Denne guide handler om en tilkøbsfeature, der består af 2 funktionaliteter. En submenu og en Dropdown menu, du vil i denne artikel få forklaret hvad det er, og hvordan du bruger dem.

Da her er tale om 2 forskellige typer undermenuer, gennemgår jeg dem een ad gangen.

Hvornår skal du vælge hvad?
Det er meget svært at vurdere hvornår du skal vælge submenu og hvornår dropdown menu. Drop down menu har OGSÅ en submenu, så man kan egentlig ikke skille de udtryk ad.
Forskellen er, at med dropdown menu, kommer submenuen frem, når du holder musen over et punkt i hovedmenuen. Det er en rigtig lækker effekt og det gør hjemmesider meget overskuelige, hvis de har mange sider. Og med den almindelige submenu, vises undersiderne som links på siden.

Selv hvis du IKKE har undermenu punkter, kan dropdown menu være en fordel, fordi du selv kan designe den, med baggrundsfarve, effekter i lys/skygge og tekst farve, størrelse og mouseover farve.(Når du fører musen henover menupunktet skifter teksten farve).

Personligt vil jeg anbefale dig dropdown menuen. Men vi har netop sammensat disse 2 menu typer i samme produkt, fordi det giver dig mulighed for, selv at prøve dig frem, hvad der passer bedst til din hjemmeside.

 

Submenu

Når du har købt submenuen, ser du et lille “+” ikon I toppen til venstre på dine sider. Her kan du klikke, for at gøre en anden side til underside. Når du gør dette, sker der det at denne nye underside forsvinder fra hovedmenuen, og bliver til et tekstlink på denne side. Du kan så klikke på linket for at komme til denne side.

Når du er inde på siden, finder du et link i højre side ”Fjern fra undermenu”, når du klikker her, vil siden vende tilbage i hovedmenuen.

 

Dropdown menu

Når du har købt dropdown menu, får du et nyt menupunkt I din venstre menu. Gå ind under ”Sider” og i bunden finder du ”Drop down menu”. Under dette punkt finder du

-          Arranger menu

-          Design menu

-          Menu indstillinger

 

Menu indstillinger

Start med menu indstillinger, hvor du vælger om menuen skal være normal ELLER dynamisk (Dropdown).

Vælg mellem dynamisk og statisk menu

Når du har valgt “Dynamisk dropdown menu”, bliver den vist på din hjemmeside og du kan gå i gang med at designe den og placere siderne som undersider eller under-under sider. Du kan lave menuen i lige så mange niveauer som du vil.

 

Design menu

Se herunder:

design-menu

Her har vi opdelt dine muligheder i
- Menuens baggrund
- Undermenu kant
- Menuens skrifttype og farve

Det er måske ikke så tydeligt at se på ovenstående billede, det bliver det, længere nede.

Menuens baggrund
Først kan du vælge en baggrundsfarve til menuen, den vælger du i vores farvevælger, ved at klikke på det lille ikon.

Indstil menuens baggrund

Jeg vælger sort, ved at klikke helt nede i højre hjørne af farvevælgeren og klikke OK.
Dernæst klikker jeg på billed-ikonet til højre for ”Effekt” for at vælge hvilken lys/skygge menuen skal have:

effekt

Du kan klikke på de forskellige effekter  og så kan du se ændringen oppe på ”Eksempel” knapperne, som er et hovedmenu og et undermenupunkt. Her kan du se hvordan de ser ud sammen.
Klik på den røde ”Luk” knap når du har valgt en effekt.
Eller, hvis du ønsker IKKE at bruge en effekt oven  på din baggrundsfarve, så klik i checkboksen ”Brug ikke effekt” og så forsvinder den.

 

Undermenuens kant
Rundt om undermenuen er der en kant, der i visse tilfælde adskiller den fra sidebaggrunden. (Hvis menuen er hvid og siden er hvid, er en kant nødvendig, f.eks. lys grå).
Du kan indstille kantens tykkelse, type og farve. F.eks.

eks1 eks2eks3

Det sidste eksempel ser sådan her ud på en menu

menu

 

Menuens skrifttype og farve
De første 2 ting du vælger er skriftfarve og ”Mouse over” skriftfarve. Se på billedet ovenover. Skriftfarven er den grå¨du ser på alle punkter inklusiv undermenupunktet. Og den mørke grå er ”Mouse over” farven, fordi den bliver vist, når jeg fører musen henover menupunktet, – og så vises undermenuen også.

Dernæst kan du vælge skrifttypen, her har jeg brugt den mest populære web-type, fordi den siges at være den der er lettest at læse på nettet ”Verdana”. Men du har flere valgmuligheder. Lad mig bare gøre det helt klart, at det er vigtigt at teksten er stor og læsbar, ellers vil folk slet ikke forsøge. Det skal være NEMT at navigere rundt på din hjemmeside, – hvilket i høj grad taler for en dropdown menu.

Sidst, skriftstørrelsen , her kan du gå lige fra 10px til 20px i størrelse, jeg vil typisk sige 10-11px. er for småt, men 12-13px kan være acceptabelt, selv foretrækker jeg at ligge omkring 14-15px.

Vil du lave det vildt let læseligt, så gå op i 16px, men højere, vil bare se kikset ud. Du har dog muligheden!

menu2

 

Arrangér menu

Og, arranger menu, se billedet herunder:

dropdown-arranger

Dette billede viser godt nok kun 2 punkter i menuen, men du kan genkende dette billede, lige så snart du åbner dette på din egen hjemmeside.

Her kan du trække og slippe menupunkterne i den rækkefølge du ønsker dem. Du kan slippe en side ovenpå en anden side, for at gøre den til et undermenu punkt. Du kan se på eksemplet at ”test” bliver grå, når jeg vil smide ”Forum” ovenpå og gøre ”Forum” til underpunkt

Du kan senere nemt trække denne side ud i hovedmenuen igen, eller under en anden side.

På eksemplet ovenover ser du en pil til venstre for ”Forum”, det betyder at denne side har en undermenu (Den er bare foldet sammen, ved at klikke på pilen igen, foldes den ud). Men du kan altså godt flytte rundt på hele punkter med undermenuer og lave så mange underniveauer du vil. Dette er godt til at strukturere information/produkter.

Jeg vil ikke beskrive yderligere om dette og få det til at virke som om  det er kompliceret, det er det ikke!

***
Rigtig god fornøjelse med dine nye features.
Mvh. Lykke