charlotte aagaard - FOREDRAG

Charlotte Aagaard tilbyder i øjeblikket følgende kursusoplæg:

Frontlinjer - med medierne og militæret i krig

Hommel-sag, Jægerbogs-sag, Wikileaks-afsløringer, fangepolitik, Irak-kommission, auditørundersøgelser og retssager. Danmarks krigsførelse i Afghanistan, Irak og Libyen har igen og igen bragt det danske forsvar på medienes forsider. Og sjældent for noget godt.
Beskyldninger om mediemanipulation og en rådden forsvarskultur er føget gennem luften.
Men hvad ligger der bag de mange konflikter, der siden 2001 har bragt de danske medier og forsvaret i krig - både med og mod hinanden? Og hvordan kan nogle af de grundlæggende interessemodsætninger mellem parterne mindskes til gavn for demokratiet?
Det forsøger dette oplæg at svare på.
Frontlinjer - med medierne og militæret i krig er et kondensat af bogen Frontlinjer, som udkommer 1. september 2014. Den er resultatet af et usædvanligt og kontroversielt samarbejde mellem en forsker, en journalist og en general, der fra hver deres side af fronten åbner døren til mediekrigens maskinrum, analyserer hvordan forholdet mellem medierne og militæret har udviklet sig siden Danmark gik i krig- og ikke mindst giver deres bud på, hvordan  samarbejdet kan forbedres.

 

De har allerede købt foredraget:
Forsvarsakademiet, FAK
Flyvevåbnets Officersskole, FLOS
Center for Journalistik, Syddansk Universitet
Journalistforbundets Fagfestival
Folkeuniversitetet, Odense


Har Afghanistan været prisen værd?
Danmark har deltaget i krigen i Afghanistan siden 2002, da Jægerkorpset for første gang tog afsted for at deltage i jagten på Taleban. Siden har tusinder af danske soldater kæmpet mod de afghanske oprørere, 44 er blevet dræbt og flere hundrede såret. Fra sommeren 2014 har Danmark ikke længere kamptropper i Helmand, og spørgsmålet om resultaterne står mål med indsatsen melder sig.
Charlotte Aagaard har rejst i Afghanistan siden 1996 og fulgt udviklingen tæt, ikke mindst siden 2001.
Hør hendes bud på, hvad det internationale engagement i et af verdens fattigste lande har betydet for den menige afghaner og få et bud på, hvordan landet vil udvikle sig i de kommende år.
Til inspiration, se bl.a. mit undervisningssite »Det Nye Afghanistan« på dr.dk, hvor man i tekst, video og billeder kan møde afghanere fra alle dele af samfundet. I løbet af foredraget får publikum mulighed for at komme tættere på nogle af dem, høre om deres håb og drømme og høre om, hvordan det er at arbejde som journalist i en af verdens farligste krigszoner. Formen er et potpourri af personlige fortællinger, videoklip og fantastiske fotos fra et blændende smukt og brutalt land. 

De har allerede købt foredraget:
Dagbladet Information
Helsingør Bibliotek
Skolen ved Søerne, Frederiksberg
og mange flere...Gravejournalistikkens ABC

Charlotte Aagaard vandt i 2003 Cavling-prisen for sin afdækning af grundlaget for Danmarks deltagelse i Irak-krigen. Hun arbejder til daglig med undersøgende journalistik på Dagbladet Information, hvor hun især skriver om udenrigs og forsvarspolitik.
Hvordan bliver man undersøgende journalist?
Hvad er en god gravehistorie?
Hvordan tilrettelægger man sin research?
Hvordan holder man sig på sporet?
Hvordan præsenterer man sine afsløringer?

De har allerede købt foredraget:
Center for Journalistik, Syddansk Universitet

Wikileaks


Charlotte Aagaard har sammen med to kolleger fra Information haft eksklusiv adgang til 400.000 hemmelige militærrapporter fra Irak-krigen og 90.000 fra Afghanistan-krigen, som i 2010 blev lækket til det kontroversielle website Wikileaks. På baggrund af de mange tusinde dokumenter har hun bl.a. afsløret regeringens omfattende misinformation om dansk fangepolitik i Irak samt kastet nyt lys over Danmarks krigsindsats i Afghanistan.
Hvordan arbejder man journalistisk med så store informationsmængder?
Hvilke afsløringer har Wikileaks-lækagerne ført til?
Hvad betyder Wikileaks for mediernes måde at arbejde på?

De har allerede købt foredraget:
Danske museers Formidlingsseminar
Østersøens Højskole, Aabenraa


ABC i journalistisk etik

Journalistens arbejde er fuld at etiske udfordringer og valg. Hver dag skal journalister og medier tage stilling til en lang række etiske spørgsmål, som der ikke findes klare svar på. De færreste medier har deres eget sæt af etiske retningslinjer. Det overlades derfor i stor stil til den enkelte reporter at afgøre vigtige spørgsmål om; hvilke rettigheder kilderne har til at tjekke citater, sammenhæng og hele artikler eller indslag, hvornår der må bruges anonyme kilder, sjult mikrofon og andre utraditionelle midler.
På baggrund af 25 års erfaring giver journalist og Cavling-vinder Charlotte Aagaard en guided rundtur i de mange etiske problemstillinger, som journalisten står overfor. De mange eksempler og konkrete råd hjælper med at tage det rigtige valg, næste gang du står i etisk dilemma.


De har allerede købt foredraget:
Center for Journalistik, Syddansk UniversitetSpecielt til Avisen i Undervisningen (alle klassetrin):


Lær at interviewe
Lær at skrive artikler
Lær at tage gode billeder


Andre emner:

Det er også muligt at bestille særligt tilrettelagte foredrag om andre udenrigspolitiske, forsvarspolitiske og journalistiske emner.


Kontakt:

Charlotte Aagaard
char@journalism.sdu.dk
20 84 00 40


 
Panel title
Antal besøg: 6942

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,7119460105896sekunder