Danerland - Klassikere.
Aug
12
2013

ER POLITIET SINKER, eller bare LUDDOVNE ?


    52082244b01bd12082013.jpg

Politiet  meddeler, at de ikke mere kan afse tid og mandskab til, at udstede Visa til de tusindvis af søfolk, som skifter i dansk farvand og rejser i transit igennem Danmark, det sker hver 3 Måned, at søfolk rejser hjem på ferie, efter 3 Måneder i søen.


    52082217de1dc12082013.jpg

 

Hvad er det så, at politiet ikke mere kan afse tid til ? Jo, de skal sætte et klister mærke i et pas og stemple passet, det tager 30 sekunder for en normal begavet politimand.
ALT andet arbejde er lavet af rederierne og skibsagenterne, politiet får en kopi af det antal pas, som det drejer sig om, med navne og alle øvrige oplysninger.
De får det tilsendt pr. telefax, for politiets EDB anlæg har ikke virket i de sidste mange år, så de kunne få det pr. mail.

 

Hvad er det så det drejer sig om ? Jo, det er danske arbejdspladser, som tjener fremmed valuta hjem til Danmark, idet alt betales af rederierne og de allerfleste skibe er udflaget og det er rigtig mange penge det drejer sig om.


5208226e7d9af12082013.jpg520b07f76026f14082013.jpg

 Derfor var Spodsbjerg lodsstation ideel.

 

De fleste tankskibe, som passerer dansk farvand kommer fra Sant Petersborg, der er udskibningshavn for russisk olie og herfra sejler de til England, Rotterdam eller Spanien, skibene skifter besætning hver 3 Måned og det gør de 24/7 årets 365 dage, uanset politiets søvn og fridags behov, for det handler om store penge, hvis et tankskib bliver forsinket, det kan være flere hundred tusinde Kroner i døgnet.


  520823106c7e412082013.jpg

Med sådan en kikkert kunne man se om en svane ovre i Nakskov, havde fået noget i øjet.Derfor kræver skibsmæglerne en god og kvalificeret service, hvor tingene fungerer og alt klapper til den aftalte tid, det har Danmark hidtil kunnet levere døgnet rundt, men med Lene Espersens tåbelige politi reform, begyndte det, at knirke, MEN KUN for politiets vedkommende. Politi stationer blev lukket, andre lukkede for døgn bemandingen og pludselig var der kun en ( 1 ) mand på hver station, der kunne betjene et stempel og sætte et klistermærke i et pas, han skulle ikke engang slikke på det.

Det betød, at vi prøvede, at undgå Gedser Lods station, som skiftested, for dels er det ofte hårdt vejr i Østersøen og det kan betyde flere timers ventetid og dels er det farligt for lodser og skibsbesætning, når de kravler op og ned af skibs siden i hårdt vejr.
Men det største problem er dog, at man lukkede for døgnbetjeningen på Nykøbing Falster politistation, hvor papirerne var sendt til og så skal man ringe til Næstved politi, som dækker hele Lolland - Falster og Sydsjælland og den ene mand, der kunne finde ud af, at betjene et stempel var måske i Nakskov og det betød 1 til 2 timers ventetid og det betyder, at 6 mand kunne sidde og vente på en politimand, imedens taxameteret tikkede til omkring 500 Kr. i timen.
Til gengæld var han langt den hurtigste, når han endelig dukkede op, det tog ham kun 30 sekunder pr. pas i modsætning til Odense politi, som skal bruge 45 minutter på, at kigge på pas og finde ud af hvor klistermærket skal sidde.

 

Hvad er det så Danmark mister pga. politiets og Justitsministerens uduelighed ?

En skibsagent modtager en mail fra et rederi, de skal have afhentet 5 mand fra et tankskib, som skal skifte ud for Spodsbjerg på X dato kl. ca. X.
Så går der en masse ting i gang, vi skal hente de 5 " nye " søfolk i Kastrup Lufthavn, i dette tilfælde er det indere, fordi mange rederier nu bruger indere, som besætning også Kaptajner og Maskinmestre. Vi får deres navne og ankomsttid, samt fly nummer og har en mand stående når de ankommer, somme tider med tre forskellige fly og fra forskellige destinationer. Så bliver de kørt til et Hotel, hvor vi samler dem og sørger for, at de kan få noget, at spise og hjælper dem med de indkøb, de ønsker, det er tit billige mobilkort, så de kan ringe hjem.

Vi booker så fly billetter og Hotel til den besætning, som skal hjem, det er næsten altid SAS, fordi de fleste skal til Schipol og videre ud i verden.
Vi følger skibet, når det afsejler fra Sankt Petersborg for, at indpasse tidspunktet, så det passer til skemaet, så aftaler vi afhentnings tidspunkt med de 5 søfolk på Hotellet og kører dem til Spodsbjerg på Langeland, hvor vi er i kontakt med lods stationen i Spodsbjerg, som desværre blev lukket og flyttet til Korsør og Svendborg.

Så sejler Pilot båden ud og med de 5 nye og henter de 5 der skal skifte og det er som oftest om natten, derefter bliver de kørt til et Hotel i København, hvor de overnatter og afventer deres fly afrejse. De fleste søfolk tilbringer i gennemsnit 1½ døgn på Hotel, enkelte bliver kørt direkte fra skibet og til Lufthavnen, men det er sjældent det passer.

 

En sådan gennemsnits service forretning omsætter for og bemærk, at det er fremmed valuta, der kommer udefra.

 

2 x 5 fly billetter med SAS                        19.000 Kr.

Hotel og fortæring                                    12.000 Kr.

Lods ( kun transport )                                6.000 Kr.

Taxa og transport                                      5.000 Kr.

----------------------------------------------------------------------

 I alt                                                         42.000 Kr.

=======================================

På Spodsbjerg Lods station var der 35 ansatte og 94% af de tankskibe, som passerer Storebælt eller Øresund, med en dybdegang på over 11 meter bruger lods, men hvis de ikke mere skal skifte besætning, vil flere Kaptajner været fristet til selv, at sejle igennem uden lods for, at spare penge.
Dan Pilot, som driver lodseriet i Danmark, har 22.000 assistancer om året, dertil kommer de private lodserier i København og Kalundborg.


   5208238e98aef12082013.jpg

Desværre blev Spodsbjerg lodsstation lukket, det er den hvide bygning i midten.

Der bliver også skiftet besætninger fra Helsingør, Københavns Havn, Dragør, Kalundborg, Skælskør, Gedser og så naturligvis i Jylland, fra Grenå og Skagen, hvor det er et andet selskab, der handler skibene.

 

Det er kun de nøgne tal, som Danmark går glip af, jeg har medtaget her, for de løbende udgifter vil så blot gå til et andet land.

Men det er flere tusinde af den slags forretninger, som koster Danmark eksport indtægter og jobs, alt sammen fordi politiet og Justitsministeren er tunge, at danse med og ikke kan finde ud af, at bruge 30 sekunder på, at stemple et pas og sætte et klistermærke i.


-----------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags : visa lodser

Share on Facebook Back to the blogComments:


 
Panel title
Antal besøg: 1552758

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.12619400024414sekunder