Kristendom - Hovedretninger
 

Katolsk kristendom

Den katolske kirke er det største kristne trossamfund i verden. Der er over en milliard medlemmer og omkring 40 % af alle europære er katolske. Den katolske kirke opfatter sig som den universelle kirke, fordi den gælder i hele verden og viderefører den – ifølge katolikker - rette tradition fra den tidligste kristendom. Den katolske kirke kaldes også for romersk katolsk. Det er fordi de vil understrege at den har tilknytning til Rom. Ifølge den kristne tradition kom en af Jesus deciple – Peter – til rom. Han blev biskop i Rom og døde martyrdøden. Det siges at Peter er begravet under Peterskirken.

 

Protestantisk kristendom

Den protestantiske kristendom hedder som den gør, fordi det er en protest mod den katolske kirke. Den protestantiske kristendom ødelagde rammerne for den katolske kirke, og dannede sine egne kirkesamfund. I dag er der ca. 20% af alle europærer der er protestanter. Martin Luther var den første protestantiske reformator. Han var en munk og professer i teologi. Han var imod den katolske kirke, fordi man skulle købe sig ud af skærsilden. Han ville også gerne have at bibelen blev oversat fra latin til andre sprog. Han startede protest og oversatte bibelen. Han fik mange med på hans bølge, så de dannede sine egne kirkesamfund. Det er en mere fri måde at være kristen på.

Forskellen mellem de to slag tro er nok kirkerne. De katolske kirker er tit meget store og flotte i deres bygningsform. De protestantiske kirker er mere enkelte og ser mere stille ud. Inden i en katolsk kirke er der store udsmykninger og MANGE sterinlys. Der er altid en statue af Jomfru Maria. I en protestansk kirke er der en gang med stolerækker i siden. Der er et alter for enden af kirken.

 
Panel title
Antal besøg: 299

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,53464102745056sekunder