carlNielsen - Forside

Biografi om Carl Nielsen

 

Da han var lille og musik karriere

 

Carl Nielsen blev født d. 9 Juni 1865 i Sortelung nær Nr. Lyndelse. Hans far lærte ham og spille på violin da han var lille, og han blev meget talent fuld og han kom ind på den lokale musikforening og de fik ham videre ind som blæser på et militærorkester. De lærte ham at spille på mange flere instrumenter og han blev forfremmet til korporal. Det åbnede en friplads på konservatoriet og senere hen blev han violinist og senere hen kapelmester i Det Kongelige Theaters orkester.

Ca. 350 sange er skrevet af Carl Nielsen. Han skrev ikke decideret kunstsange, men mere i folkelige stil. I de unge år skrev han også nogle sange, som han så oversatte til engelsk. I 1914 lovede han at skaffe melodier til Johan Borups.    

 

Hans familieliv

 

I 1891 blev han gift med den danske billedhugger Anne Marie Carl-Nielsen. De fik pigerne Irmelin Johanne og Anne Marie. De fik også sønnen Hans Børge. Men uden for ægteskabet havde han en søn, Carl August Hansen. Han fik Carl August med Karen Marie Hansen. Carl Nielsen anerkendte aldrig faderskabet, men alligevel hjalp han dem med økonomien. Carl August lærte også at spille violin som lille, han uddannede sig i USA som farmaceut(apotekernes medicin ekspert).

 

Monumenter og eftermæler

 

På de gamle 100-krone sedler er Carl Nielsens ansigt på. Hans kone Anne Marie lavede mange monumenter for Carl Nielsen. Der står et på Grønningen i København og et i Nr. Lyndelse på Fyn. Den ene skole i Nr. Lyndelse er opkaldt efter ham. Nemlig Carl Nielsen Skolen. I Nr. Lyndelse er der et barndomshjem, som er lavet om til et museum for Carl Nielsen. Inde i Odense har byens koncerthus, navn efter ham. Der er også en sal i Det Kongelige Theater, som er opkaldt efter ham.

Der er et monument i St. Kongensgade og Grønningen i København. Det forestiller en nøgen mand som spiller panfløjte. Ansigtstrækkene er fra Carl Nielsen. Der er et museum i Skagen, hvor der hænger et portræt af Carl Nielsen. Men Carl Nielsen besøgte først Skagen i 1906, men billedet er fra 1890’erne

 

 
Panel title

© 2018 carlnielsen

Antal besøg: 1270

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,30777597427368sekunder