorden i krukkerne og en masse flere ting, som vi ikke lige kan huske.

March
21
2012

Der er sket en masse i vores lille hjem

Der er sket en masse i vores lille hjem, det sidste stykke tid, skildpadde-haven er blevet nedlagt, nyt hegn er blevet sat op, kantstene er blevet sat så man ikke kan grave sig under hegnet. Alle planterne i skildpadde-haven er blevet tygget ned af Zeus og Tjalfe, hvor efter Marc har gravet dem op. diverse krukker er blevet flyttet så vores vovser ikke kan hoppe op i højbedet, også selv om de ikke har mulighed for at gå på eventyr den vej, men jeg vil nu gerne beholde en blomst eller to i min lille have.

Vi går hver dag tur i mulighedernes park, der er forskellige ruter vi kan gå gang for gang, vi besøger dagligt hundeskoven, hvor Zeus og Tjalfe leger med stor såvel som små hunde, og selvfølgelig med hinanden.

4f69f2cb9ec3221032012.jpg

I starten var Tjalfe lidt tilbageholdende, og løb ikke særligt langt væk fra mor, men det har ændret sig, nu drøner han rundt sammen med Zeus og er fyldt af ballade.  De leget rigtig godt sammen og skiftes til at jage hinanden gerne med en pind i munden, eller så har de hoveder begravet dybt i det halv-høje vissende græs, for at finde musen som de har fået færden af, når altså lige de ikke jager de fugle som sidder på græsset i hundeskoven.

Vi øver også forskellige tricks, hjemme på stuegulvet, og ude i haven, og Tjalfe er rigtig dygtig ligesom Zeus til sit, dot og komme når vi kalder på dem. Zeus kan lidt flere tricks en Tjalfe, men han har også øvet sig i længer tid.  Zeus mester dæk, og Tjalfe kan de fleste gange, og det ser lidt sjovt ud, for nogen gange ser det ud til at han moonwalker inden han ligger sig ned.

En gang om dagen, finder mor kammen, karten frem og så få vi en tur begge to, når Zeus står på bordet, så står Tjalfe og skraber mor på benet fordi han også vil op, men det går bare ikke, for mor sige en af gangen.

Når vi bliver børstet, viser vi også mor hvor fine vores bisser er, hun bliver så glad når vi giver hende lov til at kigge ind i vores mund, så hun kan se at vi har tabt en mælketand eller to, og hvis vi er rigtig dygtig får vi en godbid, ligesom når vi tisser udenfor.

Tjalfe snakker lidt mere end Zeus, når de leger og løber rundt i hele underetagen, eller når de leget trække leg med et stykke legetøj, ligesom Tjalfe stadig gerne vil gø, når han få øje på noget farligt, som sit eget spejlbillede, en flagerne nettopose over i parken, en virkelig ”stor” og farlig Chihuahua.

March
20
2012

Tjalfes Familie

4f6877f5336ef20032012.jpg

Cairn-bechgaard 4 skønne cairn'ere: Fra venstre Loke, Sif, Avanti og Freja
 
Loke kan man ikke lade være med at forelske sig i, når man møder ham første gang, han skønne personlighed og dejlige ansigt, gør at man bare må have ham med hjem.

Sif, er Tjalfes mor, en kælepot som holder et vågent øje med hvad der sker i stuen, uden at løfte hovedet.

Freja, er Tjalfes mormor, en skøn cairn terrier, med et dejligt temperament, men en bestemt dame, som holder ro og orden i flokken.

Avanti, er Tjalfes far, en dejlig cairn terrier, men et legende glimt i øjet og en dejlig personlighed, når man ser ham stå og holde øje med resten af flokken, kommer man straks til at tænke på ”løvernes konge”, for Avanti har et majestætiske udtryk.
 

March
12
2012

Tjalfe flytter ind.

4f5da9888f7bf12032012.jpgDer er kommet familieforøgelse, i vores lille hjem på Skelagervej, Zeus har fået sig en ”lillebror” en skøn lille fræk Cairn Terrier, som hedder Tjalfe.

Tjalfe, er en lille frækkert som er rigtig glad for tyggeben, og når han har sådan et, så skal Zeus holde sig væk, for Tjalfe vil ikke dele.  Den første nat Tjalfe skulle sove her i hans nye hjem var han lidt rastløs, og der gik lidt tid inden han fandt et sted i sengen hvor han ville ligge, det skyldes sikkert at Tjalfe er vokset op i en dejlig hundeflok, så der var nok lidt stille her hos os.


Tjalfe har individet både seng og ja resten af vores lille rækkehus, da der har været et par lille uheld, men ellers er han dygtig til at tisse haven, han er endnu ikke helt tryg ved at tisse uden for vores grund, men det kommer helt sikkert.


Tjalfe er en god vagthund, som gør af vaskemaskinen, den dumme hund i vinduerne, og alle de andre nye lyde, men han er også rigtig flink til at stoppe igen, når vi siger ”Vi har hørt jer”, vi skælder nemlig ikke ud, for det er jo en helt naturlig adfærd, at gø for at advare resten af flokken, at der er noget på færde.


Allerede anden dag, var jeg nød til at flytte diverse krukker, sten med mere i haven, fordi at Tjalfe fandt meget hurtigt ud af, at han kunne hoppe op i højbedet, og der har jeg endnu ikke fået sat et lille stykke hønsenet i hækken, så for at være sikker på at Tjalfe og Zeus, ikke løber på eventyr på egen hånd, ja så måtte mor ud og ommøblere haven, så den igen er hvalpesikker.


Ligesom Zeus, elsker Tjalfe at besøge vores hundeskov, hvor der er meget bedre plads til at løbe og lege.  Og både Zeus og Tjalfe har leget med en voksen West highland white terrier, Tjalfe var lidt mere forsigtig end Zeus, men leget alle fik leget, og nej hvor var de dejlige trætte da vi kom hjem, så der blev sovet lidt, for så alt løbe vildt rundt i stuen, begge vovserne kunne nu ikke rigtig forstå hvorfor de ikke måtte leget vild i mors lædersofa, eller leget trække leg med sofapuderne.


Tror altså vores mor, er lidt træt af vi vækker hende klokken 4 til 5 om morgen, men vi skal altså sådan tisse, så hun må bare ud af sengen og ned i haven med os, og ved i hvad? Når vi har tisset så er vi altså helt vågen af den friske luft, og så vil vi lege, så mor kan ligeså godt sætte kaffen over, og side og nyde den, men vi fare rundt i stuen og leger.

 

Tjalfes fuld navn er:
Cairn-Bechgaard Tjalfe

4f5daa5607fba12032012.jpg

Fotos: Cairn-Bechgaard

March
12
2012

Zeus mor og mormor

4f5da72e5d62312032012.jpgDen lyse Cairn Terrier er Zeus mor Amanda og den mørke er Zeus mormor, og kan ikke huske om den hvide Shih Tzu er hans far

Foto: Diana 

March
4
2012

hundelegedate

Så er jeg lige kommet hjem fra hvalpe – små og store hundelegedate over i hundeskoven, sikke mange små hunde der var der i dag, vi hyggede os med at løbe og lege, mens vores ”forældre” stod og snakkede og blev næsten helt blå fordi der var koldt i dag.  Det er anden gang min ”mor” har lavet hundelegedate over i hundeskoven, vi mødes nemlig der over hver søndag klokken 14:00, og det dejlige ved ”min” hundeskov er at der er en hvalpeindhegning, så de små hunde kan være der inde og lege sammen med hvalpene, og alle hunde store som små, kan hilse på hinanden gennem hegnet.

March
2
2012

Zeus er en kærlig lære nem hund

4f5093a05c1a202032012.jpgZeus er en kærlig lære nem hund, med en masse energi, han har en naturlig nysgerrighed og kan fra tid til anden kan han være en smule stædig.
Han elsker at lege, og være ude, når han er ude er næsen for det meste begravet i jorden, så alle dufte indfanges, han har jagtinstinkt så det med at gå uden snor, uden for indhegningen i hundeskoven, er vi nok nød til at vente med at prøve til han bliver større.
Han er nysgerrig også når det kommer til mennesker og hilsen gerne på alle på hans vej, ligeledes hilser han gerne på alle hunde han møder, og han er rigtig glad for en gang leg i hundeskoven.
Han kan være en rigtig hygge – nusse hund, men andre gange trænger han bare til at være sig selv.

Tricks:

Indkald – navn
Sit
Bliv
Vente
dot – trykker med snude på ting, for eksempel min hånd
Tak – (aflevere)
kravle
spring
arbejder stadig på det
Plads
dæk – virke bedst inde
søg
hent – virke bedst inde
Giv Pote


Jeg er nu 135 dage gammel, så må du selv regne på hvor mange uger jeg er *griner*

4f50958bad50602032012.jpg

Buret bruger jeg som hule, det er nemlig hyggeligt at ligge der inde, og lågen er aldrig lukket

Jan
31
2012

Jubii der er sne

Jeg må indrømme jeg er vild med at lege i sne, det er så sjovt at prøve at fange det sne som ryger frem når jeg går i sneen, og så synes jeg også at det er sjovt at hoppe og springe rundt og ja bare tumle i sneen.
Nogen gange er jeg sikker på at jeg kan lugte en mus under sneen, og så har jeg inden ører når min ”mor” kalder på mig.
4f27d79d2d61631012012.jpg

Jan
31
2012

Jeg spiser Acana

Jeg spiser Acana Puppy Small Breed, hvilket jeg er vild med, det smager nemlig rigtig godt, når jeg bliver større skal jeg have Acana Wild Prairie Dog tror jeg nok, jeg er dog sikker på at det smager lige så godt som det jeg får nu.

4f27d6a59a0d631012012.jpg

Jan
31
2012

Jeg elsker godbidder

Jeg elsker godbidder, og dem jeg allerbedst kan lide er ZiwiPeaks godbidder, de får mig til at ”arbejde” endnu mere, får vi træner, sit, dæk, kravl, vente, dot, spring og søg. Jeg er allerbedst til at træne ind på stuegulvet, jeg tror det er fordi der alt for meget udenfor som jeg skal opdage, holde øje med og så er der også alle de andre hunde som jeg skal lege med.

Nogen gange får jeg mine godbidder i min blå monster bold eller i min grønne aktiverings bold, sommetider får jeg dem også i et krydderi glas eller under en skål, så jeg skal arbejde lidt for at kunne guffe i mig.

4f27d587ae86331012012.jpg

Jan
18
2012

hvalp-hundeskoven

Meget er sket siden jeg flyttede fra Djurs, jeg har fået en hundesele, som jeg er rigtig god til at gå i, når vi er ude på vores mange gåture.

4f27ae1012a1a31012012.jpg


Hver dag er vi i hvalp-hundeskoven, hvor jeg får lov til at løbe frit rund og snuse, i starten var jeg ikke så modig, og blev tæt ved min families ben, men efterhånden blev jeg mere modig og nu løber jeg rundt og snuser til alt.

Jeg elsker altså bare når vi kommer ned i hvalpehundeskoven, og der er andre hunde der ned, for de er så sjove at lege med, så jeg har fået mange nye legekammerater.


Jeg leger med en Yorkshire terrier som er 6 måneder, og så leger jeg også med 2 West highland white terrier, jeg kan altså kun huske hvad den ene hedder hun hedder Amanda.

Der bor en hel del Cairn terrier her hvor jeg bor, Oskar han er 13 år, så han vil ikke så gerne lege, men han vil gerne snakke. Så er der Maxi han er 6 år, men han er altså for voldsom til at lege med endnu, så han må vente til jeg er blevet lidt større. Der er også 2 pige Cairn terrier, men jeg kan ikke huske hvad de hedder. Der bor også et par Shih Tzu her omkring hvor jeg bor, jeg har hilst på dem og jeg har leget med den en af dem.


Border terrier, collie, Labrador retriever, Newfoundland, Akita, Schæferhund er nogle af de hunde som jeg har leget med også, og ved du hvad nogen af dem var voksen og meget store især Emma som er en Newfoundland hund, men hun var bare så sød og rolig.

4f72cc00bbcf428032012.jpgBlå = Hundemark/skov

Jan
13
2012

Zeus

Hej jeg hedder Zeus, og jeg er en lille Care - Tzu og jeg blev født den 20 oktober 2011 på Djurs. Min mor er en Cairn terrie, som hedder Amanda og min far er en Shih Tzu, som hedder Max.

Jeg boede sammen med mine søskende og min mor. Da jeg var næsten 9 uger var alle mine søskende flyttet hjemme fra, og min nye familie faldt pladask for mit billede som min menneske mor havde lagt i annoncen, og de kom for at hente mig den 28. december 2011.

4f101405ac62b13012012.jpg 

I kan godt forstå hvorfor min nye familie faldt for mig ikke sandt?

 


Da vi kørte fra Djurs var jeg ikke helt glad, men jeg fandt hurtigt ud af det ikke var farligt at kører bil sammen med min nye familie. Da vi kom til Aalborg, hvor jeg nu bor, løb jeg rundt og snusede til det hele, og kiggede på de mange nye ting som var der, jeg fik vist hvor min vandskål og madskål står, og jeg var ude i haven sammen med Sussi, Sussi er en Yorkshire terrier, som bor ved vores mormor, Sussi er næsten 15 år så hun gider ikke rigtig at lege.


Dagen før nytårsaften var jeg ved dyrlægen, og få en min vaccination, ham dyrlægen var sød og så gav han mig godbidder.
Nytårsaften skulle vi ind til vores mormor, så jeg var ude og køre bybus, det gik fint så længe jeg kunne sidde helt ind og meget tæt på min menneske mor, alt det der fyrværkeri gjorde mig altså IKKE bange, men jeg var meget træt da jeg kom hjem.

4f1700144160218012012.jpg

Her er jeg på turen hjem fra Djurs

 
Panel title

© 2018 Copyright

Antal besøg: 63124

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,4749641418457sekunder