Danerland - Danerland - Lokalhistorie og barndomsminder
March
26
2013

Danerland Tilståelse - JEG BEGIK ET UTILGIVELIGT MORD !


Dette indlæg er en ren tilståelsessag, jeg begik nemlig et fuldstændigt meningsløst mord, som 12 årig godt nok, men det var uden bagtanker i, at det var straffri, som det også er i dag, selv hvis det havde været et menneske, jeg havde myrdet.


Jeg havde via mit bydreng job, sparet sammen til et luftgevær, et Diana med et nummer jeg ikke husker, men jeg skød efter skiver nede i haven og fandt ud af, at jeg var rimelig god til, at skyde.


     515208129b5ec26032013.jpg 

                           Jens & Henny Erland Jensen

Min Morfar og Mormor, han arbejdede hele sit liv ved Thorbro Vandværk i Thorslunde og hun lavede mad på et brænde komfur og The på en sprit primus. Dette gevær havde jeg så med ud hos min Morfar på den skæbnesvangre dag og jeg går nede iblandt Morfars utallige æble, pære og blomme træer og pludselig lyder der en glad trillen fra en lille fugl, som synger af bare livsglæde.


      515209239488726032013.jpg

 

Jeg slynger geværet til skulderen og skyder efter ? hvad ?? – Ja, jeg ville jo gerne sige, at det ikke var efter fuglen, men det ville være løgn.


Jeg ville også gerne sige, at det ikke var med vilje og det bestemt heller ikke var meningen, at dræbe en lille glad og uskyldig Musvit, for det var det ikke.


Men den smukke lille fugl faldt til jorden – stendød, ramt lige i brystet. Da jeg stod med den lille varme krop i hånden, var jeg sønderknust, jeg tror aldrig jeg har fortrudt noget så meget.


Hvorfor fanden gjorde jeg det så ? skød efter en fugl. Det har jeg ingen fornuftig forklaring på, slet ikke, når jeg altid har holdt meget af dyr. Den lille fugl fik en smuk begravelse i en af min Morfars Advokat cigarkasser og blev stedt til hvile, ved foden af havens bedste blommetræ, de kæmpestore Dronning Victoria blommer.


Den lille Musvit har så til gengæld reddet livet for mange andre dyr, hele min familie var jægere, min Far var jæger, men ikke mig, jeg kunne ikke drømme om at skyde Bambi.


Da jeg blev soldat fandt jeg ud af, at jeg var en fremragende skytte. I min Svigerfars havekoloni Granly i Roskilde vandt jeg den årlige fugleskydnings konkurrence 5 år i træk, samtidig med Bjørn Borgs 5 Wimledon sejre. Så blev de sure og flyttede det til kl. 8 OM MORGENEN !!!


515300d6e0f4a27032013.jpg 

LAF Luftværns Artilleriet, Avedøre og Værløse


Firling 4 stk. 12,7 mm Maskingeværer, var ret sjove, at skyde med. Vores sergent SAB Jensen, mente der var store fasaner i området *S*


Da vi fik hus og have, havde vi foderbrætter over det hele og net ophængt i træer og buske, jeg lavede fuglekasser, indtil jeg fandt ud af, at det nok var mere sikkert, at købe dem, til gengæld indrettede jeg dem, som luksus boliger for Musvitter. 


Det gjorde jeg ved, at fylde dem med hunde hår fra Sachy, når jeg striglede ham nede på græsplænen, var der hår nok til, at fylde tre fuglekasser og hårene fra en Karelsk Bjørnehund, er fremragende isoleringsmateriale for små fugle, de borer sig ned i det med fryd og laver en hule inde i kassen, hvor de ” hyggegasser ” igennem selv den koldeste vinter, som vi f. eks havde i 1978/79 hvor der var frostgrader, helt ned til minus 33 grader, men alle kasserne var beboet hele vinteren, selvom et par Gråspurve også var flyttet ind i et par stykker.


Hvis i følger dette gode råd, så husk, at pelshårene skal hives ud af kasserne inden fuglene får unger og kassen skal skoldes med kogende vand, fugle har nemlig lopper, eller bringer dem med ind i kasserne, så kassen skal lige have et forårs check..


Hvis den lille Musvit havde været Katolik, var den sikkert blevet ophøjet til Helgen og hvis den havde været muslim (utopi, for den var glad og fløjtede) så var den røget til whatever og havde fået tildelt 72.000 Musvit damer af jomfruelig observans.


Selvom jeg ikke kan tilgive mig selv for min dumhed, så trøster det mig lidt, at den lille Musvit har ofret sit liv for, at jeg kunne blive et bedre menneske og gøre tilværelsen bedre, for mange generationer af fugle.


VÆR GOD VED DYRENE – DE FORTJENER DET. 


515207bbd957126032013.jpg Sachy.


Leverandør af top isoleret rede materiale til utallige fuglekasser, min Karelske Bjørnehund Sachy, der kun blev 12 år, måske fordi han altid lå på det koldeste sted, han kunne finde, helst en to meter høj snedynge nede i haven, så var han på toppen.


------------------


Share on Facebook Back to the blogComments:


skrevet: Wed. d. 10. Jul.

Super cool artikel - vi skal sku være gode ved vores dyr.

skrevet: Wed. d. 27. Mar.

Tak skal du have Ankjer *S*

skrevet: Wed. d. 27. Mar.

Virkelig smukt skrevet. Det var en glæde at læse. Hvis den lille musvit sidder på en sky og har lagt mærke til hvad du nu gør for dyr i al almindelighed tror jeg nok du er tilgivet......

 
Panel title
Antal besøg: 1243516

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.19769287109375sekunder