6.a's Nyheds Redaktion - Cykler

Husk din cykelhjelm!

 

Hvert år bliver der dræbt cirka 50 cyklister og mere end 1600 alvorligt skadet. Det kan man undgå ved brug af cykelhjelm.

 

6 ud af 10 skader kan undgås ved brug af cykelhjelm.

 

Styrter du på cyklen med 20km/t, rammer du asfalten med en kraft på et ½ ton. Hvis du kører uden hjelm, er risikoen får hjerneskade meget stor.

Hjerneskallen på en syvårig og en fyrreårig er cirka lige tyk, så skaderne på voksne og børn er de samme.  Alt efter hvilken del af hjernen, der kommer til skade, vil konsekvenserne være forskellige. Du kan få ødelagt din hukommelse og din opfattelse af, hvem du er. Hvis muskelkoordinationen bliver ødelagt, kan du måske ikke engang synke dit eget spyt. Du kan miste evne til af forstå, hvad andre siger eller til selv at tale. I yderste konsekvens kan du dø.

 

Cyklisforbundet anbefaler, at alle cyklister kører med hjelm, men er imod at tvinge hjelmen ned over hovedet ved lov.

Man mener dog at et hjelmpåbud vil risikere at afholde flere fra at cykle. Hvis valget står mellem at risikere en bøde for ikke at kører med hjelm, og at sidde stille, sikkert i en bil på vej til arbejde eller skole, er valget nok enkelt for de fleste.

 

Allerede nu dør 1500 mennesker årligt som følge af for lidt motion. Motionen kan være en cykeltur til og fra arbejde eller skole eller bare en cykeltur når du kommer hjem (med hjelm)

Cyklister har 30 % lavere risiko for at dø i utide end ikkecyklister. 25 % af danskerne bruger cykelhjelm, så hvis du tror du er den eneste, så kan du godt tro om igen.

 

Det kan godt være at det ødelægger hår, det ser dumt ud at køre med hjelm og man er ikke sej når man kører med hjem. Men vil du hellere se dum ud nu og have et godt liv, eller kører uden hjelm og falde og slå hovedet og så være en grøntsag resten af dit liv. Husk at tænk over det, når du ikke gider have din cykelhjelm på.  Dem der siger til dig at du skal have den på, de gør det kun for at hjælpe dig.

 

 

SÅ HUSK DIN CYKELHJELM NÆSTE GANG DU SKAL UD AT CYKLE

 

 

Lavet af Amalie Bülow

 
 
Panel title

© 2018 deledansk

Antal besøg: 126

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,4735951423645sekunder