Mange hjemmesideservices tilbyder en drag and drop løsning til opbygning af hjemmesider, men det er kun hos Freewebsite du finder en drag and drop sidetype, med så frie rammer som vores.

På vores drag and drop side har du mulighed for, helt gratis, at placere tekst, billeder og videoer frit og i lag. Hvorimod du hos andre services er begrænset til at placere elementerne i kasser. Du har hermed ikke friheden til at lade elementerne overlappe hinanden, hvis du f.eks. ønsker at have tekst ovenpå et billede.

Vores drag and drop sidetype er et stærkt og fleksibelt værktøj til at opbygge hjemmesiden og det er derfor vores primære sidetype. En sidetype som vi ser nærmere på i denne artikel. 

draganddrop1

Introduktion til drag and drop

Som  nævnt har du 3 typer elementer til rådighed, tekst, billede og video. Samt funktionaliteterne ”Del på facebook”, ”Udskriv side” og ”E-mail til en ven”.

Tekst elementet
Elementet trækkes ind på siden ved at klikke på elementet i drag and drop toolboxen, trække og slippe med musen igen.
Efter elementet er placeret på siden kan du se 5 ikoner i den lille element-menu.

draganddrop2

  • Slet ikon: Klikkes dette har du mulighed for at slette elementet. Du vil blive bedt om bekræftelse.
  • Design spand ikon: Klikkes denne får du et overlay, hvorfra du kan indstille baggrundsfarve og kant på tekst elementet.
  • Redigér ikon: Åbner en tekst editor med grundlæggende redigeringsværktøjer og muligheden for at skrive i HTML.
  • Pil op: Flytter elementet et lag op.
  • Pil ned: Flytter elementet et lag ned.

Du kan redigere teksten frit og give den baggrundsfarve og kant. Teksten vil automatisk blive vist i en kolonne svarende til ca. 6 cm. bredde, for at gøre kolonnen bredere eller smallere kan du trække i elementets nedre højre hjørne.

Det gør at du kan lave flotte magasin lignende sider, med teksten i små og store kolonner.

Billed elementet
Elementet kan trækkes ind på siden, på samme måde som tekst elementet. Her ser du at flere af de samme ikoner gå igen. Det er ikonerne ”Slet element”, ”pil op” og ”pil ned”.

draganddrop3

De nye ikoner er:

  • Upload billede: Klik her for at udskifte billedet med dit eget billede.
  • Indstillinger: Hold musen ovenpå dette ikon for at få følgende 2 valgmuligheder:

1. Redigér ramme, her kan du sætte kant på billedelementet
2. Link/viewer; her kan du indstille om billedet skal være et link. Det kan enten være interne og eksterne link, eller en viewer (billedet åbner i overlay).

Du kan uploade dit eget billede og udskifte det så mange gange du har lyst. Du kan også trække i nederste højre hjørne af elementet, for at gøre billedet mindre eller større. For at fastholde billedets proportioner skal du holde SHIFT tasten nede, imens du trækker i elementets hjørne.

Video elementet (Youtube)
Med video elementet ser du igen slet ikonet og design ikonet (som også gælder for baggrund og kant) og du ser pilene op og ned.
Samtidig er der et lille Youtube ikon, som du kan klikke på, for at indsætte koden som du skal hente fra Youtube.

Når du har fundet Youtube videoen, skal du klikke ’del’ og herefter vælge ’indlejring’ og kopiere koden der vises.

Indsæt den i tekstfeltet på din drag and drop side og gem. Herefter vises din valgte video på siden.

draganddrop4

Vores gratis drag and drop editor dækker de grundlæggende behov for opbygning af en flot og professionel hjemmeside. Synes du den er spændende kan du glæde dig til vores drag and drop Pro, her får du også mulighederne for at placere en kontaktformular, nyhedsbrev formular, slideshow, musikafspiller og Google Maps elementer mm.