Prissammenligningssider som Prisbox er din genvej til lave priser som forbruger. I denne artikel vil fokus ikke være på guides og tips til at lave hjemmesider, men tips til hvordan du kan benytte sider og tjenester til din egen fordel som forbruger.

Der kan nemlig være mange penge at spare, når du skal købe ny computer eller inventar til hjemmet. Der er kommet rigtig mange webshops på nettet og det smarte ved prissammenligningstjenesterne er, at de giver dig fuld indsigt i priser og produkter.

Hidtil har mange danskere valgt at handle i fysiske butikker, men e-handlen er buldret frem det seneste årti. Så meget at 3,3 millioner danskere mellem 16-89 år årligt shopper på nettet. Det viser denne rapport fra Danmarks Statistik.

Tallene er meget slående og det er netop prissammeligningssiderne der er med til at forstærke fordelene for netshopperne. Du har jo slet ikke samme mulighed for at sammeligne prisen på et nyt fjernsyn, når du står i Fona. I det tilfælde kan du jo ikke vide om prisen på samme produkt, er lavest i Fona, Elgiganten, Expert eller et helt fjerde sted.

 

Fordele ved prissammenligningstjenester

Der er mange fordele ved diverse prissammenligningstjenester og vi har nævnt en række af de mest fremtrædende nedenfor. Det kan forhåbentlig få dig til at overveje dem, hvis du ikke allerede gør brug af dem:

  • Indblik i prisniveauet -> Spar penge på dit køb
  • Mulighed for at vurdere webshops omtale/vurderinger
  • Nemmere at træffe et velbegrundet valg – Uanset om prisen, den hurtige levering eller kvaliteten er det vigtigste for dig.

 

De mest udbredte prissammenligningstjenester

De fleste danskere gør allerede brug af disse tjenester, men hvis det er nyt for dig, giver vi gerne en introduktion af de 3 udbydere du bør kende til:

Pricerunner – den erfarne svenske side

Pricerunner er aktive i flere lande, men startede i Sverige tilbage i 1999. De har derfor været en af frontløberne inden for prissammenligninger. Pricerunner.dk blev lanceret i august 200 og siden da har du haft mulighed for nemt at indhente priser på præcis det produkt du ønsker.

Deres overskuelig oversigter gør det nemt og ligetil, at finde frem til det du søger og finde den laveste pris.

Prisbox – den “nye” dreng i klassen

Prisbox er en nyere prissammenligningstjeneste der adskiller sig fra Pricerunner og Kelkoo. Den giver dig nemlig ikke kun muligheden for at se mange priser og tilbud, men er opbygget så du kan se produkter inden for samme kategori.

Det er jo ikke altid du lige ved præcis hvilket fjernsyn eller træningstøj du vil have. Hvis det er tilfældet er Prisbox rigtig smart. De har skabt en webshopeffekt, men med samme mulighed for at finde lave priser og gode tilbud.

Kelkoo – den internationale udbyder

Kelkoo er den mest internationale prissammenligningsside med kontorer i 6 forskellige lande og aktiviteter i 11 lande.

Kelkoo startede kort efter Pricerunner i 2000 og det skete i forbindelse med en fusion. De kan på mange måder minde om hinanden, selvom opbygningen er forskellig. Kelkoo adskiller sig bl.a. ved at vise priser fra flere nordiske lande, hvilket kan være gavnligt i visse tilfælde.

 

Uanset hvem du benytter dig af, er de alle skabt med fokus på forbrugerens gunst. De gør det nemmere at lokalisere de billigste webshops, aktuelle tilbud og i sidste ende spare penge.

Lad dette være artiklens endegyldige tip: Gør brug af prissammenligningssider når du shopper på nettet.