Cleo, en Berner Sennen hund - Fylla og Freja

 April 2014

534391d5c42cf08042014.jpg

Fylla´s sidste hvil i haven den 7. april

Den 7. april var Fylla´s sidste dag. Den har endelig fået fred efter 14 dage med mange smerter og ubehag.

Den har på det sidste haft vejrtrækningsproblemer og der kom en del knuder rundt omkring på kroppen. Efter en weekend i sommerhuset var det igen galt med højre for-og bagben. Som alle hunde prøvede den at følge med i alle aktiviteter men måtte ofte sætte sig og se på. De sidste dage måtte vi lade den blive hjemme fra gåtur, og det var rigtig svært men den kunne jo ikke gå mere end 40-50 meter uden hvil.

Efter en rimelig weekend på stærkt smertestillende blev mandag den 7. april den sidste dag næsten 9 år gammel ( den 23. april). Den blev begravet tæt ved vores solnedgangs-sted bagerst i haven.

 

5343922707a2908042014.jpg

Tak kære Fylla fordi vi lærte dig at kende du var en skøn hund. Hvil i fred

 

 

Læs herunder hvordan Fylla blev en del af vores liv

 

 

 

 

 

 Juni 2012

Vi er kommet til at sige ja til at have 2 hunde i pleje.

Det er Mette´s Veninde Nina´s forældres hunde, 2 søde labradorer på 4 og 7 år.

Det er p.g.a en tragisk familiesituation at de ikke selv kan have hundene hos sig mere. Vi var den bedste og måske eneste mulighed hvor hundene kan blive sammen.

Det sker om ca 2 måneder omkring 1 august. Så vi skal bruge sommeren til at lære hinanden at kende, og mødes en del gange. 

.

På denne side vil jeg fortælle lidt om hvordan det går med at få 2 "fremmede" hunde intrigreret i en eksisterende hundeflok.

501e11488989a05082012.jpg

August 2012

De to "plejehunde" Fylla og Freja flytter ind.

5018c4a439c5901082012.jpg

Freja juli 2012

5018c5499976d01082012.jpg

Fylla juli 2012

Det er Cleo i baggrunden

 

Fredag den 3 august ankom de og der var lidt brummelyde især fra Nanna men også fra Fylla. Men ret hurtig blev de trygge og gik rundt som da de var på besøg. Jeg var ved at slå græs da de kom og skulle lige være færdig med det så jeg dryssede lidt foder ud der hvor jeg havde slået og de gik igang med at snuse efter mens jeg startede plænetraktoren igen. Men så gik de ind, de kan nok ikke så godt lide larmen fra den.

Efter en stille nat hvor alle fire sov i gangen  stod vi op kl 6, fik  morgenmad efter den tiltrængte tissetur. Så gik vi bare rundt og lavede almindelige ting både ude og inde. Hundene var bare hvor de havde lyst og Cleo og Freja tog sig en fange leg i haven.

501e1182b5b6505082012.jpg

Jeg var også en tur i byen og de var alene en halv times tid. De to brune var inde i køkkenet imens. Jeg vil ikke lade dem være alene sammen alle fire når der ikke er nogen hjemme.

Jeg gemmer halvdelen af deres madration som de så får på græsset. Det er de glade for og samtidig får de motion og stimuleret deres lugtesans.

501e11b8f382005082012.jpg

Søndag den 5. august.

I dag er vi begyndt at træne forskellige ting: bl.a at skålen med Nanna´s mad godt kan stå der uden at de spiser af den. Der er kun lidt i bunden og vi må se hvordan det går. og så hundedøren : jeg har sat tape så den er åben hele tiden så de bare skal ud af hullet. Der skulle en del lokkemad og positiv opbakning for at prøve det. Fylla er den modigste men der var en stor overvindelse for Freja. Hun stod længe og slikkede sig om munden og godbiden duftede dejligt men at hun skulle ud af det hul for at få den var svært. Men nu har begge hunde prøvet at komme både ud og ind. Ja der er mange ting at lære når man flytter et andet std hen

 

Uge 32

Den første uge med hverdag.

Det med at være ude om aftenen/natten dropper vi da der er ret meget uro i hundegården. Vi måtte op og lukke hundedøren igen da de 2 brune gik og vuffede og Nanna troede at der hele tiden var noget den skulle gø af. Og så blev der ro.

Så de har endnu ikke lært at gå ud af hundedøren og vi er holdt op med at træne.

Mens jeg er på arbejde er Fylla og Freja inde i køkken/stue og de andre er i gangen som de plejer. Det går fint men jeg har sat ting i alle sofaer da Fylla jo er en "sofahund" De har puder og tæpper under trappen som de må ligge i.

Freja og Cleo er blevet gode legekammerater og tager sig en legetur hver dag når de bliver lukket sammen efter en dags adskillelse.

Første gang i sommerhuset.

Vi kørte afsted fredag og der var ro det meste af vejen. Da vi ankom trængte de til at komme ud og de opførte sig som om de havde været der før. Vi var en del mennesker og der blev redt op på sofaen. Der havde Fylla lige tænkt sig at den skulle sove, men blev taget ned igen. I løbet af natten var den en tur deroppe igen men nu ved den at den hellere må gå ned inden vi opdager det.

De blev ved huset hele weekenden, havde kun lige en lille svipser og var gået en tur ud på marken men vi kaldte dem tilbage og så blev de der. Vi var også en tur ved søen da Freja havde badet i en mudderpøl så vi måtte lige ned og skylle mudder af inden sengetid.

 

September 12

Nu har Fylla og Freja boet her et stykke tid og alt foregår i fred og ro.

Der er slvfølgelig nogle små ting som kunne væe andreledes: nemlig det med foder og at de ikke kan finde ud af hundedøren.

Foder: de får alle mad kl 7 og 19 Ca. og det fungerer godt. Freja er så sulten at der indimellem bliver spist en strømpe. Men det ser ud til hun holder vægten.

Hundedøren e et problem især da det snart bliver vinter og vi ikke kan have døren åben hele dagen. En morgen var Fylla gået ud gennem hundedøren menkunne ikke finde ud af at komme ind igen og det var regnvejr. Hun har nok været derude et par timer og hun var ret våd. Vi håber de får det lært engang men jeg tvivler.

Fylla har haltet en del på et bagben og et forben i samme side et stykke tid. Vi fandt ud af at den havde nogle potesår og behandlede med HELOSAN og poterne pakket ind en halv dag og nu er det bedre.

Oktober 2012

Nu da der er gået 2 måneder må vi erkende at dette projekt ikke er uden omkostninger.

Cleo er meget stresset og de 2 brune mobber den lige så snart de er ude. Cleo vil helst ikke ud og tisse sammen med dem og den er blevet en nervøs og bange hund.

Vi har derfor besluttet at vi ikke kan beholde dem begge.

Nina hentede så  Freje hjem til sig og så var der ro, foreløbig. Vi venter nu spændt på om det så begynder at gå ud over Fylla. Da Freja var med i sommerhus i weekenden var dr straks den samme uro og Cleo var stort set ikke ude hele weekenden. Så der er ingen tvivl om den skaber uro og Cleo er bange for den. Når de 2 brune er sammen er de nogle "bøller" men Fylla er blid som et lam uden Freja.

Vi må erkende at det med at få 2 hundeflokke til at blive til een ikke er en nemmeste opgave. Så blev vi så kloge

 

Marts 2013.

 

Fylla har det godt og nyder livet her hos os. Vi har haft besøg af Freja i en weekend og der var da gensynsglæde fra Fylla´s side men så tror jeg hun helst så Freja tage afsted igen. Hun følte sig måske truet i sin status i flokken her. Freje er en meget stærk og robust hund både fysisk og psykisk. Freja bor nu hos Nina i en lejlighed i Kolding. Den er rigtig blevet by-hund og er helt ovre sit vægt-problem da de går mange ture. Så det var klart den bedste løsning for os og begge hunde.

 

5207b6705dfa211082013.jpg

Fylla har haft en periode med mange smerter. Dyrlægen mente at der var tale om smerter i hofter og skulder. Den bider sine poter når den har ondt. Efter pinse var det rigtig slemt og vi kunne ikke holde til at se på at den næsten ikke kunne slæbe bagenden med sig. Vi aftalte en torsdag morgen at nu var det slut. Men så..... Skulle de lige med ud på marken en tur og pludselig kunne Fylla løbe? og bagefter var der intet i vejen. Jeg fik så ikke ringet til dyrlægen, havde heldigvis ikke nået det. Den fik en chance mere. Og siden er det bare gået den rigtige vej.

 

 

 

 

 

 

 

52d791001dba916012014.jpg

Cleo og Fylla januar 2014

 

Fylla har det stadig fint og de to hunde hygger sig sammen. Hvor er det godt vi har Fylla nu da Nanna er væk. Fylla er faldet rigtig til hos os og er nu blevet "vores hund" på godt og ondt. Vi håber selvfølgelig at vi har den i mange år men ved også at det pludselig kan gå stærkt. Den har nogle knuder rundt omkring men dyrlægen siger det er fedtknuder? Fylla bliver 9 år i april

 

 

Vi holdt nytår på Lanzarote og hundene var i pension. Vi var ret bekymret for om Fylla kunne holde til det, da livet i en pension jo er lidt hårdt. Den fik sin kurv med en blød dyne i og da vi afleverede dem logrede de begge med halen.

Men det var lidt trist at hente dem igen. Cleo havde haft det fint med masser af snak med andre hunde som hun jo elsker. Fylla havde ondt i benet/skulder og krøb ud af buret da vi kom og åbnede. Vi tror den har hængt fast i tremmerne og fået et vrid i benet men vi ved det ikke. Vi kørte hjem og gav noget smertestillende og så er det langsomt blevet bedre.

Vores valg af pension: vi har haft hundene der før og egentlig er det et okay sted, troede vi. Da det jo var over nytåret var vi bare glade for en plads. Det sted vi helst ville have kunne vi ikke få plads da det var hen over nytår, så vi valgte det næstbedste.

Jeg tror ikke vi vælger dem igen og det er der flere grunde til. Da vi kom vi kom ville jeg fortælle om Fylla og den "knæk" i ryggen og hvordan vi fodrer dem adskilt o.s.v. Hun havde travlt med at få os ud af døren og jeg følte ikke hun virkelig var interesseret i vores hunde. Da vi kom og hentede dem kl. 9 om formiddagen gik hun ude og fodrede høns sammen med sine egne hunde og hundene i pensionen havde hverken været ude og tisse eller fået noget at spise. Der var heller ingen vand hos dem. Jeg blev så ked af det og vred at jeg bare havde travlt med at få mine hunde ud derfra. Der kom så hendes medhjælper som da var flink og glad for hunde, vi betalte så bare og ingen sagde noget om Fylla´s smerter eller hvad der var sket.

Vi kørte så ud og luftede dem da de jo trængte til både det ene og det andet. Da vi kom hjem fik de mad og Cleo spiste meget de næste dage så hun havde da ikke fået noget mad hvis de bare havde givet dem mad sammen har Fylla spist det hele inden Cleo gik igang med maden. De var også ekstrem tørstige og drak så meget vand i de næste dage. Efterfølgende har Cleo haft dårlig mave og ørebetændelse, ved selvfølgelig ikke om det har noget med pensionen at gøre men det med ørene er helt nyt. 

Jeg er både ked af det og skuffet og har overvejet at klage men ved ikke lige hvad det skal føre til. Det drejer sig om Klostegaarden´s hundepension ved Rødding. Vi har brugt dem 4-5 gange men tror nu det var sidste gang

 

 

 
Panel title

© 2018 cleo

Antal besøg: 11502

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,58516716957092sekunder