Cfa Zundapp de luxe 1963 - Cfa historie
   

Claudi Fischer han startede firmaet 16. oktober 1883. Derved er det, Danmarks ældste Cykel en gros firma. Af cykelmærker kan nævnes: Wanderer, Fauber og Hercules. Mærker som stadig er registret hos Claudi Fischer. Wanderer var også et kendt mærke tilbage i tiden som oprindelig blev produceret hos Wanderer Werke Chemnitz i Tyskland. Emil Ørsnes overtog firmaet Claudi Fischer og kunne i 1933 fejre firmaets 50 års jubilæum på Nytorv i Aalborg. Efterfølgeren Peter Brokholm kunne således fejre firmaets 60 års jubilæum i 1943. P. Brokholm opførte det runde hus på Strandvejen 6-7, (hvor Special Motorcykler havde til huse indtil for få år siden). Der havde man samlefabrik og malerværksted, for både Wanderer, CFA og Zündapp.
100 års jubilæum blev fejret i Slotsgade 31 Aalborg ved indehaverne Knud Bertelsen og sønnen Jørgen Bertelsen. Knud Bertelsen kom fra Vilh. Nellermann som solgte Raleigh og Skylon. Sønnen Jørgen Bertelsen kom fra Bak & Uhrentfeldt (auto- reservedele), så det var en solid baggrund de herrer kom med i ca. 1964, og der var virkelig godt salg i Wanderer og CFA- Zündapp, alle skulle have to-hjuler, og især knallerter.
Efter Knud Bertelsens alt for tidlig død, var det sønnen Jørgen Bertelsen som drev firmaet sammen med hustruen Ruth. I 1990 afhændede de firmaet til de nuværende ejere: Jane & Hans Jensen, som lejede lagerbygningerne i Slotsgade 31 i en del år, for derefter at flytte firmaet til Kjellerupsgade 8 & 8a som ejes i dag.

  
 
Panel title

© 2019 cfa

Antal besøg: 897

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,31209111213684sekunder