clausen-als - Dagbog - 2009
July
30
2012

Uge 53 Den 28 - 31 December 2009

Så blev det årets sidste uge, dagene op til nytår lavede vi ikke så meget, jeg skulle arbejde, hjemmeplejen holder jo ikke fri.
Til nytår var vi hjemme, vi fik trationel nytårs mad. Vi fik skudt lidt af udenfor, og fik skudt lidt bordbomber af indenfor.
Oliver stoppede godt nok pludseligt op, og sagde åh nej se lige et svineri vi har lavet, jeg trøstede ham med, at det kunne vi ordne i morgen, så faldt han til ro.
Jeg fik set Dronning Magrethe ønske alle et godt nytår på tv2.
Oliver og Emil fik vist rigeligt med chips den aften, og det blev skyllet ned med børne champange.
Jeg fik læst lidt i min bog Twilight bog 3. mens Oliver og Emil så lidt disney channel.
Senerer kom der noget musik på tv2, Oliver og Emil fik danset. Til midnat så vi fyrværkeri.
kl 1 faldt Oliver og Emil i søvn.

July
30
2012

Uge 52 Den 21 - 27 December 2009

Mandag havde jeg fri, børn kom i børnehave, og vi fik handlet til den store guldmedalje i Tyskland, sneen var så meget væk, at man fint kunne kører.
Tirsdag var det normal arbejds dag.
Onsdag havde jeg fri, og børnene havde fået jule ferie, så de var også hjemme, om dagen slappede vi af.
Om aftenen var vi omme ved Nick og Rikke og hente vores smukke maleri. bagefter fik vi pyntet jule træ.
Torsdag der var det jo jul, vi var ved Kisser og hente gaver til Oliver og Emil. og så måtte vi hjem for mormor og morfar kom. Mikael hentede Michael i Sønderborg, og hans hund Laban. Imens morfar passede køkken, tog jeg med mormor, Oliver og Emil i kirke, det var hyggeligt, Oliver og specielt Emil sang godt med, men da præsten begyndte at snakke, der faldt Emil i søvn.
Hjemme fik vi set Disneys jule sjov, ingen jul uden disney.
kl 18 var andestegen klar, lækkert med jule mad, da vi havde ryddet alt væk, kom julemanden sørme forbi, Oliver begyndte med hmm det lyder som farmand, og inden vi viste af det stod de begge, ej farmand, hvorfor har du julemands kostume på, de tror stadig på julemand, men farmand, han var afsløret. Af julemanden fik de en guital og en blok fløjte, den gave kommer jeg sikkert til at fortryde mange gange.
Så blev det tid til ris ala mande.
Oliver og Emil fik hver en mandel sjovt nok
de fik en fin kikkert.
Michael rendte med voksen mandel gaven et salt og peber sæt i nisse figurer.
Så blev det til til at danse om juletræ, det var med skøn sang og blokfløjte spil.
Hold da op Oliver og Emil fik gaver.

Flexitrack bane speider man
Bog Karlson på taget
Bog jule bog
Spare grise
2 Lastbiler
En lille globus
lego bionicle
En cars bog
Lego

Mikael fik en cd og 2 bluser, jeg fik 2 pandora vedhæng til mit armbånd og desperate hauswife sæsong 4.

Resten af aftenene stod det på hygge til os og arbejde til morfar, han skulle jo samle den racer bane, den legede de med resten af aftenen, kl 23 tog gæsterne hjem, der gik ikke lang tid, så kom Oliver og Emil i seng, og Mikael faldt i søvn på sofaen. Jeg fik lidt nat mad, og så celine dion koncert på tv.

Fredag tog vi til Haderslev til julefrokost, Kenneth Charlotte og August kom også. Vi fik os spist godt mætte som vi plejer der.
Også fik vi gaver igen. Oliver og Emil fik en spilledåse med småkager i, og en bærbar dvd maskine, den kan de have med i bilen, det var med hører sæt, så vi andrer ikke skal hører på deres film i bilen, vi tog tidlig hjem, for jeg skulle på arbejde lørdag.
lørdag var jeg på arbejde til kl 15, på vej hjem var jeg en klovn og løbe tør for benzin, men jeg var heldig jeg kunne få et lift til shell, købe en reserve dunke, og komme benzin på så var jeg på farten igen.
Om aftenen fik vi resten af vores and.
Søndag stod den på lidt husligt og afslapning


Oliver og Emil fik gaver i deres jule sok

21. Fingerdukker
22. Små plastik dyr
23. Perler og perleplader
24. 3 musik cder

July
30
2012

Uge 51 den 14 - 20 December 2009

Mandag var det en fridag,vi fik besøg af Beth, med en ny opgave,  vi var i Sønderborg en tur og besøge en Michael, vi var i bilka og købe matador til 499 kr. Bagefter var vi inde og spise billigt på røde kors.
Om aftenene var vi til juleafslutning ved gymnastik.
Tirsdag skulle vi hen til Olivers børnehave for at snakke, men der var sket en misforståelse med datoen, det var ikke den dag vi skulle det, men vi fik da kaffen.
Onsdag da jeg havde hentet børn, gik turen til Hundslev til Betina, vi skulle hente et legohus.
Vi bestilte pizza, det var hyggeligt, på vej hjem fik vi godt nok sne.
Torsdag morgen hjælp, hvordan kommer jeg på arbejde, efter 40 min sne skovlen to personer, kunne vi komme ud af indkørslen. Mikael kørte mig på arbejde, Oliver kom i børnehave, Emil fik fri, for hans børnehave ligger noget længer væk. Men vores indkørsel fygede hurtigt til igen, og efter komunen havde forsøgt at rydde cykel stien ved side af os, havde de spærret os helt inde med en mur af sne på ca 1 1/2 M.
Fredag jeg kunne selv kører på arbejde men Oliver og Emil fik sne fri. Da jeg havde fri fik jeg handlet. og hjemme hyggede vi lidt, det var jo disney sjov aften.
Lørdag skulle vi have været til fødselsdag, men blev hjemme pga vejret, det blev en dovne dag, jeg kom langt i min nye bog twilight.
Søndag gik vi en god tur med børn i slæde, og Soffy efter os, Soffy ville hurtigt hjem, men vi fortsatte,og jeg fik uddelt dagens vise ord til Oliver og Emil, lad værer med at spis den gule sne.sick.gif da vi kom godt kolde hjem, fik vi varm caccao og småkagerblush.gif.
Rikke og Brian kom forbi kl 14, der fik vi æbleskiver. Emil sov sig fra hele besøget, men vågnede enden vi skulle spise.

Oliver og Emil fik gaver i deres jule sok.

14 en bil
15 Pusser med rensdyr
16 Tegnebræt
17 Motor cykel
18 Bog der ligner kamera
19 Lille bord fodbold spil
20 Katte bamse

July
30
2012

Uge 50 Den 7 - 13 December 2009

Den her uge havde vi ferie,Soffy kom til dyre lægen og vacineret og chipmærket  vi var til et HippHopp møde på nordborg biblotek, for at fejrer, at de første 10 uger var gået, det var hyggeligt, vi snakkede og fik lavet nogen opgaver. Tirsdag var jeg til omsorgssamtale pga syge fravær, den samtale kunne jeg godt have undværret. Senerer kom Emil til lægen til 4 års undersøgelse, det gik fint. Selvom han var fornærmet over at lægen stak ham i momsen, som han selv sagde.

Om aftenen tog jeg til Haderslev, jeg skulle til Runrig koncert med min far i Odense, først var der nogen der varmede op  Give way, de var helt gode. Det var Runrig nu også, det blev halv sent kl 1.30 var jeg hjemme igen.

www.runrig.co.uk
www.givewaymusic.com

Inden vi havde taget til Odense, havde vi spist i Haderselev Elgesteg med tilbehør, det var helt godt. 

Onsdag hjalp Mikael en med at flytte, vi hyggede hjemme. Torsdag var vi til ridning, det gik godt. Fredag var vi i teater og se kaptain Bimses jul, bagefter tog vi på den gyldne måge. Vi fik besøgt en Michael i Sønderborg, og nåede hjem til disney sjov. Lørdag lavede vi ikke meget i løbet af dagen, om aftenen fik vi besøg af Pia og hendes 3 børn, hold da op de 5 børn kan larme, de kom først i seng kl 22.
Søndag tog vi i sønderborg svømmehal med Betina og bøen, der var vi i 1 1/2 time, bagefter tog vi i bilka og fik en godtepose af julemanden, vi fik spist i Bilkas cafeterie. og fik købt lidt tøj til børn på tilbud.
Hjemme var Oliver og Emil lidt trætte, men de kvikkede op da det gav risengrød til aftensmad.

Oliver og Emil fik gaver i deres jule sok

7 DVD tegne film WallE
8 Tegneblok med blyanter og viskelæder
9 Lille mand med faldskærm
10 Hoppebold og nissehat
11 Fiskedam spil
12 Puslespil
13 Modelervoks

July
30
2012

Uge 49 Den 1 - 6 December 2009

Så kom vi ind i jule måneden, klar eller ej. Mandag var det børnenes gymnastik dag, det gik fint, ingen skader.
Tirsdag var jeg på arbejde, efter en 2 ugers sygdom, og efter det var jeg til begravelse ved Vagn svigerfar.
Onsdag fik vi hentet Mikael i Haderselv, det var nu helt godt. Torsdag havde jeg fri, der besøgte vi Marianne og Jan, det var hyggeligt, vi fik byttet julegaver, mig og Marianne. Fredag havde jeg tidlig fri.
Om aftenen var der jo disney sjov, som vi plejer at se.
Lørdag besøgte vi Pia, vi fik hentet lidt flytte kasser til hende, Oliver og Emil var ved frisør, så nu er de fine til jul. Ellers lavede vi ikke så meget den dag. Søndag stod også bare på hygge hjemme, det var så den uge.

Børnenes jule tøj kom med posten, i den her uge. Så nu har de nyt hår og tøj til jul.Oliver og Emil fik gaver i deres jule sok:

1. Lille pingvin og lille frø
2. Magisk frø, der bliver til en lille blomst
3. DSB hus med lille figur
4. En bog med Rasmus Klump og et spil Sorte Per
5. Sæble bobler.
6. Ederkop hoppebold

July
30
2012

Uge 48 Den 23 - 29 November 2009

Ugen startede fint med gymnastik, de er så dejlige trætte efter det. Om aftenen, kom Conny hjem og snakkede lidt med mig, det var hyggeligt. Tirsdag kun en måned til jul, tja, den jul den kommer jo om man vil det eller ej. Onsdag var vi i Haderslev om se til Mikael, det gik fint, bagefter var vi på den gyldne måge. Og i Nordborg skulle vi til netværksmøde, på nordborg biblotek. Børnene legede og vi hørte et fordrag om selvværd og selvtillid, og fik næste uges opgave. Torsdag var det ride dag. Oliver er helt god til det nu med at styrer hesten lidt selv, og lidt ride teknikker. Fedag blev Emil 4 år, i børnehaven skulle de til Østergård og tænde juletræ, det fik Emil lov til da det var hans fødselsdag. I børnehaven fik de pindemadder, det var et hit, de spiste ikke de åd. De fik pølser, frikadeller, ost, tomat, agurk og vindruer på. Og en slik pose til sidst. Bagefter var vi hjemme ved Kisser,og efter det var det hjem og i seng.
Lørdag tog vi til Haderslev omkring middag, vi fik kagemand, og fik sunget for Emil. Bagefter tog mormor og morfar Oliver og Emil til julemarked, og jeg tog på cafe med min bror Kenneth.
Vi fik lidt af spise til aften, også var det hjem af.
Søndag var vi i Nordborg svømmehal med Betina, Lasse og Line, vi sluttede af i sauna, og til sidst i kantinen. På vej hjem fik jeg lavet lotto for første gang i mit liv.
Hjemme slappede vi af, indtil, vi skulle ned til rideskolen, til jule tam tam. Julemanden kom, ridende på hest selvfølgelig, vi fik danset og sunget, og børnene fik deres slikpose. Juletræet var pyntet med hø og gullerøder, og lidt julepynt. Hjemme, var det lidt brød, i bad en historie og i seng.

July
30
2012

Uge 47 Den 16 - 22 November 2009

Fra Mandag til torsdag var vi i Haderslev. Vi fik ikke lavet det helt storer, vi fik hygget lidt, jeg fik lyset på vores bil chekket ved min fars mekaniker. Jeg kom til frisør.
Og fik besøgt Mikael.
Torsdag tog vi hjem, vi kom hjem til et chock, vores trampolin lå over på marken helt istykker, hvis vi køber en næste år, så bliver den bundet godt fast.
Vi fik hentet Soffy vores hund, det er som at få baby igen, med sådan en lille hund.
Torsdag er jo ridedag, så der måtte vi heller tage hen.
Torsdag aften kom morfar, han blev til søndag.
Fredag lavede vi ikke meget, det meste af dagen gik med Soffy, men om aftenen var der jo disnet sjov, som vi plejer at se.
Lørdag tog vi i biograften og så Op, det var en disney tegnefilm i 3 D, den var god.

www.pixar.com

Bagefter tog vi ind og fodrede ænder.
Søndag stod på det rene dovneri, jeg fik dog gjort lidt rent, efter vores nye familie medlem.
Vi fik handlet ind til den nye uge, og fik besøgt julestue i Oksbøl, på friskolen

July
30
2012

Uge 46 Den 9- 15 November 2009

Den her uge har været meget forvirende, og der er sket så meget, som jeg ikke kan finde hoved og hale i, så jeg vil slet ikke prøve at skrive om den.

July
30
2012

Uge 45 den 2 - 8 November 2009

Mandag skulle Mikael starte på sit kursus i Sønderborg. Så vi kørte sammen frem og tilbage. Oliver og Emil skulle til gymnastik efter jeg havde hentet dem, det gik rigtigt godt igen. Torsdag holdte jeg fri sammen med Oliver og Emil vi var ude og gå en tur i kulden, da vi kom hjem tændte jeg op i brændeovnen, og vi fik lidt æbleskiver, det var hyggeligt, sammen med en tegnefilm. Fredag skulle jeg arbejde længe, så der fik Oliver og Emil en lang dag, efter jeg havde hentet dem, tog vi om til Pia, for at hilse på Soffy vores hund, hun er blevet stor hunden aldtså.
Vi spiste aftensmad deromme Pizza hjemme bragt, det var barer godt. Hjemme fik vi set disney sjov, som der hører sig til.
Lørdag fik vi besøg af mormor og morfar, vi fik kørt 4 læs på lossepladsen, det pyntede nu at få ryddet lidt op her. Det var en hyggelig dag.
Søndag tog vi i Svømmehal det blev til Sønderborg igen, for der var noget svømme stævne i Nordborg, vi var sammen med Betina, Lasse og Line, det er hyggeligt med dem. Oliver og Emil elsker at pjaske rundt i vandet. Vi sluttede af i sauna.
Bagefter tog vi om til Pia og hundene, der var vi det meste af dagen, jeg fik hjulpet en smule med at gører rent, det hele var blevet lidt uoverskueligt.
Da vi kom hjem fik vi lidt rester fra igår, også var det snart godnat tid.

July
30
2012

Uge 44 Den 26 Oktober - 1 November 2009

Mandag havde jeg fri, Daisy skulle til dyrerlæge, til en årligt sundheds chech, Daisy var en sund kat, der dog havde lidt lopper, men det kan vi jo gører noget ved. Den render også meget ude. Om eftermiddagen skulle Oliver og Emil til gymnastik, de gik rigtigt godt, begge børn deltog aktivt i det, og Emil var ikke ked af det, den her gang.
Tirsdag havde jeg også fri, og fik lavet lidt praktisk hjemme. Onsdag var det på arbejde igen, efter jeg havde hentet på, skulle vi alle til netværksmøde, omkring HIPPHOPP, det var på havnbjerg skole, det var hyggeligt, børnene fik leget, og vi fik snakket. Hjemme smed vi et par pizzaer i ovnen, nemt skulle det værer. Torsdag var det jo ride dag for Oliver og Emil, Emil var helt vild med at løbe, men til sidst blev hesten træt, eller det vil sige moren. blev træt, af at løbe ved siden af, pyhh det kan få pulsen op, sådan et par omgange i hallen i en god trav.
Fredag fik jeg handlet lidt, hentet børn, og fik forberedt lidt, så de 3 drenge kunne have en god disney sjov aften, for jeg skulle i byen, ja nemlig, til personale fest, på materiale gården i Sønderborg, det var en hyggelig aften med god mad, græsk buffet med alt slags kød og salat og brød, og islagkage til desert, jeg var hjemme ca kl 22.
Lørdag, der tog vi en stille dag hjemme, for kl 15 skulle vi hjem til Christian, der havde vi det hyggeligt, børnene legede godt, uden de storer konflikter, og jeg fik snakket med Conny. Da vi kom hjem, skulle vi til at lave til at spise lasange, det kan Oliver og Emil godt lidt, inden vi så os om, var den dag væk.
Søndag tog vi til svømmehal i Sønderborg, sammen med Betina, Lasse og Line, det var hyggeligt, Oliver og Emil syntes Betina var modig, for hun turde springe fra 1 meter 3 meter og 5 meter vippen, det tør jeg ikke.
Vi var i sauna, Oliver og Emil lå på hver deres håndklæde og nød det. Vi rundede af med et besøg i cafeen pomfritter til børnene, og en sund burger til os.
Børnene fik hver en 5 kr, også kunne de selv hente en lille pose slik, Oliver og Emil var stolte af at de selv kunne hente det. Da vi kom hjem, stod der ikke det storer på programmet, vi var lidt trætte, og inden vi så os om var det godnat historie tid.

July
30
2012

Uge 43 Den 19 - 25 Oktober 2009

Mandag havde vi fri, vi fik besøg af Beth, og der fik vi en ny opgave.
Det var meningen, vi skulle kører Pia over og hente Maja i Haderslev, men bilen dryppede med benzin, så det turde jeg ikke, Men vi fik da snakket lidt med Pia, og de fandt også en anden til at kører, vi tog ikke til gymnastik den dag. Men bilen blev lavet om aftenen, det havde vist ikke været så alvorligt et problem aligevel.
Tirsdag skulle Oliver til Øre læge, det gik fint som det plejer, det andet dræn er på vej ud også. Bagefter tog vi i bilka efter hatte og handsker til Oliver og Emil, inden vi tog hjem, tog vi på den gyldne måge, det var jo happy tirsdag, med billig happy meal.
Resten af dagen hyggede vi hjemme.
Onsdag havde Emil det ikke så godt, han havde jo haft lidt i weekenden, så jeg tog en dag hjemme, Mikael skulle på job centeret, så den dag var hurtig væk.
Torsdag skulle jeg på arbejde, da jeg kom hjem, var det hurtig afsted til Åbenrå, der skulle vi til et faordrag om børn der stammer, mormor og morfar tog også¨med, det er dejligt de intereserer sig for Oliver og Emil på den måde. Det var nu spændende der over, vi fik lidt nyttig information med hjem, og Oliver og Emil fik leget med de andrer børn.
Fredag fik jeg at vide at fætter Bent, var kommet til verden, ham glæder vi os til at se.
Jeg havde tidligt fri, så det var barer hjem og hente børn, om aftenen stod den på disney og talent 2009.
Det blev jo rapperen Kalle Pimp der vandt talent, han var nu også god.Lørdag tog vi ind på bibloteket, og  var et par timer. Mikael var ved at lave skorsten, så vi ville ikke værer i vejen. Men det var nu også spændende at følge med i det der hjemme. Oliver var pludseligt væk, han var løbet ned til naboen, uden at sige noget, jeg tænkte nok han var der, så jeg tog der ned for at kigge, ganske rigtigt han var der, jeg ville have ham hjem, for vi skulle snart spise, men nabo konen, mente han skulle blive der, jeg prøvede at sige at jeg ville lærer Oliver at sige hvor han gik hen, så hvis han fik lov til at blive der nu, ville han jo aldrig lærer det, men de måtte selvfølgelig gerne lege sammen en anden dag, enten ved ham eller os. Da jeg gik derfra rystede hun på hovedet af mig, som om jeg var den dårligste mor i hele verden, Oliver blev hurtig god igen, da vi kom hjem, og vi snakkede lidt om , at jeg blev bange når han lige pludseligt var væk.
Søndag var en dovne dag, vi gik en lang tur ved Nordborg slot, og tog hjem og fik frokost. Oliver tog over til naboen, efter han havde spurgte om han måtte, og Emil og jeg hyggede med lidt bøget og tegnefilm.
Oliver kom hjem, og deltog i dovneriet.

July
30
2012

Uge 42 Den 12 - 18 Oktober 2009

Så blev det efterårs ferie uge, bare ikke for os, det var normal uge, bortset fra der ikke var nogen gymnastik, vi tog en blid ugestart mandag og tirsdag, skete der ikke så meget, onsdag der havde vi fri, vi fik besøg af morfar, vi tog til Dybbel banke.
www.1864.dk

Der mødte vi Betine, Lasse og Line, vi fik set en film der, den var ikke så god, men den var kort, udenfor fik vi vekslet penge til skillinger, vi fik lavet pandekager på bål, godt vi ikke laver mad sådan derhjemme, vi fik købt en øl til far og morfar.
Til sidst inden vi tog hjem, så vi en kanon blive skudt af, den larmede.
På ved hjem, fik vi købt ind til mad ved langesø slagter, rødvin bøffer, bagekartofler, brocoli salat, Oliver og Emil fik en frikadelle med pomfritter, det smagte godt.
Torsdag var det ride dag, vi var de eneste der kom den dag, alle andrer havde garenteret troet, at det var aflyst pga ferien, så vi red en god tur i skoven. Oliver og Emil styrede hesten lidt selv.
Fredag skulle jeg arbejde sent, med da vi kom hjem kunne vi snart spise, også var det disney og talent 2009, som det hører sig til. Lørdag skulle jeg arbejde, da jeg kom hjem, slappede vi lidt af inden vi skulle om til Ole og Pia til fødselsdag. Emil havde ondt i halsen, så han skulle til vagt lægen, det var lidt rødt i hans ører, så han kunne få nogle dråber.
Til fødselsdagen fik vi noget godt mad oksesteg med hasselbagt kartofler, og salat til.
Børnene fik en godte pose hver.
Søndag havde jeg lang arbejds dag, efter arbejde tog vi ind til Kisser, vi blev hurtig enig om at bestille pizza. Inden maden kom, var vi nede ved hendes søns grav (Rasmus) og tænde et lys. Det var en kold tur.
Da vi havde spist, og rydet op, tog vi hjem, Emil fald i søvn på vej hjem

July
30
2012

Uge 41 den 5 - 11 Oktober 2009

Mandag fik vi besøg af Beth, fra HippHopp projekt, hun fortalte om det, det lød spændende, viste os de forskellige ting, Oliver og Emil var lidt trætte, men det gik, da hun var gået, hvilede de lidt, inden de skulle til gymnastik. Da vi kom hjem, var det lidt aftensmad, også var den dag også hurtig væk, jeg fik lige set robinson inden det blev sengetid.
Onsdag fik jeg handlet og hentet børn, også skulle jeg ellers til HippHopp møde, det var spændende, vi fik rigtigt snakket om hvordan projektet skulle gå, og der gav en sodavand og en sandwitch.
Da jeg kom hjem, kunne vi lave vores lektier, læse historie, og sige godnat.
Torsdag, havde jeg fri, men Oliver og Emil kom i børnehave, så fik jeg gjort rent og slået græs. De blev hentet, så de kunne komme til ridning, men først skulle vi hente en pakke på posthuset, snehvide og de 7 små dværge på dvd med 7 små plysbamser.
Efter ridning, kunne jeg lave mad, de kunne se deres nye tegnefilm, tid til bad, lektier, læse og i seng, tja hver aften ligner snart hinanden.
Fredag holdte vi alle fri, sove længe, skønt. Vi fik ikke lavet så meget, men vi fik handelet ind til disney sjov, det er stadig ugens højdepunkt, og talent 2009.
Lørdag skulle jeg arbejde, efter arbejde fik vi besøgt vores hund, den har stadig ikke fået øjne.
Søndag var det en lang arbejds dag, så dagen var snart slut inden jeg kom hjem, sådan føles det.
Da vi skulle til aftensmad, spiser Oliver og Emil rigtig godt, jeg roser dem, Oliver siger ja mor vi styrer, Emil giver ham ret, ja vi styrer, hold da op hvor får de det fra, jeg havde ikke spist op, så mor styrer ikke, men hun er da lidt sød. Så det er min skyld hvis vejret er dårlig imorgen.

July
30
2012

Uge 40 den 28/9 - 4/10 2009

Så blev det en ny uge igen. Mandag var det hjem fra arbejde og børnehave, aftensmad tidligt, og til gymnastik. Oliver hyggede der som han plejer, men Emil var ikke så oplagt, håber det går bedrer næste gang, Hjemme var det i bad, og en historie og i seng.
Så kunne vi få set nyheder og Robinson på tv3.
Tirsdag, havde jeg fri kl 15, så det var en af de dage, der bare går hurtig, hente børn, lave mad, bad, lege lidt læse lidt, og sove.
onsdag, havde jeg sent fri igen, jeg fik hentet Oliver, vi tog ind og fandt en fødselsdag gave til farfar, han havde fødselsdag den dag, det blev til rødvin, chokolade og noget kandis.
Vi hentede Emil og tog hjem, da vi kommer hjem, går jeg barer ind, og tænker ikke på at døren står åben, Mikael kommer ud og spørger, om jeg ikke har set noget, det har jeg ikke, vi har haft indbrud, de havde brækket døren op, de var rendt med Oliver og Emils sparegrise, og senerer fandt jeg ud af at digital kamera manglede, politi kom ud og snakkede, den dag blev det bare til brød til mad, jeg var for rundt på gulvet til at lave mad. Senerer fandt vi ud af at det stod på radio Als hjemmeside.
Da Oliver og Emil kom i seng, fik vi set desperate housewife.

Børns sparebøsser stjålet

Sønderborg: Politiet i Sønderborg fortæller om et noget mystisk indbrud i går på Banevej i Oksbøl på Nordals.

Det er sket i tidsrummet mellem kl. 13:40 og kl. 15:45 hvor en person har brudt en dør op.

Tyven er gået målrettet efter børnenes to Peter Plys sparebøsser hvilket virker meget mystisk, siger Preben Westh fra lokalpolitiet.

De indeholdt ca. 200 kroner i småmønter og der er ikke taget andet i huset.

Hvis nogen har set en person opføre sig mistænkeligt på Banevej i Oksbøl, vil politiet gerne høre nærmere på tlf. 114

Så det var en grim dag.
Torsdag sov vi længe for jeg havde fri, vi tog en afslappet formiddag, og fik hygget lidt hjemme.
Kl 15 skulle Oliver og Emil til ridning, og bagefter fik vi travlt, for vi skulle til station dag i Sønderborg, på falck stationen, vi fik hørt om, hvad man skal gører, når man kommer til skade, vi fik at vide hvilken kost, det giver energi, Der påstod Oliver hårdnakket, at han spiser slik hver dag, det gør han aldtså ikke.
Det var en spændende dag, der skluttede, med de fik et diplom, på vejen hjem, tog vi mad med hjem, fra den gyldne måge. Hjemme fik vi spist, og blev gjort klar til seng.
Også kunne jeg se lærkevej i fred.
Fredag var en lang arbejds dag, så da jeg hentede Oliver og Emil, skulle vi afsted næsten med det samme til mormor og morfar I Haderslev, vi fik bestilt pizza, Oliver og Emil jublede da pizza mand komog de jublede endnu merer, da der kom disney sjov, det fik vi set, og de kom i seng, så kom det talent 2009, efter det var det godnat til mig.
Lørdag stod vi op til regn og regn, vi skulle til legoland, jeg havde glemt vores fri billeter, så morfar betalte gildet, der er en jeg kender, der får en stor julegave i år fra julemanden.
Selv om der kom en del byger, havde vi en god dag, vi fik prøvet en masse, og vi var i en 4 D biograf, det er med 3 D briller på, også har de en 4 Dimintion med, når det sneer i filmen, så sneer det på pumlikum, det var som at værer i filmen, da vi kom til Haderslev igen omkring kl 16 så vi en dvd, og fik lidt at spise, så ville vi hjem, vi troede lige at vi nåede færgen, men den var ude af drift, så det var udenom, men det gik nu også.
Søndag blæste det endnu merer, så det var en hygge slap af dag, vi var inde ved farfar med hans gave, den blev han vist glad for. Men ellers lavede vi ikke noget særligt den dag.
Det var så den uge

July
30
2012

Den 18 - 20 September

Fredag igen, og fridag, på denne fri dag, skulle vi til Sønderborg, der var en pædagog ved Emils børnehave, der ikke mente at hans hørerse var iorden.
Jeg havde nu lavet min lille ører test.

Sig noget kedeligt, men Emil ser tegnefilm, han reagerer ikke, spørg så, med endnu mindrer stemme, om han vil have en is, drengen flyver op og siger ja mor, det vil jeg gerne, hørelsen er fin, nå men da den prøve ikke er godkendt, måtte vi til ører lægen, det tog ca 5 min at finde ud af at Emils hørelse er som den skal værer.

Så gik turen til Tyskland, vi fik handlet i Furdepark, og fik spist lidt kinesisk.

Da vi kom hjem var det snart spise/bade tid

Og snart var det disney tid, det bliver de vist aldrig trætte af.

Lørdag skulle jeg arbejde til kl 13. Da jeg kom hjem var mormor og morfar kommet, de skulle passe Oliver og Emil, imens vi skulle til 30 års fødselsdag ved Lars i Århus. Vi sov ved Kenneth og Charlotte i Silkeborg, så der tog vi først hen.

Festen blev holdt på resturent Navigator

www.rest-navigator.dk

Maden var god

Hjemmerøget Makral med æggestand samt salat vendt i syrnet fløde.

Helstegt oksefilet med grøntsager og kartofler rørt i sweet potatoes.

Efterårs sorbet på sprød bund af fragilite.

Kaffe til sidst.

Det var en hyggelig aften, vi var hjemme ved Lars til sidst inden vi tog hjem og sov ved Kenneth og Charlotte.

Den næste dag vågnede vi tidligt, stakkels August havde ikke sovet godt, han var vist ved at værer syg.
Men han var ikke merer syg, end han kunne lege med Mikael med de to biler han havde fået fra os.
Efter morgenmad tog vi mod Gråsten, der skulle vi til åben land brug

www.aabentlandbrug.dk

Vi fik set og prøvet forskellige traktorer, og andrer maskiner, vi fik prøvet smags prøver, fik set på dyr og leget, vi fik kigget på nogle køer, jeg syntes ikke de så ud til at have de bedste forhold, det så ud til de var presset godt sammen, og det var møg beskidt, men det kan da godt værer, de havde det godt, og at jeg bare er for meget et by menneske, til at kunne se det. Vi mødte Betina, Hendes forældrer og Lasse og Line der, det var hyggeligt, efter et par timer tog vi mod Als, hjemme var det på hovedet i bad, de var møg beskidte, man skulle tro de havde konkureret om, hvem der kunne blive mest beskidte, jeg ved ikke hvem der vandt, det var vist uafgjort.
Vi fik nem aftensmad, corn flakes, vi kunne ikke have andet.
Kl 19 kom Oliver og Emil i seng efter en godnat historie.
Der var hurtig ro

July
30
2012

Den 17 September 2009

Så blev det torsdag ride dag for Oliver og Emil , og mormor og morfar kom helt fra Haderslev, for at se det, de hentede først Oliver og Emil i børnehave, det gik godt, men Oliver var svær at finde, det er også en stor legeplads de har.
Det gik fint ved ridning, hjemme fik jeg lavet mad, Emil fik en lur, imens Oliver så babe den kække gris på dvd.
Vi fik bøf og kartofler. Oliver spiste kartofler, Emil spiste bøf.
Efter de havde været i bad, fik vi lidt kage og kaffe, så ville mormor og morfar hjem igen, det varede heller ikke længe inden, Oliver og Emil skulle i seng og sov, det havde været en god torsdag.

July
30
2012

Den 11 - 13 September

Så blev det fredag igen. Og den 11 september 8 års dagen for angrebet på World Trade Center, eller tvillinge tårnene som de hedder på dansk.

Jeg fik tidlig fri, også kunne Oliver og Emil holde tidlig weekend.
Vi kom hjem, også gik det ellers hurtigt med resten af dagen, Oliver og Emil legede, inden vi så os om, skulle vi spise, så var det badetid.
Disney sjov tid.
Og talent 2009. Det er helt spændende.
Lørdag, tog vi det stille og roligt. Morgen mad, og sent tøj på.
Vi tog ind til Nordborg, for Mikael skulle hente noget til at støbe en sokkel. Vi blev derinde, for der var høst marked, det var helt hyggeligt, og vejret var skønt, Oliver og Emil blev fotograferet med rasmus klump, billedet kan jeg hente om 14 dage.
Vi fik en gratis soft ice, vi fik kigget lidt på boder.
Der var en lille spider man hoppeborg, som Oliver og Emil var oppe i. Der var en mand, der lavede ballong dyr, han kunne sørme også lave to fine sværd.
Til sidst, fik vi postet vores brev til brand station dag den 1 oktober.
Der var stillet nogle kontainer op, med jord i den ene og korn i den anden, der kunne de lede efter skatte.
De fandt noget shampo, farvekridt, og nogle oppustelige sværd.
Vi rundede turen af inde på bibloteket inden vi tog hjem, jeg fik lånt en bog til mig selv med natasja kampusch, hende der blev kidnappet og holdt indespærret i 8 år.
Resten af dagen fik vi slappet af, set en dvd, Oliver og Emil legede lidt, og snart var det godnat histirie tid igen, vi havde lige fået to nye bøger med posten, så det var spændende.
Søndag skulle vi ikke noget særligt. Oliver og Emil var skiftevis i haven, på trampolin og foran disney channel. Jeg fik da slået græs.
Kl 15 tog vi om til Betina med en dvd brænder, hun skulle låne, på ubestemt tid.
Hun havde lavet kage til os. lavet padekager til børnene og lavet frikadeller med flødekartofler til os, det er utroligt, alt det kunne laves med så kort varsel. Mikael fik brænder til at virke, efter han havde fundet håndsvinget på computeren.
Børnene legede godt, de sluttede af med alle at komme i bad sammen, det hyggede de sig med. Oliver og Emil lånte eb bluse, også skulle vi hjem ad, hjemme blev det til en historie, også var det godnat.
Madpakker skulle smøres, og tasker skulle pakkes, også var det vist den weekend.

July
30
2012

Den 4 - 6 September 2009

Så blev der fredag, da kl blev 15, kunne jeg holde en fri weekend. Oliver og Emil blev hentet, vi fik handletsmile.gif.

Oliver havde været til noget høst fest i børnehaven, som jeg desværrer ikke kunne nå hen tilsad.gif. Oliver havde stået helt foran på scenen, og havde sunget bondemanden han har altid travlt, af fuld hals, det ville jeg gerne have set.cool.gif

Nå men, vi fik lavet hotdog, det kunne jeg lige havewow.gif, et bad, også var det snart disney sjov tid, det bliver de vist aldrig trætte af.
Bagefter var der talent 2009.
Også var det snart sengetid.
Lørdag, gik vi bare og hyggede, Oliver og Emil skulle indtil Kisser og sove, for vi skulle ud og spise, med mine forældrer på sønder hostrup kro
www.christies.dk
Maden var rigtig god, der var bestilt en 5 retters menu

Gourmetmenuw00t.gif

Hjemmerøget gråandebryst med friteret feta på spæde salater
                 *  *  * 
Safran pocheret sildehaj serveret med granatæble-creme
                 *  *  *   
Stegt vildsvinefilet med urteskorpe
anrettet på ristede svampe hertil indbagt kartoffel og urtejus
                 *  *  *   
Ostekage med vingele og syltede nødder
                 *  *  *   
Madeirakogte pærer fra egen have
med hindbærparfait og marcipanspåner

Sikke en oplevelse at spise der, vi var der 2 1/2 time, og tiden fløj afsted.
Bagefter tog vi til Haderslev for at få en kop kaffe, også tog vi hjem.
Det havde været en rigtig god aften.

Søndag fik vi hentet børn ved Kisser, de var blevet godt forkælet, de havde hygget, leget set dvd, været i bad i hendes fine badekar, og havde sovet inde ved Kisser, i hendes seng. Da vi kom hjem slappede vi bare af, vi var alle trætte. Emil fik en ordeltlig lur, på en 3 timer, han vågnede op og fik lidt pasta, det bad han om.
De skal lige have lov at se deres turtles færdig, så læser vi en godnat historie, også håber jeg de er klar til endnu en uge imorgensmile.gif

July
30
2012

Den 1 september 2009

Idag havde jeg fri. så vi sov til vi vågnede, Emil kom i børnehave kl 7.smile.gif

Oliver blev hjemme, for kl 9 skulle vi hen i hans børnehave og snakke med talepædagog Mette, hun var nu sød og venlig, og jeg kunne mærke, at Oliver følte sig tryg ved hende.
biggrin.gif
Oliver og Mette kiggede på en bog hvor Oliver skulle kigge på nogle billeder, og sige hvad det var, han kunne mange, men der var også nogle han ikke kunne, nogle kunne han virkeligt ikke, men nogen gange tror jeg nok han sagde, jeg ved det ikke, fordi mor og far sad der, så det var svært at holde sig tilbage, og sige ej Oliver det ved du da godt, men jeg klarede det. og jeg holdte min mund.wow.gif
Så fandt hun en anden bog frem, hvor Oliver skulle pege, på et billede.
På en side, var der 4 valg muligheder så sagde hun F.eks Manden hjælper drengen hue på, og så skulle Oliver finde det rigtige billede, det var han rigtig god til.
Han koncentrerede sig meget.
Så fandt hun nogle terninger frem, det gik ud på at Oliver skulle tælle dem, sige deres farver, og give hende dem tilbage, hvor han viste at han kunne kende forskel på små og storer.
Til sidst fandt hun den sidste bog frem, den med de 4 valgmuligheder, så sagde hun noget om et billede.
F.eks drengen har en grøn hat på, så pegede hun på et billede som Oliver skulle sige noget om, det syntes jeg også han klarede helt godt.
Så kunne Oliver lege lidt, mens vi snakkede, hun syntes Oliver var nem at arbejde med, hun var bekymret fordi han stammer, jeg fortalte, det har jeg også gjort, det blev noteret.
Oliver mangler stadig en del sprog, men det går fremad, og når jeg tænker på hvad der er sket med ham det sidste år, så kan det kun gå endnu merer fremad.
Det var nu dejligt at møde hans talepædagog, jeg tror han kan lidt merer, næste gang vi ikke er der.

Da vi kom hjem fik vi lidt at spise, og så fik jeg slået græs. Noget af Olivers børnehave kom forbi, så Oliver fik lige sagt hej, bagefter fik vi læst den lille havfrue, også ville Oliver se den på dvd, det kunne han godt.
Emil blev hentet, Og jeg fik lavet mad, jeg havde lavet ægge kage, det er kun Mikael der kan lide det, så vi fik brød.
Efter maden ville Emil hører klokke blomst, så den læste vi. Da Oliver og Emil havde været i bad, skulle vi lige hante Mikael, for han havde afleverret en bil han havde lånt ved en kammerat. Inden vi tog derom fik vi tanket og hentet det nye peder plys blad, det fik vi læst en historie i, inden det var godnat tid

July
29
2012

Den 27 August 2009

Idag var det en fri dag, vi sov til vi ikke gad merer, for Oliver og Emil var det til kl 6,30.
Vi togen stille og roligt morgen, morgenmad og morgen tv.
Senerer skulle Oliver og emil til tandlæge, det gik fint, Emil gabede hele vejen ind til tandlægen, så hun fik kigget på deres tænder, fik dem børstet, på under en halv time.
De fik en lille ring, tandbørste og tandpasta med.
Det var 0 huller og fine tænder, Emil fik fortalt, at han ikke bruger sut mere, og jeg fik fortalt at han ikke har brugt den i ca 3 måneder.
Efter det tog vi ind til netto, de havde en lille budda figur, jeg ville have fat i, Oliver og Emil fik en mælkesnitte.
Vi tog ind forbi guldbageren efter brød til ænderne, så gik turen ind til Nordborg slot, hvor Oliver og Emil fik deres mælkesnitte. Ænderne fik deres brød. Oliver og Emil fik også lidt brød, de delte fint med ænderne.
Til sidst sagde Emil til ænderne, så lille ven, nu er der ikke merer.
Hjemme så vi en tegnefilm Bolt, og fik lidt brød.
Snart var der tid til ridning, Det ville Emil jo også, det gik fint, så nu har vi to heste drenge.
Hjemme fik jeg lavet lidt nem mad.
Pølser, pasta og brød.
Oliver og Emil fik hujet og leget, også var det sengetid, efter en peder pedal historie, var der snart ro inde fra deres sove værelse.

July
29
2012

Den 21 - 23 August 2009

Fredag havde jeg tidlig fri, så hjem og hente Oliver og til frisør, Sacha Frisør

Oliver kom op i en rød bil og sidde, han blev klippet og fik lidt grøn farve i håret. Det gik helt godt. Oliver fik til sidst en slikkepind, og alt det chokolade, som Oliver havde fyldt sine lommer med.
Vi hentede Emil og tog hjem.
Om aftenen fik vi pizza, det kunne de lige have, efter et bad var der disney sjov og talent 2009

Lørdag sov Olier og Emil lidt længerer, efter morgenmad, gik vi en tur ned til legepladsen på østerlund friskolen, på vej derned plukkede vi brømbær i stor stil.
Da vi kom hjem igen, fik vi lidt og spise, og fik set en dvd, jeg fik læst lidt i den bog jeg havde gang i
Prinsesse sultanas døtrer, den kunne jeg lige tåle at læse igen.
Kl 16 kom Betina, Lasse og Line.
Mikael skulle til 30 års fødselsdag ved en Danny, så det var tøse/børne aften, det var hyggeligt vi fik lamme bøffer og kyllinge nuggets
Senerer fik børnene en slik pose, og vi fik is lagkage og te.
Det var bare en god aften, selvom børnene både kan lege og slændtes, Jeg holder bare så meget at den lille familie Betina, Lasse og Line.

Søndag skulle jeg arbejde til kl 13, sikke en dag, det er lang tid siden jeg har rendt så stærkt. Men det gik, hjemme lavede vi ikke det storer, fik ryddet lidt op, leget lidt med Oliver og Emil, set lidt tegnefilm, for en gang skyld.
Snart var det sengetid, efter vi havde læst en lille bog som Oliver og Emil snart.

Selvom konfirmation er i en meget fjern fremtid, er jeg begyndt at sparer op til det, de første 500 kr, er sat over på en konto for sig selv, så fandt jeg aligevel noget at bruge det mastercard til. Konfirmatin opsparingwink.gif

July
29
2012

Den 14 - 16 August 2009

Fredag havde jeg fri kl 15. Hjem og hente børn.Vi gad ikke lave mad den dag, så det stod på mad fra gillbro grill.

Om aftenen var der disney sjov og talent 2009. Hyggeligt.

Lørdag fik jeg slået græs og gjort lidt rent.
Efter det tog vi til det årlige als træf for at kigge lidt der, Mikael havde besøg af en kammerat fra Tyskland Olli eller Oliver, som han hed.
efter en sodavand og pølse, tog vi hjem

Søndag
Kl 15 kom

Rikke og Brian
Betina og Lasse og Line

De havde fundet ud af at vi skulle have en bryllups gave, et gavekort på 300 kr til Sønderborg handel, det var nu flot syntes jeg.

Vi hyggede lidt med kaffe/the og kage. Børnene legede, skændtes og legede lidt igen, inden de tog hjem af.

Derefter slappede vi ag, og jeg fik læst resten af min bog, ikke uden min datter

July
29
2012

Den 7 - 9 August 2009

Så blev det fredag igen, jeg havde en kort arbejds dag, kl 13 også hjem, vi fik hentet nogle plader til at lave et tv bord, til inde på soveværelset.

Vi fik hentet børn, og fik pakket en lille taske, for vi skulle møde Betina og børn i Sønderborg.
Først den gyldne måge også monster truck i Ulkebøl

www.bosslehelldrivers.dkwink.gif

Det var hyggeligt på Mc donalds, børnene fik spist og leget lidt.w00t.gif

Så gik turen til Ulkebøl, det startede kl 19.
Men vi fik godt nok et chock, da vi så prisen
150 kr for voksne
100 kr for børn
20 kr ekstra for en sidde plads.blink.gif

Vi var snart klar til at vende om, men vi havde jo lovet børnen det, det var helt sjovt derinde aligevel. Børnene morede sig, de fik en lille bluse som minde om dagen.
Vi købte lidt popcorn, jeg kunne ikke forstå de smagte så underligt, indtil jeg så der var sukker på, hmm underligt.sick.gif

Betine og jeg var oppe og kører i en bil, chaføren kørte op over en rampe, og vider på 2 hjul, aldrig har jeg været så tæt på asfalten i en bil.hehe.gif

Vi var hjemme ca kl 21, der var Oliver og Emil godt trætte.smile.gif

Lørdag tog vi til Haderslev til forsinket fødselsdag ved morfar, efter vi havde spist lidt godt med oksesteg på grillen, tog jeg sammen med mormor Oliver og Emil, ud og gå en tur, vi var oppe og se hvor jeg havde gået i skole ( Hjortebroskolen)
www.hjortebro.skoleintra.dk
utroligt som den lignede sig selv, der var ikke gjort meget ved denwink.gif, Oliver og Emil fik leget på legepladen, også gik vi hjem ad, På vejen gik vi forbi min gamle børnehave biggrin.gif(Hjortebrobørnehaven) Hjemme fik vi is og lagkage, også ville Oliver og Emil se en dvd anders and.
Det var heldigt vi havde gået en tur, for hold op vi fik regn, og det fortsatte da vi skulle hjem, det var snart ikke til at se en hånd for sig, da vi kom hjem til banevej, kom Oliver og Emil i seng, de var trætte.

Søndag stod det bare på afslapning, og ikke de storer aktiviteter

July
29
2012

Den 31 Juli - 2 August 2009

Fredag efter arbejde, kunne jeg endelig holde fri weekend, jeg fik hentet Oliver og Emil, fra den sidste dag i ferie børnehaven.

Hjemme legede børnene i haven, mens jeg fik lavet lidt mad, nogle kalkun stykker fra langesø slagter, jeg fik købt en uge pakke derfra. For at prøve lidt nyt.

Efter mad var der bad til Oliver og Emil.

Og DISNEY SJOV.

Lørdag fik jeg plantet de roser ud, vi fik ved Kisser i bryllups gave, bare de nu ikke går til for mig, jeg er ikke det bedste have menneske. Vi fik et hurtig besøg af Rikke og Brian, det var hyggeligt.

Søndag gik jeg en tur med Oliver og emil ned til lege pladsen ved østerlund friskolen. Oliver cyklede derhen, han var godt forpustet, godt han havde sin super saft med, som han selv sagde, mor det virker, super saft virker.

July
29
2012

Den 28 Juli 2009

www.metallica.com

Så gik turen mod Hadeslev, vi skulle afleverer børn, og vider mod københavn.
For at se Matallica. Det gik udemærket på vej derover bortset fra jeg fandt ud af at der, er forskel på forum og farum.

Men vi kom derhen.
Jeg fik bøbt en bluse til mig Oliver og Emil.
Ved koncerten opvarmningsbandet, det var nu ikke at prale af, det var mere larm som musik.
Men da Metallica gik igang, var det noget helt andet, det var nu stort at se dem live, der blev spillet en god blanding af nyt og gammelt.
Der var flotte lys show og ild show på scenen, og folk gik helt amok til

Master og puppets
Nothing else matters

I Forum sal er der 10000 ståpladser og 8500 sidde pladser, og alt var udsolgt, så der var mange folk.
Der var mange forskellige folk derover og se det, lige fra folk klædt i sort fra top til tå, til "pæne folk", det yngste puplikun var vist 9 år, det var en tidlig alder at værre der syntes jeg.
Som sædvanlig skulle jeg lige at det sidste med, det gjorde vi kom senerer afsted som planlagt, vi blev cyklet hen til østerport af en flittig gut, pæ en smart cykel, hvór vi begge kunne sidde bag på, det lignede lidt en hestevogn, bare med jernhesten foran.

Men men vi kom 10 min for sent, til toget, og der kørte ikke flerer, så vi måtte tage toget mod århus, stige af i frederischia.
Og der hentede min far os så, der var i Nordborg hjemme ved os og passe Oliver og Emil , og i nattens mulm og mørke sneg morfar sig væk fra mormor Oliver og Emil, for at hente os.

Jeg tror vi var hjemme på banevej ca kl 5, efter ca 2 timers søvn var Oliver og Emil friske, der gik ca 2 timer mere, så havde de vækket de andrer også.

Efter morgenmad tog vi mod Haderslev, for at hente vores bil.

Koncerten havde været super god, men alt det kluder med togene kunne jeg godt have undværret

July
29
2012

Den 27 Juli 2009

www.benneweis.dk

Så blev det den dag Oliver og Emil havde ventet længe på, cirkus benneweis dag.

Det startede kl 19 så der var stadig lang ventetid, til middag hentede vi billetrene, og fik hilst på kameler, elefanter og heste.

Så tog vi hjem hvor Oliver og Emil fik lidt at spise, leget og slappet af med en dvd om ja cirkus. Vi slappede af med et par bøger, så vi kunne holde ud om aftenen

Efter aftensmad tog mod cirkus. Da vi havde forsynet os med sodavand, popcorn, slik og soviniers.
Fandt vi vores pladser, i år havde jeg bestilt pladser på 1 række.
Forestillingen havde det hele. Emil var specielt betaget af den søde cirkus princesse.
Der var forskellige dyr, klovne og trylleri, så der manglede ikke noget.
Mikael blev trukket op på scenen til en klovne nummer, hvor han skulle skyde til mål med svapper, det ikke ikke så godt, men så fik han en med et langt skaft, og så gik det, præmien var en øl.
Senerer kom Oliver også op på scenen ved et klovne nummer, han skulle holde en lille kande, der var han meget stolt.
I pausen kunne vi ride på en elefant, først fik Emil en tur sammen med nogle andre børn, så fik Oliver en tur men nogle andre børn. Og til sidst fik Jeg en tur sammen med Oliver og Emil. Der er god søgang i en elefant.

Den sidste del af cirkus var også godt. Da det hele var slut, måtte vi skynde os ud til bilen, for det styrtede ned. Godt vi holdte så tæt på som vi kunne komme.

Hjemme skulle Oliver og Emil lige ned i gear, det kom de hurtigt, og kort efter sov de.


July
29
2012

Den 17 - 19 Juli 2009

Fredag havde jeg fri, det havde Oliver og Emil også, der havde vi besøg af Christian fra Olivers børnehave, de fik leget godt både ude og inde.
Efter et par timer tog de hjem, og vi slappede lidt af med en tegnefilm.
Om aftenen var der jo disney hygge som der plejer at værer, men hold da op hvor dr1 kan genudsende, det kan ikke passe vi skal se den samme disney sjov hver fredag.
Lørdag var jeg på arbejde til kl 15. knægtene havde vist hygget sig med at bygge huler hjemme.
Søndag fik vi besøg af mormor og morfar.
Eller som Oliver ville sige
"Min ven morfar og min ven mormor"

Vi fik lidt lamme bøffer at spise, de var gode.

Efter Oliver og Emil  havde hujet med morfar, og havde generet ham, mens han var ved at samle to små reoler, til alle deres tagne film, kom de i seng, mormor og morfar, kørte lidt efter.

Det var så den weekend.

July
29
2012

Den 10 - 12 Juli 2009

Så blev det fredag disney dag, det gik stille og roligt som det plejer.
Lørdag skulle jeg på arbejde, sikke en dag, kl 13 have jeg min første pause, også hjem og gører klar til gæster
Marianna og Jan og Pernille og en kusine til Pernille kom ud til os.
Det var hyggeligt, vi skulle have grillet, men det havde regnet så meget i løbet af dagen, så maden blev lavet på konfur og i ovnen
Spare ribs, pølser og flutes.
og lækkert salat fik vi skåret ud.
Børnene legede ude og inde, og det gik fint uden de helt storer skænderier.
Søndag sov vi længe, og slappede af, for vi skulle i brografen og se peder pedal

http://www.cinemazone.dk/review.asp?id=7167&area=1

den var helt god

På vej hjem tog vi om forbi Marianne og Jan fordi Jan havde glemt sin hat ved os.

Hjemme fik Oliver og Emil et bad, og jeg gjorde klar til ferie børnehave imorgen, en godnat histtorie med peder pedal. også var det sove tid

July
29
2012

Den 23 Juni 2009

Idag skulle vi holde sankt hans ved danfoss univerce med Rikke, Brian og hendes 3 børn.

Vi havde pastasalat og pølsehorn med hjemmefra. Vi var der kl 17, men tiden til kl 21 hvor bålet blev tændt gik hurtigt, vi fik leget, og børnene fik kigget på brandbiler, og fik sprøjtet med vand slanger.

Der var nogen der tog billeder af dem så måske de kommer i danfoss bladet.

vi fandt en plads så vi kunne se bålet, og spiste vores mad, da bålet skulle tændes, havde de lidt problemer, så der var en mand, der måtte trække i vaders i tænde det, bålet stod på en tømmer flåde på vandet.

Men det blev tændt, og efter medsommer sangen tog vi hjem. Oliver og Emil kom i seng lidt over kl 22, og de sov hurtigt

July
29
2012

Den 20 juni 2009

Idag skulle vi besøge Betine, Lasse og Line i Hundslev.
Vi kom kl 15 til lagkagew00t.gif.

Børnene legede og skændes lidt, det er 4 stædige asner vi har med at gører.

Til aften fik vi noget gryderet med ris. Og til desert hjemmelavet isw00t.gif. Det var så godt, så vi kunne snart trille tilbage til Oksbøl, da vi kørte omkribg kl 19.30.

Emil ville ikke hjem han ville op til Betina igen, men han blev hurtig god igen.smile.gif

July
29
2012

Den 17 Juni 2009

Så skulle vi se hvad Danfoss univerce var for noget.
det var nu meget sjovt, vi fik prøvet en del, Oliver blev lidt bange i den blå kuppel, men han blev hurtig god igen.
Vi fik lidt pomfritter og kylling nuggets det kunne Oliver og Emil lige have.
Vi fik års kort, så vi kommer ihvertfald derhen igen. Det er lige noget for nogle aktive drenge som Oliver og Emilwww.danfossuniverse.com

July
29
2012

Den 12 - 14 juni 2009

Så blev der festival weekendigen, men hold da op en kold blæde fredag, vi var nede og hører det musik vi ville hører, også hjem og få varmen.
Der gik også fint med Mikael, han skulle bare sidde ned nogen gange.
Oliver og Emil hyggede med mormor og morfar hjemme.
Lørdag var vejret mere mildt, om eftermiddagen tog vi Oliver og Emil med ned på pladsen til noget cirkus.
Det syntes de var sjovt, men derefter ville de også hjem igen.
Vi var også lidt hjemme og hvile os, for om aftenen skulle Gnags slutte af og det ville vi se.
Efter vi havde hørt de vilde kaniner, så var festival slut for os.
Det var en god og blæsende festival.

July
29
2012

Den 7 Juni 2009

Efter vi havde slappet af, gik turen mod Als, da vi kom hjem skulle vi lige til Oksbøl friskole og stemme

om EU
Og Tronfølge loven.

Da det var gjort, hjem og pakke ud Oliver og Emil så lidt tegnefilm, det havde været en hård og spændende weekend.

July
29
2012

Den 5 - 6 Juni 2009

Den 5 Juni skulle jeg lige på arbejde en enkelt dag, inden jeg kunne holde sommer ferie.

Mikael fik sin gave om morgenen, det var jo fars dag, en bakke hvor han kan plante nogle kødædende planter, det havde han sagt engang, at det kunne værer sjovt at prøve.

Efter arbejde kom lille John og hentede mig og Oliver og Emil, vi skulle til Odense zoo lørdag morgen, Mikael tog ikke med for han ville ikke gå så meget rundt pga hans smerter.

Ved mormor og morfar fik vi lidt at spise. også var der snart tid til disney sjov, vi fik popcorn, chips og is.
Efter det kom Oliver og Emil i seng, og vi så den storer klasse fest.

Lørdag startede tidlig kl 6, var vi oppe for, vi skulle værer i Odense kl 8. Det nåede vi også, selvom Oliver skulle holde en tisse pause på vej derop.

Vi startede med at blive vist rundt i to timer. Oliver og Emil sad fint i en lille vogn, og brugte morfar som træk hest. De to timer gik hurtig, efter det var vi på egen hånd.
Oliver og Emil fik lavet en lille "tatoo" også var de jo seje.
Vi fandt et lille sted vi kunne få lidt at spise, de ved nu godt hvad de vil have for deres mad der.
Efter lidt leg på legepladsen, hvor Oliver lige måtte få at vide en eneklt gang, at der var andrer børn som ham der. Begyndte vi at gå hen mod gave butikken.

Oliver og Emil fik et fint sæt tøj, der ligner dyrer passer tøj, et krus hver, en zebra tingest.
Mikael en bluse.
(tak til morfar)
Så med en is i hånden gik turen til Haderselv.

Da vi kom til Haderselv var vi godt trætte, Oliver og Emil sov, jeg lagde lige 10 min. Pludselig fik vi besøg af Kenneth, Charlotte og August, og jeg fik at vide de havde ringet efter Mikael.
Da Mikael kom Fik vi at vide at vi skulle på polterabend
Biograf og massage dagen efter.det var ikke så tosset ( se merer på bryllup siden)

July
29
2012

Den 3 Juni 2009

Idag var den sidste kursus dag.

Jeg havde fået lov til at tage til Sønderborg

kl 10 for der skulle Ole og Pia giftes på Sønderborg rådhus, det var hyggeligt.

Vi fik taget billeder, smidt ris, afleveret gave, og sagt tillykke inden jeg skulle tilbage på kursus igen.

Brude paret var 10 min forsinket på rådhuset, så jeg var snart merer nervøs som bruden, hvordan skal det da ikke gå når det bliver vores tur

July
29
2012

Den 29 - 31 Maj 2009

Endelig fredag også fri weekend, jeg havde været på kursus.

Hjemme var det som enhver frdag disney sjov og fredag hygge.

Lørdag fik vi besøg af mormor og morfar, til lidt fødselsdag for Mikael, han fik et gavekort til 13 nr af se og hør.

Vi havde købt en trampolin til Oliver og Emil, den fik morfar samlet, med lidt hjælp fra mig.

Bagefter kunne vi prøve de smags prøver på bryllups kage jeg havde hentet. Vi blev hurtig enig om den bedste.

KL 15 tog vi i Nordborg biograf for at se

Monster VS Alien (en tegnefilm)
www.monstersvsaliens.com

Hjemme fik vi lidt godt at spise

lamme bøffer.

Emil fik ikke så meget at spise, han var træt og ville i seng.

Bagefter kom Michelle og Andre, de skulle sove til dágen efter, det var hyggeligt, de legede i haven på trampolin.

Om aftenen så vi en tegnefilm med de små, Da de var kommet i seng, så vi en dvd med Michelle, også ville de gamle i seng.

For tja Oliver og Emil står stadig tidlig op selv i weekenden.

Og ganske rigtigt kl 6 var de friske og klar til dagen. Michelle og Andre blev hentet om formiddagen, også lavede vi ikke noget særligt resten af dagen, andet som at nyde det gode vejr.

July
29
2012

Den 28 Maj 2009

 dag kunne vi sove lidt længer, for jeg skulle på kursus i ældre politik i Sønderborg, der skulle jeg først værer kl 8,30

Så vi tog det stille og roligt, Oliver og Emil kom i børnehave, og jeg tog mod Sønderborg, i god tid, for jeg ville værer sikkere på at kunne finde en p plads.

Vi startede med at præsenterer os, og hører lidt om hvad dagen skulle gå med.

Det var en helt fin dag og maden var bare god.

Vi fik:
Morgenmad varme boller

Frokost Steg med kartofler og salat
Frugt

Kage til kaffen

Så der blev sørget godt for os.

Fredag. Tirsdag og Onsdag, skal jeg også på kursus

July
29
2012

Den 10 Maj 2009

Idag skulle vi holde Olivers fødselsdag gæsterene kom først kl 14

Så formiddagen og middagen gik med at fodrer ænder hente kage mand, og slappe af. endelig kom gæsterne

Onkel Kenneth og Fætter August
Mormor og Morfar
Farfar
Henrik og Rikke, Michelle, Christian og Fie
Betina, Lasse og Line

Oliver fik nogle fine gaver

Lego
Penge
tøj
sengetøj
en bog med postmand Per
kugleramme

Vi fik boller, kagemand og kage, så folk var godt mætte, efter endeløs leg i haven og inde tog folk lige så stille hjem.

Da Oliver og Emil kom i bad fandt vi nogle nøgler vi ikke kendte, det viste sig at onkel Kenneth havde glemt sine nøgler.

Så jeg måtte kører dem ned til færgen, så de kunne komme over, sådan en billet til nogle bil nøgler kostede kun penge til en fyraftens øl til færge manden.

Så jeg kom hjem og fik Oliver og Emil gjort senge klar, vi skal ind og læse den nye postmand per bog om lidt.

July
29
2012

Den 9 Maj 2009

Så kunne min første fri weekend i lang tid begynde, Oliver og Emil mente nu at jeg skulle op kl 6 aligevel, men pyt vi lagde på sofaen og så disney channel.wink.gif

Efter morgenmad og legede Oliver og Emil inde og lidt ude i haven, Over middag tog vi om til Fie, for hun blev 7 år idag. Vi havde købt en lille sommer jakke og en prinsesse bog.biggrin.gif

Vi fik hjemmelavet kagemand og marengs med is, og varm caccao. biggrin.gif

Efter et par timer, tog vi vider, for jeg havde lovet Oliver og Emil vi skulle til fest i by.w00t.gif

Der var nogle brand mænd, der spillede fodbold i noget skum, det så sjovt ud.biggrin.gif

Efter nogle karusel turer, fik vi lavet en bamse kanin til Oliver og Emil.
De skulle hedde Oliver kanin og Emil kanin.

Oliver ville absolut i spøgelses huset, jeg mente han ville blive bange, men han ville bare, så han fik sin vilje, vi sad os godt til rette alle 3, og ganske rigtigt, Oliver havde ikke mødt mange hekse og spøgelser, før han blev bange.
Da vi endeligt kom ud, græd Oliver fordi han blev bangesad.gif, Emil græd fordi han ville have en tur til.blush.gif

Vi fik lidt pomfritter til at falde ned på.confused.gif

Og lidt slik til at gå hjem på.smile.gif

Oliver og Emil nåede lige at få en lille vind mølle med hjem.

Hjemme tog vi lidt brød også kom Oliver og Emil i bad, vi var lidt trætte efter den lange dag, så der blev læst godnat historie kl 19 allerede, der gik heller ikke lang tid før der var ro.smile.gif

July
29
2012

Den 4 Maj 2009

Så kom dagen til Olivers 5 års undersøgelse, det gik godt han blev lyttet til og målt og vejet

17 kgsmile.gif

Oliver skulle lave en syns test, hvor jeg skulle holde ham for det ene øje, også skulle han sige hvad det var for nogle billeder, det klarede han perfekt.wink.gif

Så sagde lægen til sidst, ja nu mangler vi kun vacinen, og så blev Oliver ked af det, nej ikke idag imorgen græd han, men der var ingen kærer mor, stikkes skulle han. Heldigvis havde jeg Mikael med, så han sad med Oliver, mens jeg holdt hans ben.crying.gif

Da vi kom ud til Bente telefon damen, kunne Oliver og Emil vælge en fin ting i hendes skål, og glemt var alt smertentongue2.gif

Hjemme fik den tabrer super helt og hans lille hjælper en lille lækker is, også slappede vi lidt ag med at se dumbo. Bagefter ville Oliver og Emil lege i haven, indtil vi skulle spise, så kunne de komme i bad og lege imens jeg fik lavet mad pakker også var den dag også hurtig ved at værer forbismile.gif

July
29
2012

Den 26 April

Jeg skulle på arbejde, som jeg plejer, men kun til kl 13 den dag.
Efter jeg havde fri tog jeg op til Marianne og Jan, vi skulle købe deres sofa for 600 kr.

Oliver og Emil var der oppe, og Mikael og Jan var ved at kører sofaen til Oksbøl.

Da de kom tilbage fik vi kaffe og æblekage.

Vi blev til spisen vi fik steg og kotelleter i fad.
Det var godt, efter spisen fik vi en is, det kunne børnene lige have, der var de ved at værer lidt trætte, så vi tog hjem, for vi skulle jo tidligt op igen.
Hjemme kom Oliver og Emil i seng, og vi fik siddet lidt i vores fine nye sofa

July
29
2012

Den 18 April 2009

Idag fik vi besøg af min mor og far, til noget fødselsdag, jeg blev jo 28 den 14 april, jeg fik et pandora armbånd med vedhæng af
Mor, Far
Mikael, Oliver og Emil.

Vi startede med at få kaffe, franskbrød og lagkage.

Senere kom Mikaels far på uanmeldt besøg, det passede lige med han kunne blive og spise.
Tacos skaller med masser af salat.
Det var helt godt, efter en kop kaffe tog de hjem, det var så den fødselsdag

July
29
2012

Den 10 April 2009

Idag fik vi besøg af Christian og hans mor Conny, det var hyggeligt, der blev leget i haven og på værelset, og efter en lille chokolade påske kanin til børnene, og lidt brød. Tog de hjem.
Oliver og Emil legede det meste af dagen i haven, det var et godt påske vejr.
Om aftenen så vi disney sjov, som vi plejer hver fredag. Og da Oliver og Emil var kommet i seng, så vi all stars 2009, det var helt godt.cool.gif

July
29
2012

Den 2 April 2009

Om eftermiddagen fik vi at vide at der var åbnet et bilvaskeri, nede ved kvickly, Mikael fik vasket sin Mazda, og hentede os så Kia kunne blive vasket, vi tog med for der var gratis ringrider pølser. Oliver og Emil spiste nu mest brød.

Der var en del ventetid, så jeg tog Oliver og Emil med ind i kvickly, vi købte lidt bananer. og de fik narret mor til at købe 2 ting i en kasse med legetøj til 10 kr.

Da vi kom hjem var det ved at være sengetid for Oliver og Emil, så efter en historie kom de i seng kl 19,30

July
29
2012

Den 1 April 2009

Så blev det endeligt min første arbejdsdag i Ulkebøl, jeg havde taget afsked med tangshave om mandagen, normalt når folk stopper der har de slik og andre usunde ting med, men jeg skulle lige være modsat og tage frugt med istedet, det blev de også glade for.smile.gif

Men jeg fik afleveret Emil i børnehave, Mikael afleverede Oliver, også skulle jeg hente mit arbejdstøj på tangshave, også afsted til Ulkebøl.smile.gif

Dagen startede lidt hektisk, det var jo den 1 April, så der var 4 stk, der havde moret sig med at melde sig syge inden for 5 min, for efter at ringe og sige APRILSNARtongue2.gif

Dagen gik godt, jeg tror jeg bliver glad for at værer dersmile.gif

July
29
2012

Den 28 Marts 2009

Så blev det gymnastik opvisning dag. Emil skulle først på, også skulle  Oliver, først var der indmarch, også skulle Emils hold på, det gik godt indetil, Oliver skulle på banen, Emil kunne ikke forstå hvorfor han ikke kunne lave gymnastik med Oliver.

Da Oliver var færdig tog vi hjem, da vi ikke kunne købe drikke varer, får en time senere, så lang tid kunne Oliver og Emil ikke vente.

Hjemme fik vi pomfritter og forårs ruller med mormor og morfar, det var hyggeligt.

Efter en kop kaffe og en påske bryg, tog de hjem igen, efter det varede det heller ikke længe til at Oliver og Emil var klar til en historie og komme i seng.

July
29
2012

Den 23 Marts 2009

Idag var en helt travl dag, først på arbejde til kl 15, hente børn, hjem slappe lidt af. Oliver skulle til gymnastik kl 17, så der kørte jeg ham hen, det var sidste gang i den her sæsong.

Da vi kom hjem kl 18. Fik vi lidt at spise, også blev jeg hentet af Conny, vi skulle til et foredrag omkring sprogelig udvikling, det foregik i Nordborg børnehave, det var fra kl 19,30 til kl 21,30. det var helt godt.
Så da jeg kom hjem igen var jeg godt træt.

July
29
2012

Den 21 Marts 2009

Så fik vi besøg af mormor og morfar, Jeg skulle til Ulkebøl og se efter en kjole i

www.brudogsloer.dk

og jeg fandt sørme en, den skal bare lige syes ind og lægges op, så skal den nok blive finblush.gif

3500 kr kjole og slør.

Hjemme fik jeg med morfars hjælp ryddet lidt op i noget brænde udenfor.

Om aftenen bestilte vi mad fra Gildbro Grill.

Oliver og Emil kom lidt op og toppes om maden, men det gik også over igen.

Efter kaffe tog de hjem, for mormor skulle hjem og se krøniken

July
29
2012

Den 11 Marts 2009

Så blev der til en fridag til migsmile.gif. Oliver blev afleveret i børnehave, han skulle til tale pædagog, så kunne Emil få en dag hjemme, vi tog det stille om morgenen, om formiddagen, tog vi ned for at fodrer de små ænderbiggrin.gif, vejret var lige til detcool.gif.
På vej hjem skulle jeg lige købe en kuglepen til at skrive indbydelser, og Emil fik narret mig til at købe en plastik drage til ham og Oliver.wow.gif

Hjemme fik en en lille pizza fra bageren og en cacao.w00t.gif

Da Emil havde hvilet lidt, hentede vi Oliver. Hjemme var det hurtig at lave aftensmad bøf med løg. Emil mente at han fik storer muskler af at spise bøf, det skal nok passe. Kl 17 tog jeg Emil til gymnastik, det gik godt. Da vi kom hjem, var han godt træt.smile.gif

Så de blev tidligt puttet kl 19 læste vi lidt, også var det godnat.
Så kunne vi se sandhedens time, og det sidste af desperate housewife.

July
29
2012

Den 7 Marts 2009

Fik vi besøg af Betina, Lasse og Line.
Mikael skulle lige se på Betinas bil, inden den skulle til syn, han fandt frem til lidt der skulle laves, Betina ville så bestille dele hjem, og komme på lørdag, så den kan blive lavet. det er nu godt med en i huset, det kan lave bil.
ungerne legede lidt, man skulle tro de havde leget 3 verdenskrig inden Lasse og Line tog hjem, men det er jo hurtigt at rydde op igen.
Om aftenen da Oliver og Emil var blevet puttet, lejede vi en dvd
You Dont Mess With The Zohan og fik lidt is  Ben og jerry den bedste is der findes

www.benjerry.com

July
29
2012

Den 21 Februar 2009

Så gik turen til Haderslev, for at holde mormors 60 års fødselsdag.smile.gif

Vi var der kl 13, Emil som lidt på vejen derop, men da han vågnede var der fuld knald på både Oliver og Emil, August der næsten lige har lært at gå, kunne også fint følge medbiggrin.gif

Festen blev holdt på hjortebrohuset
Vi fik en masse godt at spise. Oliver og Emil spiste ikke så meget, men de legede godt, Oliver gav den som DJ på juke boxen.cool.gif

Omkring kl 20 var der mange der var taget hjem, så der tog vi hjem til råkærvej, Oliver og Emil fik nattøj på, børstet tænder, en lille godnat historie, også i sengwow.gif

Inden vi gik i seng fik vi set the thrueman show på tv2.

Dagen efter vågnede Oliver og Emil som de plejer, men onkel Allan syntes vist ikke det var så sjovt at blive vækket af larmende unger kl 8, så kan han da værer glad for de ikke vækkede ham, da de stod op kl 6.whistling.gif

Efter lidt morgenmad, gik turen hjemad mod Als.smile.gif

July
29
2012

Den 2 - den 8 Februar 2009

Sikke en uge, den startede meget godt med en fridag, men inden jeg havde set mig om lå bade jeg og Emil syge.

En tur til lægen jeg havde halsbetændelse, Emil ved jeg ikke hvad der var galt med, han havde feber, og meget hoste, han fik lidt så kan kunne hoste slim op.

Dagene gik frem til fredag, der fik vi det bedre, Så Oliver blev hjemme ved os den dag fra børnehave.

Om aftenen var der disney sjov og x factor.

Lørdag besøgte vi Olivers ven fra børnehaven Christian. Det var nogle gode timer hvor alle 3 børn legede godt.

Søndag tog vi en tur til Sønderborg slot, hvor vi var på en lille skatte jagt, man skulle finde nogle billeder, Oliver og Emil vandt en lille bog med billeder af Sønderborg slot i, de fik mor til at købe en lille kanon.

Det var så den uge, imorgen er det hverdag igen, så skal vi alle afsted igen

July
29
2012

Den 24 Januar 2009

Kun 11 måneder til Julblink.gif

Godt der er så lang tid til.wink.gif

Vi fik besøg af mormor og morfar, jeg havde hentet lidt ved langesø slagter, nogle rødvins bøffer, lidt blandet salat og ovnbagt kartofler, og fiske frikedeller til Oliver og Emil, det var en god middag.w00t.gif

Om aftenen skulle jeg holde lys party, der var nogle der havde meldt fra, så der kom 4 stk.

Men selvom det var et lille selvskab, blev der aligevel solgt for 2800 kr.

mormor og morfar tog hjem lige efter.

July
29
2012

Den 20 Januar 2009

Idag fik vi sat en viasat parabol op, vi har bestilt den lille pakke, det er lige præcis de programmer vi gider at se

July
29
2012

Den 1 Januar 2009

Oliver og Emil startede året med at sove længe, helt til kl 9.

Så fik vi varme rundstykker som mormor og morfar havde taget med.

Da de var taget hjem, tog vi om til Lilian og kenneth, for Lilian havde glemt sin mobil.

Vi blev der så længe, så det endte med at vi bestilte pizza der, så kom vi hjem til at Oliver og Emil kunne komme i nattøj igen, til normal tid kl 20

 
Panel title

© 2018 Copyright

Antal besøg: 180644

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,4941291809082sekunder