CarpeDiem - Min rygsæk
Oct
21
2010

Brev til børnehaven d. 3/3/2008

Først vil jeg gerne benytte denne lejlighed og stund til at sige tak til Jer, for Jeres enormt gode måde at  håndtere denne nye situation på. Jeg ved, at det vil være med til at hjælpe os igennem den kommende nok svære og hårde tid. Det varmer mig dybt, at føle denne varme fra Jer både overfor vores børn, men også overfor os.

Vi har i dag snakket med Alexander og Cecilie.

Jeg forklarede, at jeg har fået en sygdom i mit bryst. Derefter forklarede jeg, at jeg på et tidspunkt skal have noget medicin, som kan gøre mig meget træt. Jeg prøvede at forklare, at jeg skal have fjernet brysterne og at mit hår vi ryge af. Efter lidt snake læste jeg bogen "kemo-manden Kasper" for dem, som er en forklaring ibørnehøjde, med nogle gode billeder. Jeg kan tage den med til Jer, hvis I gerne vil se den.

Jeg tror dog ikke rigtig hverken Alexander eller Cecilie egentlig helt forstod, hvad det var jeg sagde. Alexanders spørgsmål var om de saver brysterne af......Senere da vi sad og spiste kunne jeg ikke rigtig spise op, og så kom det hurtigt fra ham, at jeg skulle spise op, så jeg kunne blive rask. (hvor har han dog det fra) - det var meget søde.

Cecilie sagde at hun vil savne mig, når jeg skal på hospitalet.

Jeg sagde til dem, at de altid må komme og spørge mig, far eller Jer voksne hvis der er noget, de er i tvivl om.

Som jeg fortalte til Sanne og Susanne er vi meget åbne omkring dette, o g jeg tror ikke, jeg altid vil gå med parykken, så der vil nok komme mange spørgsmå, også fra de andre børn, og det er helt ok med mig. Jeg tror, det er det bedste for vores børn at møde åbne voksne, som de stoler på, kan klare deres spørgmsål og frustrationer, hvis sådanne kommer.

Jeg håber at I vil være forstående, hvis der i nogle perioder ikke helt er det samme overskud, måske til spændende madpakker, spændende udseende (mig) eller sådan. Vi vil prøve at gøre vores bedste for at vores børn også kommer helskindede gennem den næste periode.

Bare som information er datoen for den første kemoterapi blevet rykket frem til uge 14.

I morgen d. 4/3 skal jeg scannes i lunger/mave. D. 5/3 skal jeg have undersøgt minde knogler. D. 13/3 skal jeg opereres, hvor de udtager 4 lymfeknuder for at undersøge spredning. Jeg forventer at komme hjem samme dag, men tiden lige herefter vil jeg nok være lidt træt. Jeg ved intet om forløbet af kemo terapien. Jeg starter i uge 14 og vil derefter skulle have behandling hver 3. uge. Det er en skrap kur og jeg ved ikke hvor mange jeg skal have. Det er en kur, hvor der ikke er nogen tvivl om, at jeg mister håret.

Efter en række kemo behandlinger vil jeg så få fjernet begge bryster. Der er "kun" kræft i det ene, men efter eget ønske, har jeg valgt, at de også skal fjerne det andet. Det vil nogle kunne forstå, andre ikke. Men det er den rigtige beslutning for mig.

Hvis I ønsker det og skønner, at det vil være det bedste, vil jeg gerne komme en dag til gruppe samling, den dag alt mit hår er faldet af. Så kan ungerne spørge/se/føle. Det afgør I om vil være det bedste. 

I brochuren fra hospitalet er det primært følgende ting man skal være opmærksom på, hvis barnet: -bliver overdrevent føjeligt, isolerer sig, får adfærdsproblemer i bhv, ikke leger. Uddrag fra bruchuren: En anden problematik er, at børn ikke altid kan adskulle virkelighed fra fantasi. De tror, at deres ord og ønsker kan have en dramatisk effekt på omverdenen. Derfor er det ikke ualmindeligt, at de er overbevist om, de har fremkaldt moderens sygdom, fordi de har været uartige, eller fordi de engang efter et skænderi ønskede hende død. Følelsen af skyld er ofte stærkere end fornuften og kan være meget belastende at gå alene med.

Alt det, det ved I jo nok i kraft af Jeres uddannelse, men vi vil jo selvfølgelig gerne høre, hvordan det går, og selvfølgelig også hvis der opstår nogle problemer.

Vi har planer om at kontakte kommunen, om der er noget hjælp at hente, evt. en ung pige eller sådan, der vil kunne lege/passe børnene engang imellem. Vi kan jo ikke helt komme uden om, at Bo stadig har et arbejde, selvom han mange dage vil kunne tage fri.

Ellers håber jeg I vil komme til mig/os, hvis der melder sig spørgsmål, og vi er jo også interesseret i at høre hvad Alexander og Cecilie beretter overfor Jer.

Endnu engang tak.......

 

Oct
21
2010

Mail til den nærmeste familie d. 5/3/2008

Hej med Jer

Så får I lige den første breefing pr. mail for det er altså lidt svært at få fortalt alle hvad der sker herhjemme, og det trætter mig lidt at skulle fortælle det hele mange gange, så derfor denne mail.

I mandags fortalte vi børnene det, sådan helt nede på jorden.

Det er lidt svært at vide om de forstår det. Det er nok lidt nemmere når først håret falder af og sådan, at forklare hvad det er der sker. Men Cecilie snakker allerede om det henne i børnehaven. Jeg snakker selvfølgelig meget med pædagogerne i børnehaven. Jeg har lige vedhæftet det brev jeg skrev til dem.

I denne uge har jeg været til 2 forskellige undersøgelser. I går fik jeg scannet mine lunger og mave, og i dag har jeg været til en knogle scentigrifi. Begge dele er selvfølgelig for at sikre sig, at det ikke har bredt sig. Det går vi jo selvfølgelig ud fra, at det ikke har, men det er jo vigtigt at man ved og ikke kun tror. På fredag skal jeg til den første samtale på onkologisk afd. R, som er der jeg skal have min kemorterapi. Der får jeg så svar på undersøgelserne fra denne uge.

Det nye er så, at jeg på torsdag d. 13/3 skal opereres hvor de udtager 4 lymfeknuder (ikke brystet) for at se om der er spredning til lymfeknuderne. Er der ikke det, er de nemlig fri for at fjerne flere, hvilket er en stor ferdel ang. det videre forløb.

Da jeg fik at vide at de lavede denne operation blev min kemo pludselig udskudt til uge 14, fordi de sagde de ikke havde tid. MEN jeg var lige ovre på min gamle arbejdsplads i dag, og den professor der har hjulpet mig meget der, er også professor på afd. R, så han ringede lige til overlægen, og så kunne jeg pludselig få en tid til min første kemo kur d. 14/4, så det er jo allerede i næste uge.

Det bliver ok at komme igang.

Jeg har lige snakket med Tina - og jubiiii, hun kommer over og hjælper mig i den efterfølgende weekend, og bliver så i en uges tid. Rigtig fedt. Det glæder jeg mig til.

Vi har haft kontakt til komuunen om de på en eller anden måde kan hjælpe os, men de lovede at ringe i dag, og det har de ikke gjort. Men det er jo typisk. Har desværre hørt at man skal være ret vedholdende. Men nu må vi se.

Nå, men det var vist hvad der var sket i denne uge. I hører fra mig igen senere.

Kan I ha' det rigtig godt.

Knuzzer Vivi

 

Oct
21
2010

Hvad denne side indeholder

Her i min "rygsæk" vil jeg fortælle lidt om hvad der er sket i mit liv gennem de sidste 3 år.

Jeg tænker, at jeg både vil fortælle oplevelser som jeg husker dem, men også skrive dagbogsnotater, som jeg har skrevet tidligere.  

Jeg tænker at jeg måske også vil fremhæve beskeder, jeg har modtaget fra mennesker jeg holder af og som har hjulpet mig gennem den svære tid. Her vil jeg selvfølgelig ændre navne, så de kan optræde anonymt.

 
Panel title

© 2018 carpediem

Antal besøg: 8766

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,28945803642273sekunder