Danerland - Danerland - Lokalhistorie og barndomsminder
Oct
28
2011

KAN MAN LEVE AF, at KLIPPE HINANDEN ?

 

skrevet af Danerland 29/08-2008

Derfor har SAS lugtet blod og vil have lavet en lov, der også giver tilladelse til, at ansætte underbetalte Indisk kabine personale, naturligvis også uden dansk eller Scandinavisk arbejdstilladelse.

I forvejen har SAS flyttet deres booking afdeling til Indien, hvor 300 Indere tager sig af billetsalget for SAS. De er så til overflod trænet i, at tale engelsk med scandinavisk accent, det er knap så vellykket, det er vist kun Eddie Skoller og svenskerne, der kan det.

SAS har lukket en del ruter og indskrænker ansættelserne og har desuden gennemgået utallige sparerunder, i de sidste 10 år. Det har medført, at personalet har mistet masser af goder og folk er blevet fyret, derfor mener ledelsen, at tiden er inde, til, at presse citronen yderligere, de ansatte er jo truet på brødet. !

Hvordan i alverden de tre Stats aktionærer Danmark, Norge og Sverige er gået med til det, er ganske uforståeligt.

Endnu mere uforståeligt, er det måske, at vi scandinaver går rundt med en loyalitetsfølelse overfor SAS.

Københavns Lufthavn er Australsk ejet og tænker kun på deres aktionæners udbytte.

I min lille Landsby, hvor jeg boede i 17 år, havde vi en Købmand af den rigtig gammeldags slags, vi havde også en Brugsforening lige overfor, disse to forretninger omsatte for 10 millioner 1980 Kr. Det var takket været en knald dygtig uddeler, at omsætningen blev banket op i Brugsen, så han forsvandt hurtigt til en større afdeling. Så lukkede Brugsen.

I nabobyen, havde vi en rigtig god slagterforretning, som havde ligget der i generationer, men i takt med, at Bilka, AZ, City 2 åbnede og discount butikkernes fremmarch, så handlede de to byers pendlere, på vej hjem fra arbejde. Men om Lørdagen var der RUN på Sørens varme hjemmelavede leverpostejer, han solgte alle 250 hver eneste Lørdag. Men det var mere end Sørens faglige stolthed, kunne leve med, så Søren huggede kødøsken i hugge blokken og lukkede sin dejlige forretnng, for så kunne de skide pendlere nemlig købe deres industri leverpostej i Bilka også.

Købmanden i ” min ” Landsby har de sidste 25 år været drevet af ” sønnen “, jamen det kaldte vi ham altså ! Denne dejlige købmandsbutik, hvor spegesild i tønder, træsko og søm, petroleum og masser af varer, har været omsat, var tilsidst kun en bleg skygge af sig selv, de få varer skreg til hinanden på hylderne, hvor der før i tiden slet ikke var plads nok. – HVORFOR ? - Fordi Landsbybeboerne ikke var loyale, imod deres Købmand, de købte en liter mælk, når storkøbet ikke slog til. Det gad ” sønnen ” ikke mere, han lukkede sin butik og solgte ejendommem og blev boende i det store hus på naboejendommen. Nu er han ” butiks assistent ” i et ” TEAM ” på en tankstation, som ejes af en International Oliekoncern, som desværre ikke tjener penge i Danmark ?? og derfor ikke betaler skat i Danmark.

Nu er der jo masser af multinatonale selskaber, som ” ikke ” tjener penge i Danmark, overskuddet genereres til Caymon Island, eller et andet eksostisk sted, hvor skatten er næsten lig nul, eller de laver en EU ordning med Irland. Det gælder Shell, Q8, Statoil, Coca Cola, 7eleven, McDonald osv. Tag f.eks 7eleven, som tager 30% overpriser, dels fordi de har åbent 24/7, men også fordi den Norske ejerkapital vil se profit, hvordan det hænger sammen med, at de ikke tjener penge i Danmark, står hen i det uvisse. 7eleven har f.eks købt yx ( tidl. Texaco) tankstationerne i Danmark og nu skal benzinen leveres af Shell, jo, jo, vi bliver kørt godt og grundigt rundt, faktisk er vi forbrugere helt til grin i vores eget land.

Brændstofpriserne er steget 35% det sidste år, det er rent profit røveri og Staten, som får skyhøje afgifter, ser stiltiende til.

De store igangsættere ryger i spjældet, de små indvandrer igangsættere, som overlever, gør det fordi, de søger de brancher, hvor det stadig er muligt, at lave sorte penge f.eks Grønthandlere, Frisører, Pizzarier, Cykel Taxier og restauranter. Dertil kører hele kiosk miljøet, med ejerskifte hver 9 Måned, når Told & Skat rykker og bøderne for parallelimporterede øller, slik og sodavand, frekventeres til fængsel.

Carlsberg er godt på vej til multinational spekulations klasse.

SAS er i fuld gang med, at afskibe det Scandinaviske image.

Sig mig engang, hvad fanden er vi igang med ?

Hvad skal næste generation leve af, at to Kinesere klipper hinanden. ?

Hvor er de gamle kæmper i VS, nuværende ENHL, som gjorde kampen imod de multinationale til et adelsmærke, nu er det en gang tørklæde forkæmpere.

SF er ikke mere skabs socialister, de er skabs Konservative.

S er totalt håbløse.

DF har ikke en erhversordfører, der kan stave til Esso.

De radikale er nogle lallende underfunktionærer, som ikke aner hvad økonomisk politik er.

Venstre plejer deres industri kontakter.

De konservative, er simpelthen gammeldags viljeløse ” wanna bees ” som kun er bange for en ting, nemlig - at DF smider dem ud af regeringen. Det er Matador tids politikere, der lever i fortiden.

Måske skulle man begynde med, at reducere den 1 million offentligt ansatte til naturlig størrelse, på 600.000 og sende de 400.000 bureaukrater ud, at arbejde. ? Så kunne vi også sende de underbetalte Østarbejdere hjem, med Tak for hjælpen.

Noget må ske !

Den kolde krisetid nærmer sig på alle fronter og vi pisser fortsat i bukserne for, at holde på varmen.

Share on Facebook Back to the blogComments:


 
Panel title
Antal besøg: 1248445

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.15069103240967sekunder