cazarefundumoldovei2 - Forside

Unde gasesc cazare Bucovina?

Meleagurile bucovinene au fost martorii inchegarii si dezvoltarii in secolul XIV, a statului feudal independent al Moldovei. Asezari precum Baia, Siret, Suceava, Radauti pastreaza pana in zilele noastre constructii (cetati, ctitorii si case domnesti s.a.) din vremea primilor voievozi moldoveni. Bucovina este cunoscuta pentru folclor, costume, mobilier, olarit, tapiterii si covoare. Mestersugarii continua traditiile mostenite din generatie in generatie. Masti, costume traditionale, oua vopsite, obiecte din lemn sculptate, broderii si covoare care sunt inca elemente al vietii cotidiene. Diferitele parti ale caselor sunt decorate cu sculpturi, ca si stalpii verandei sau poarta curtii. Zestrele includ, in fara de trusoul de textile, cani de lemn sculptate, linguri, butoaie, polonice si vase.

Informatii cazare Fundu Moldovei

Vanam, fara indoiala, pentru mentinerea echilibrului agro-silvo-cinegetic, in limitele sporului populational, transmis noua (vanatorilor) sub forma de cote de recolta, de autoritatea publica centrala a statului in domeniu.Practicam, deci, vanatoarea in cunostinta de cauza, pe cheltuiala proprie, scutind statul de plata unor sume importante de bani pentru eventuala angajare a unor profesionisti care sa faca, in lipsa noastra, acelasi lucru. Vanam, in principal, din dorinta mentinerii echilibrului agro-silvo-cinegetic, artificial si riguros stabilit. Aceasta necesitate nu poate fi pusa la indoiala, deoarece altfel, fara extragerea surplusurilor populationale, s-ar produce un haos in activitatea de gestionare rationala a vanatului si in echilibrul instabil si temporar stabilizat artificial de OM in natura, ceea ce ar conduce in final la saracirea faunei salbatice si chiar a biodiversitatii. Necesitatea poate sa nu fie insa constientizata de absolut toti vanatorii.

Dupa razboiul ruso-turc(1768-1774), prin pacea de la Kuciuk-Kainargi,partea de nord a Moldovei,denumita ulterior Bucovina,este anexata Imperiului Habsburgic.Ca urmare, o parte a Ocolului Campulungului Moldovenesc din care facea parte si satul Fundu Moldovei intra incepand din anul 1775 in teritoriul ocupat, datorita modului in care a fost fixata granita. Hotarul oficial al satului Colacu se intinde de la Paraul Tonigarestilor pana la Carligatura inclusiv. Concluzia noastra este ca din punct de vedere etimologic, numele satului provine de la Dambul Colacului, in jurul caruia s-a format catunul de forma inelara, Carligatura, denumirea extinzandu-se apoi asupra intregului sat Colacu. Cercetatorul Ioan Iosep dedica acestui subiect o lucrare in care mentioneaza ca: intr-o regiune cum este cea a Obcinilor, in care cresterea oilor are vechi traditii, inclusiv sub forma transhumantei, originea toponimului ar trebui pusa, dupa parerea noastra, in legatura cu cresterea oilor asa zise botose, botoase sau botosele, sistem asociat transhumantei (estivaj, butusie) si care coexista in mod necesar cu aceasta.

Casa Vanatorului, Pensiune Bucovina , cabana vanatoreasca

Tarife pensiune Fundu Moldovei

Fundu Moldovei este o regiune conservatoare, locuita de munteni, creatori si pastratori ai unor forme proprii de viata materiala si spirituala; comuna atrage prin elemente de arhitectura traditionala si de civilizatie a lemnului, prin viata pastoreasca si prin celelalte ocupatii, prin mestesuguri, costum popular, obiceiuri, ceremeonialuri, prin diversitatea coregrafica a jocurilor populare, repertoriul muzical, viata culturala in general, iar daca sunteti in cautare de cazare Fundu Moldovei aici veti gasi locatii splendide.Goana este cea mai folosita tehnica in vanatoarea de mistret. Sunt citeva conditii de reusita care se impun a fii stiute de cei care organizeaza sau care participa la o goana de mistret Goana la mistret se poate face cu gonaci sau cu caini. Cea mai practicata goana la mistret este cea mixta si cu gonaci si cu caini. Cainii trebuie sa fie din cei care gonesc exclusiv la mistret si nu iau urma caprioarei, iepurelui, vulpii, etc

Totul despre un meniu vanatoresc

Pentru istorici si pentru oameni de cultura, vanatoarea mai inseamna trecut, traditie si civilizatie. O traditie care lasa in urma milenii de experienta cumpatata. De la omul culegator si vanator preistoric pana in zilele noastre, evolutia activitatii de vanatoare s-a impletit strans cu evolutia societatii umane, trasand urme de o inestimabila valoare in cultura universala si cultura in domeniul cinegetic. Influenta si rolul pozitiv al vanatorii rezulta din nenumarate date arheologice, desene rupestre si inscrisuri antice, scrieri medievale si tratate moderne de cinegetica. Mai intai, cronicarii vremii din sec. XV si XVI au exploatat legenda intemeierii Moldovei, una din cele trei provincii romanesti, ca fiind ocazionata de o partida inedita de urmarire a unui bour, cu copoi.

Informatii despre pensiunea Casa Vanatorului

Vanatoarea presupune cunostinte multiple despre natura, despre vanat si despre tehnica vanatorii, ratiune si inspiratie, inzestrare fizica si pasiune, autoeducare si autocontrol, talent si experienta, dar si trairi sufletesti aparte, care motiveaza efortul fizic depus si refugierea temporara din tumultul vietii cotidiene. Definitia data de acestia vanatorii este insa simplista si suparatoare, deoarece vanatorii nu ucid vanatul, ci, asa dupa cum s-a aratat, il vaneaza. Desi notiunile sunt oarecum similare, ele nu se pot totusi confunda fara riscul caderii in ignoranta. Un risc pe care veterinarii contemporani si l-au asumat, determinand nenumarate proteste la nivelul organismelor nationale si internationale in domeniu. De aceea, vanatorii moderni, constienti de riscul actual al perceperii gresite a activitatii practicate de ei cu buna credinta, sustin, pentru publicul larg, adevarul de necontestat conform caruia desfasoara, din pasiune si pe cheltuiala proprie, o activitate utila echilibrului in natura si societatii.

Comuna Fundu Moldovei se afla situata in nord vestul municipiului Campulung Moldovenesc, intinzandu-se de o parte si de alta a raului Moldova, pe o lungime de 16 km. Este situata pe drumul judetean DJ 175 la o distanta de 14 km fata de municipiul Vatra Dornei si 5 km fata de comuna Pojorata. Distanta dintre satul resedinta de comuna si satul Colacu este de 3 km, fata de satul Botus de 8 km, fata de satul Botusel 12 km, fata de satul Branistea 12 km, fata de satul Delnita 10 km, fata de satul Delut 13 km, fata de satul Obcina de 16 km, fata de satul Plai 14 km si fata de satul Smida Ungurenilor de 12 km. Relieful comunei este dominat de forme muntoase, brazdate de vai pe firul carora curg ape repezi, care nu au constituit un mediu prielnic pentru indeletniciri agricole de mare amploare, astfel incat singurele culturi care au dat rezultate au fost si au ramas culturile de cartofi si plante furajere.

Din varfurile de nord ale Carpatilor Orientali, daca te intorci spre est si vrei sa cobori spre Suceava si spre podisul acesteia, dai de niste trepte naturale, rotunjit cioplite de vant si vreme, acoperite de un covor urias tesut din paduri si poieni. Sunt Obcinele Bucovinei, adica trei culmi mari impadurite, alungite si arcuite sub inaltimile vecine, ca nu cumva acestea sa se pravaleasca peste raurile si satele din partea de nord a Moldovei. Alte spinari muntoase mai mici proptesc granita cu Ucraina, chiar deasupra lor. Toate aceste obcine formeaza un taram aparte, cu sate iesite din istorie, cu luminisuri inrosite de zmeura si cu rugaciuni rostite la ceas de seara intre ziduri de manastiri. Marginea vestica a Obcinei Mestecanis o constituie, in mare parte, cursul Bistritei Aurii, rau in care inoata inca legendara lostrita. De la Carlibaba, unde Bistrita o ia in jos spre Iacobeni, si pana la Izvoarele Sucevei, valea paraului Carlibaba se inconvoaie usor, urcand in nord, spre granita.

Tag: Casa Vanatorului Pensiune Bucovina cabana vanatoreasca 
 
Panel title
Antal besøg: 386

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,34689402580261sekunder