clausen-als - Hipp Hopp

Næste år starter Oliver jo i Oksbøl friskole. og dertil har Olivers pædagog Majbritt fundet frem til noget der hedder HippHopp projekt.smile.gif

Og nej jeg skal ikke til at værer en hip hop dansende mor, selvom det sikkert kunne blive et ømt syn.unsure.gif

Det er noget der skal gører Oliver klar til at starte på et nyt kapitel i hans liv. Vi får nogle opgaver vi skal lave hjemme, så han kan finde ud af, at det kan værer sjovt at lærer, vi får besøg af en hver 3 uge ca.
Og vi mødes med andrer børn i samme projekt.
Det hele slutter i maj måned med en fest.
Jeg er spændt, her på siden, vil jeg skrive om hvordan det skrider frem ad, og hvad vi laver af opgaver mig og Oliver.smile.gif

Jeg er meget glad for at vi har mulighed, for dette gode tilbud.

Level 1. 1 Uge. Dyr

Vi fik startet godt op idag, Vi fik lavet en telefon, der består af to engangs krus og en snor, så læste vi om Hipp og Hopp. Bagefter skulle jeg snakke i telefon med Oliver, hvor jeg skulle stille nogle spørgsmål om historien, det gik barer godt, og det var hyggeligt.
Vi læste også historien om krokedillen Herman, den var sjov.

Idag skulle vi hoppe som hoppe dyr, her kunne Emil også lege med, vi havde fat i en frø, en kanin, og en kænguro


Vi skulle snakke om hvor dyrene bor, ud fra en plakat, skulle vi placerer dyrene i deres naturlige element, i luften, i træet, i jorden eller over jorden, eller i græsset. Det gik også helt godt.

Idag snød vi lidt, Oliver skulle tegne et dyr med lukkede øjne, det blev med åbne øjne, Oliver tegnede en fin kat.

I weekenden fik vi ikke lavet så meget pga mit arbejde, men vi fik sagt lidt dyrelyde, og fik snakket om hvad det var for nogle dyr.

level 1. 2 uge. Her bor jeg

Den her uge handlede, meget om hvor vi bor, vi startede med at læse om Hipp og Hopp, også skulle vi snakke om den historie.
Næste dag skulle Oliver sætte ord på nogle billeder af daglig ting, og sætte dem rundt i huset, hvor de hørte til. F.eks et billede af en seng, skulle ind på sengen og ligge. Emil blev intreseret i den leg, og Oliver ville gerne lærer fra sig. Onsdag skulle vi måle et værelse, ved hjælp af en snor, så skulle vi måle hvor mange føder der skulle til, for at nå fra den ene ende til den anden. Oliver skulle underlig nok bruge flerer føder som mor, men hans føder er jo heller ikke så storer endnu, blev vi enige om. smile.gif
Torsdag skulle vi se på et billede, of snakke om hvilke ting, der kom fra naturen, og hvad der var menneske skabt.
Fredag skulle vi tegne vores hus, og snakke om, hvordan ser det ud, og hvordan er det at bo i det.

level 1 3 Uge. Min krop

Denne uges tema, var min krop, vi skulle starte med en historie som altid, vi skulle snakke om den, og snakke om, hvordan det føltes at værer glad eller ked af det, det var faktiske lidt svært.
Det næste var nemmer, vi skulle følge nogle kort, med at hoppe, liste, løbe osv. ting man kan gører med kroppen-
De næste to opgever blev slået sammen til en, det gik ud på at tælle kroppens dele, og forme hinandens ansigt, til at se glad, sur, ked af det og flov. Det havde vi det meget sjovt med.

level 1 4 uge. Superhelte og prinsesser.

Den her uge handlede om som titlen siger superhelte og prinsesser. Det var lige noget for Oliver, vi fik lavet en historie om en speiderman superhelt, det var lidt svært at komme igang med den, men det gik.
Vi skulle lave superman kast med en fin bold. Vi skulle tælle superhelte og prinsesser. Vi mangler at lave en madke på en papir pose, det gør vi i næste uge.

level 1 5 uge Verden omkring mig

Denne uge startede med vi skulle lave et skilt, hvor Oliver skulle tegne 4 ting han godt kunne lide at lave, det holdt nu hårdt med at forklarer ham opgaven, men det gik til sidst.
Tirsdag skulle vi snakke om hvordan man kan mærke og se hvordan det blæser, vi skulle puset til en fjer, og se hvor langt den kunne pustes væk, og lave sæbe bobler.
Onsdag skulle jeg trække et ægge ur op og gemme det, så skulle Oliver finde det ved at lytte efter hvor det sagde tik tik tik. Vi skiftes alle til at gemme og lede. Torsdag skulle vi kigge på nogle billeder, og Oliver skulle fortælle hvilke ting der hørte til i naturen, og hvad der var skrald. Det var han god til. Fredag var ugens højde punkt, vi have fået en rigtog god cd med, og vi skulle danse til forskelligt musik hurtig og langsomt, det er de nu gode til de to drenge.

level 1 6 uge. Evertyr

Hver uge starter jo med at vi skal læse om Hipp og Hopp. Vi skulle lege en leg kong gullerod bestemmer, den syntes Oliver helt godt om. Vi har ikke været så aktive i den her uge, men vi fik klippet de forskellige dyr ud, og fik læst klodshans igen og igen.

level 1 Uge 7. Sund og stærk

DEn her uge handlede om hvilken mad der var sund og usund, og lidt om mortion, vi skulle finde ud af hvor højt vi kunne hoppe op af en mur. se på nogle billeder, og se hvem der var stærkest. Lege flaskehalsen peger på.
Snakke sund og usund mad. Og lave frugt salat.

level 1 Uge 8. Familie og arbejde

Den her uge var rigtig spændende for Oliver, vi starter jo med vores historie, så skulle vi lave et stamtræ, og snakke om hvad familien arbejder med. Oliver kunne godt huske at far bygger huse. En dag skulle vi lave husarbejde sammen, vi skulle planlægge nogen opgaver vi skulle lave sammen, den var Oliver helt med på, han er jo hjælpsom. Den næste dag, skulle vi se på billeder af dyr, og snakke om hvad deres arbejde var, F.eks en ko giver mælk, det er koens arbejde. Til sidst skulle vi kigge på fotos sammen, og snakke om dem, billeder dem har vi jo nok af.

level 1 Uge 9. Nørd

Denne uge s tittel, kom fra børneprogrammet lille nørd, og det handlede om eksperimenter.
Vi satte igang med en historie.
1 forsøg, gik ud på at puste til en fjer, og se hvor langt man kunne puste den, eller holde den oppe i luften.
2 forsøg, vi skulle klippe nogle billeder med bogsyaver ud. F.eks a for abe. og så sætte to ord sammen til et nyt ord. F.eks Cirkus og løve = Cirkusløve også vider.
Onsdag vi skulle spille en ballong til hinanden, med hjælp af en fluesmækker. Torsdag den forsøg kunne laves mens Oliver og Emil var i bad, hvad kan flyde, hvad kan ikke. Fredag leg blindebuk.
Vi skulle lave en vindmølle, men den har vi ikke lavet endnu.

level 1 Uge 10. Venner

Vi startede med en historie med Hipp og Hopp, og spørgsmål til. Mandag skulle vi se på billeder, på ansigs udtryk og snakke om de så glade eller triste ud, og hvordan man kunne se det.
Tirsdag skulle vi snakke om Olivers venner. Onsdag kigge i spejlet, og lave glade, surer, triste ansigter, eller bare sjove ansigter. Torsdag kigge på billeder finde en fejl. Fredag Oliver skulle tegne sine venner.
Det gik godt med at få Oliver, til at tegne den her gang.

Level 2. uge 1 Dyr

Så kom vi ind i 2 Level, som altid starter vi med en historie med Hipp og Hopp.
1 dag skulle vi byde lille bamse velkommen, Oliver skulle lave et velkommen skilt til bamsen, næste dag skulle vi læse en remse og snakke om udtryk som at få en lang næse, hvad det betyder. Onsdag skulle vi lege skibet er ladet med. Torsdag snakke om forskellen mellem vilde dyr og hus dyr. Fredag sang vi i en skov en hytte lå, og prøvede at lave det som teater.

Nu holder vi ferie fra Hipp Hopp, men vender tilbage i det nyr år.

Level 2. uge 2 Her bor jeg

Mandag skulle først Oliver tænke på et sted, jeg skulle stille spørgsmål om hvad det var for et sted Oliver tænkte på, og så gætte det, bagefter var det Olivers tur. Tirsdag skulle vi vælge et bogstav og finde en by, der starter med det bogstav, det var lidt svært for Oliver. Onsdag skulle vi se på nogle billeder af nogle broer, og så lave broer med vores kroppe. Torsdag skulle vi finde et sted der var godt at lege, og snakke om hvor det kan værer faligt at lege, og hvor man godt kan lege. Fredag lege gemme leg.

Level 2 uge 3 Min krop

Vi fik læst en historie om Hipp og Hopp. Oliver skulle lægge sig på et stort stykke papir, og så skulle jeg tegne ham, vi skulle tegne hår, øjne osv. og snakke om hvad man bruger de forskellige dele til. vi tegnede også hjerte og hjerne, det ville Oliver.
Tirsdag skulle vi se på bogstaver og forme dem med kroppen, det syntes vi var lidt svært. Onsdag var en slap af øvelse, Oliver skulle lægge på et tæppe, lytte til en stille sang, i skovens dybe stille ro, også skulle han slappe af ligesom en slap dukke, bagefter var det min tur.
Torsdag fandt jeg nogle ting, lagde dem i en pose, også skulle Oliver gætte hvad det var ved at føle.
Fredag var en sjov øvelse, vi skulle binde en blyant i en snor, rundt om maven, og få den ned i en flaske, det er sværer som det lyder.

Level 2 Uge 4 Superhelte og prinsesser

Vi startede min en historie om Hipp og Hopp, Så skulle vi lege en leg Oliver skulle befri lille bamsen fra dem usynlige drage. Tirsdag skulle vi læse i en bog nogle rim, og snakke om hvem Oliver ville hjælpe og hvad han skulle hjælpe med. onsdag fik vi lavet en raket, Torsdag et rollespil over en historie, det var Oliver ikke så oplagt til den dag.
Vi mangler at bage et super helte brød, det gør vi i næste uge.

Level 2 Uge 5 Verden omkring mig

Vi fik læst om Hipp og Hopp. Oliver skulle tegne et billede af en person, der var anderledes som ham, vi skulle snakke om hvorfor personen var anderledes.

Vi skulle se på et kort, finde ud af hvor i verden vi havde familie. eller hvor vi havde været.

Vi skulle snakke om hvordan man er god ved miljøet.

Til sidst skulle vi synge jeg gik mig over sø og land, og besøge klappeland, hoppeland, og hvad vi ellers kunne finde på

Level 2 Uge 6. Eventyr

Vi startede med at læse om Hipp og Hopp.

Oliver skulle tegne et trylletræ, og fortælle hvad man kan trylle frem på det.
Han skulle tegne et hjerte, og tegne indeni hvad han havde lavet af ulykker, her kom han i tanken om at han havde tegnet på vægen.
Onsdag skulle vi lege cirkus med nogle tørklæder vi skulle kaste op i luften og gribe.
Vi skulle læse nogle rim og remser og tælle nogle ting

Level 2 Uge 7. Sund og stærk

Vi fik opgaverne lidt sent, i den her uge, så vi havde to dage til at lave den her uges opgaver, men det gik.
Vi læste om Hipp og Hopp.

Vi skulle sætte et stk tape på bordet, også se hvem der kunne puste en vat tot, over til den andens side.
Vi skulle læde bogen om Herman og snakke om hvilken mad man bliver stærk af.
Vi tegnede også hvad lille Bamse blev sund og stærk af at spise.
Der var et elestik med, som vi skulle sætte fast mellem to stole, også skulle vi hoppe over det på forskellige måder, Oliver og Emil fandt hurtigt ud af at det var sjovt at kravle under, så legede de at det var en alarm, de ikke måtte rører ved.
Vi skulle finde sunde og usunde mad varer i vores butik.
Til sidst skulle vi læse

punktum punktum komma streg
sådan tegnes Nikolaj.
Oliver skulle så tegne ham som sund og stærk.


Level 2 Uge 8 Familie og arbejde

Vi startede med at læse om Hipp og Hopp.
så skulle vi lave et stamtræ, og skrive ind hvad de forskellige lavede i deres fritid.
Tirsdag skulle vi læse i halfdan rasmussens bog, og finde vores forbogstav i vores navne.
Onsdag skulle Oliver værer med til at lave en madpakke. Torsdag vi snakkede om hvad en landmand lavede, vi havde et billede at kigge på. Fredag lavede vi en tryllestav og tryllede de ting frem i vores fremtid som vi gerne ville have.

Oliver fandt ud af at han ville arbejde som tryllekunstner, han ville bo i et hus, han ville gerne have børn, men ingen kæreste.

Level 2 Uge 9 Nørd

Først fik vi læst om Hipp og Hopp.
Den 1 øvelse gik ud på jeg skulle pege et bogstav ud, som Oliver skulle forme med blyanter, også skulle Oliver skrive det bogstav, og sige hvad det hed.
Tirsdag vi sang sangen 3 små kinesere hvor man synger sangen med forskellige lyde. Onsdagf lavede vi forskellige kast med en bold. Torsdag fik vi købt en hvid blomst hjem, der skulle i et glas vand, med noget frugt farve i, så kunne vi se den skifte farve til blå. Fredag spillede vi lystigt på glas med vand i.

Oliver har været rigtig god til bogstaver i den her uge

Level 2 Uge 10 Venner

Vi fik læst om Hipp og Hopp. Vi skulle se på et billede og snakke om hvordan man skulle bærer sig af, hvis man gerne ville ind i en leg, og hvad man ikke skulle gører. Oliver fik skrevet et postkort til sin ven Elias, det fik vi også afleveret.
Vi skulle finde en musik cd frem og danse over for hindanden, hvor vi skulle følge hinandens bevægelser.
Vi fik lavet en magnet fiskestang, hvor vi skulle fiske efter nogle klips, en fiske dam, på samme tid, fik vi også set, hvad en magnet ´kan hænge fast på

Level 3 uge 1 Dyr

Så gik vi ind i sidste level, jeg kan godt mærke, at der er sket noget med Oliver, efter han har været med i det her projekt.

Vi startede med Hipp pg Hopp som altid, Vi skulle læse fra halfdan rasmusens bog om en ræv, så skulle vi finde lille bamse frem, den der skulle være ræven skulle snige sig ind på den anden og snuppe lille bamse, lille bamse lå bag ryggen på den anden.
Vi læste muldvarpen der ville vide hvem der havde lavet lort på dens hoved, den bog syntes Oliver og Emil godt om, så skulle vi snakke om de dyr muldvarpen mødte og hvad de dyr siger, vi skulle stå over for hinanden, med hianden i hænderne, dreje rundt, Oliver skulle sige et dyr, så skulle vi give slip, vælte på gulvet og sige og gå rundt som det dyr.
Onsdag legede vi den gode gamle sæt hale op æsel leg.
Torsadg snakke om hvilke dyr, vi kan se hvor vi bor.
Fredag lave rolle spil over bogen, med muldvarpen der ville vide hvem der havde lavet lort på dens hoved.

Level 3 Uge 2 Her bor jeg

Vi fik læst om Hipp og Hopp, vi skulle spille et spil der handlede om at komme først hjem, en minni udgave af ludo.
Vi skulle læse bogen om muldvarpen, og snakke om hvor de forskellige dyr boede henne. Vi læste et rim fra mustafas kiosk, og snakkede om det. Til sidst  fik vi lavet et skilt med vores hus nr i trylledej. Trylledej, det har jeg ikke lavet siden jeg selv gik i børnehave, det var sjovt, jeg kom til at lave for meget trylledej, så vi kunne lave nogle figurer ved siden af.

Level 3 Uge 3 Min krop

Vi fik læst om Hipp og Hopp.
Mandag vi snakkede om vores sanser

Smags, lugte, føle, hører og syns sansen

vi smagte og følte og lugtede til forskellige ting, så tegnede Oliver lillebamse, og vi fik skrevet sanserne på lille bamse.
Tirsdag snakkede vi om drømme, Oliver tegnede en uhyggelig drøm, han havde haft. Onsdag skulle vi tegne hinanden på ryggen, gætte hvad det var. Torsdag var vi rundt i området, og snakkede om hvor der var godt oglege, hvor det ikke var godt at lege. Fredag sang vi lille peder ederkop med forskellige fakter.
Der var sæbe spåner med til et fodbad, det tager vi i næste uge biggrin.gif

Level 3 uge 4 prinser og prinsesser

Vi startede ud med hipp og hopp. i historien legede hipp og hopp bjørnen sover, eller hippman sover, så det skulle vi jo også lege. Tirsdag skulle vi se på nogle billeder, jeg skulle starte historien med
Du vil måske ikke tro, hvad jeg fortæller dig, en dag mødte jeg en super prinsesse og hun....
så skulle Oliver se på et billede og fortsætte historien, først kunne han ikke finde ud af det, men da heg fortalte bud fra det 1 billede, så kunne han med de andre billeder. Onsdag farvede og klippede vi mogle påklædning dukker, og lavede en leg med dem. Torsdag tegnede vi en prinsesse i jorden, og gav hende tøj og hår, med det vi kunne finde rundt omkring. Fredag legede vi til te hos kejseren, hvor det gik ud på man skulle huske en lang fremse, vi fandt på, det gik der lidt kludder i, men pyt.

Level 3 uge 5 Verden omkring mig

Vi startede op med Hipp og Hopp, så skulle vi skrive ned hvad vi blev glad af og ked af.
og sende det som en flaske post.
Vi skulle tale om havene, hvad man kan lave ved stranden, på havet, og hvad der lever i havet. Vi var ude og finde affald i naturen, hvor vi bor, og snakkede om at det var noget svineri at smide ting der. Vi skulle finde nogle ting i vores hjem og digte en historie om at rejse ud fra dem.
Til sidst fik vi læst om cykelmyggen Egon, og fik snakket om den

Level 3 uge 6. Eventyr

Vi startede ud med at læse om Hipp og Hopp.
Vi havde nogle billeder med F.eks en prinsesse, en drage eller en frø, så skulle vi lave gæt og grimasser, så dkulle vi gætte de billede den anden saf med. Tirsdag lavede vi vinger til lille bamse, og lavede en historie om den. Torsdag lavede vi en bog om lille bamses rejse, skrevet med trylle skrift. Fredag skulle Oliver lege han var kongen, så skulle vi komme med problemer, han skulle komme med løsninger på. Det gik rigtigt godt. Oliver kunne godt finde ud af at komme med råd.

Level 3 Uge 7 Sund og stærk

Vi begyndte med at læse om Hipp og Hopp. Vi læste i lille mis med de blåøjne, og snakkede om at værer modig, vi skulle få Hopp til at slå koldbøtter, ved hjælp at en klips og en magnet, det gik ikke helt så godt, ved ikke hvad vi gjorde forkert.
Vi fik hoppet i sjippetov, det syntes Oliver godt om, selvom det var lidt svært, så gav han ikke op. Vi fik danset en apelsin dans, hvor vi skulle holde en apelsin mellem vores hoveder.
Vi fik hinket i en hinkerude, det var sjov at prøve igen.

Den sunde råkost fik vi ikke lavet, men det kan vi nå en anden dag

Level 3 Uge 8 Fa,ilie og arbejde

Vi fik læst om Hipp og Hopp, så skulle jeg lave et interview med Oliver hvor han skulle først værer en stærk mand i et cirkus, og så skulle han værer en linedanser.
Vi læste bogen cykkelmyggen Egon, og snakkede om at arbejde i et cirkus.
Vi skulle lave nogle cirkus numrer efter nogle billeder.
Vi klippede nogle billeder af dyr og mad ud, og finde ud af hvem der spiser hvad. Til sidst skulle vi lave en collage om hvores hverdag.

Level 3 Uge 9 Nørd

Vi startede med Hipp og Hopp.
Vi skulle lave nogle tælle lege. hvor man skulle tælle til politi, tælle 10 20 30 osv
og tælle nedaf fra 10 og sende en raket op.
vi skulle øve os i at kaste en bold langt.
Vi skulle folde en båd, det gik ikke så godt, det kunne jeg barer ikke få hen. Vi skulle prøve at bæande vand farver, og så hvad det blev til.
Til sidst lavede vi en drage.

Level 3Uge 10 Venner

Så kom den sidte uge, det har været spændende at værer med, vi har fået så meget ud af det, utroligt så hurtigt 30 uger kan gå.

Vi startede med Hipp og Hopp.
Vi fik lavet en halskæde som Oliver skulloe give til en god ven, den ven var morfar.
Vi læste en bog, snakkede om venskab.
Snakkede om hvordan vejret var den dag, og lavede en vejr tegning.
Til sidst holdte vi en fest for lille bamse, fordi vi var havde bestået Hipp Hopp.biggrin.gif

Evaluering

Jeg har været rigtig glad for projektet, Oliver er vokset meget med opgaverne, det er jeg på en måde også, jeg har kun ros til opgaverne, og de folk der står bag dem, jeg vil helt klart lave opgavene med Emil, nu har vi dem jo, så det er barer med at komme igang, når han er så vidt.

Håber projektet kan blive ved med at fortsætte, og det ikke bliver sparet væk.

Det er en god måde for et barn at blive skole klar, vi havde ikke været igang længe, før Oliver spurgte.

mor, skal vi lave lektier når vi kommer hjem.

Så selvom jeg godt kunne værer lidt træt nogle aftner, så har Oliver sørget for at huske mig på, vi skal lige lave Hipp Hopp.

Vi har hygget os meget med det, og har lært en masse sammen.

 
Panel title

© 2019 Copyright

Antal besøg: 184317

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,47619199752808sekunder