CATTERY - Om Katte

Ny viden om tamkattens oprindelse.

 

Af Tommy Asferg

Hvor stammer tamkatten fra? Det ligefremme svar er, at den stammer fra vildkatten. Men det er langtfra et udtømmende svar, for vildkatten findes i et antal forskellige underarter med en samlet geografisk udbredelse fra Portugal til Kina og fra Skotland til Sydafrika. En nyligt offentliggjort undersøgelse af genetiske profiler fra op mod 1.000 katte kaster nyt lys over tamkattens afstamning og det indbyrdes slægtskab mellem vildkatte og tamkatte.

 

Læs mere her

 

 

Drægtighed hos kat

Af dyrlæge Henning Ingeman

Drægtigheden hos kat varer normalt 63-66 dage, men kan variere helt fra 52 til 71 dage. Ægløsningen foregår ca. 24 timer efter parringen, og befrugtningen af ægget finder sted ca. 10-18 timer senere. Hvis hunkatten bliver parret med flere hankatte i samme løbetid, er der mulighed for, at  æggene bliver befrugtet med sædceller fra forskellige hankatte. Med andre ord kan der godt være forskellige fædre til killinger i samme kuld. Det kaldes "super fecundatio".

 

Læs mere her

 

Killingens Udviklingstrin

 

Af Sabina

Man oplever ofte mennesker omkring sig som ikke ved at det er en del af kattens “uddannelse” at blive afvist af sin mor. Med det i mente har jeg valgt at skrive lidt om killinges udviklingstrin, også for at redegøre for hvorfor det er så vigtigt at killingen ikke tages tidligere fra sin mor end når den er 12 uger.

 

Læs mere her

 

Kattens adfærd

 

Nogle dyrearter fødes næsten “færdige”. De kan bevæge sig omkring og tage føde til sig kort tid efter fødslen. De har mest brug for deres mor til beskyttelse mod farer. Andre fødes totalt hjælpeløse. Fysisk er de uudviklede, og mange af deres sanser er ikke færdigudviklede, derfor skal de lære mange ting for at kunne klare sig selv. Katten hører til blandt de sidste. I denne pjece kan du læse om kattens adfærd, herunder den tidlige adfærdsmæssige udvikling, og hvad man kan gøre ved eventuelle adfærdsproblemer.

 

Læs mere her

 

Hos Dyrlægen

 

Her får du svar på alle dine dyrlægerelaterede spørgsmål. Alt lige fra pelspleje, foder og tandpleje til diverse former for aggression og angst.

 

Læs mere her og her

 
Panel title

© 2018 cattery

Antal besøg: 62388

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,58893799781799sekunder