Darwins liv og rejser - Darwins liv

Darwins fam4d945143b125a31032011.jpgilie: 

Charles Robert Darwin blev født den 12 februar 1809, altså for 200 år siden, i Shrewbury, Shropshire i famliens hjem, the Mount. Han var det femte af seks børn, af hans far, den rige læge og finansmand Robert Darwin og Susannah Darwin, men hun var født Wegdewood. Hans familie var rige og havde gode forbindelser. Hans morfar var Kina fabrikanten Josiah Wedgewood, mens hans farfar var Eramus Darwin, en af de ledende intellektuelle fra det 18. århundredes England. Begge familier var meget unitære, selvom familien Wegdewood var ved at adoptere Anglicansmen. Robert Dawin selv, en hurtig selvtænker, fik baby Charles døbt i den Anglikanske kirke, men Charles og hans søskende deltog i den Unitære kapel med deres mor.

 

Lidt ekstra om hans bardom:

Charles havde 1 bror og 4 søstre, han startede i skole som 8-årig og fik mange venner. Allerede som ung var han interreseret i naturen, og samlede fugleæg, insekter, planter og meget mere. Han var en meget følesladet dreng, og første gang han skød en snerpe var han meget rystet. En dag så han sin ven sætte en orm på en krog og han blev så rædselslagen over de lidelser at ormen havde, og glemte aldrig den oplevelse igen.

 

Enden på hans liv.

Darwin blev gift med sin kusine Emma Wegdewood d. 29 januar 1839, og de fik 10 børn, to af dem døde som helt små, og en døde som 10-årig, det var meget hårdt for Emma og Charles, og det ændrede han syn på han tro, og han begyndte mere og mere at midste troen på Gud og fik dybere tro på evolution.

Darwins helbred led under stress, det blev værre og værre som årene gik, og han ikke fik hvilet sig. Han lå med maveproblemer, hovedpine og hjerte symptomer. Han døde i Downe, Kent, England d. 19 april 1882.

 

 

 
Panel title

© 2018 darwinsrejse

Antal besøg: 72

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,48651099205017sekunder