Velkommen til Den Sorte Boks - Racisme i fodbold

Oldhams Tom Adeyemi

Den 6. januar 2012 i FA Cup kampen mellem Liverpool og Oldham blev Tom Adeyemi udsat for racistiske tilråb fra et par Liverpool fans. Tom Adeyemi blev yderst ophidset i situationen, og det lignede, at han var ved at begynde at græde. Politiet efterforsker sagen for at få styr på alle detaljerne.

Samuel Eto'o udsat for racisme

Specielt den camerounske spiller Samuel Eto’o har været udsat for racisme mange gange. Det startede i februar 2005 i en udebanekamp mod Real Zaragoza. Hver gang Eto’o havde bolden lavede supporterne abelyde. Dommeren under kampen havde ikke noteret sig noget i sin kamprapport og sagde, at publikums opførsel var ”normal.” Senere blev to af supporterne fanget og fik 5 måneders karantæne fra La Romareda (Zaragozas stadion). Senere kom Eto’o ud med sin mening omkring situationen. Han synes, at stadionet skulle lukkes, men Barcelonas træner Frank Rijkaard fortalte, at han bare skulle koncentrere sig om det sportslige og ikke den racistiske episode. Næste sæson da Barcelona og Samuel Eto’o kom på besøg igen lavede fansene det samme stunt, og Eto’o var ved at forlade banen i frustration, men holdkammeraterne overtalte ham om at blive på banen. Han er blevet fanget på video, hvor han siger ordene ”No más.” De spanske ord for ”ikke mere.”
Eto’o har været ude at udtale, at han i Spanien ikke ville bringe sin familie med til kampene på grund af den behandling, der er omkring de farvede spillere.
I oktober 2010 i en kamp mod Cagliari blev Eto’o udsat for racisme igen (Italien). Efter tre minutter var dommeren henne og give fansene en advarsel. Fansene valgte i stedet for at være ironiske vetid at prøve at stoppe med de racistiske tilråb, så kampen ikke blev stoppet. Til Eto’os trøst kunne han trøste sig med at han afgjorde kampen, som endte 1-0.

Surez vs. Evra

Den 16. oktober 2011 i en Premier League mellem Liverpool og Manchester United. Efter kampen sagde Evra, at Suarez flere gange i kampen havde kaldt ham ”Negro.” Suarez selv skrev på sin Twitter, at han ikke havde gjort noget. Den 31. december 2011 kom FA ud med en rapport om situationen på 115 sider. Suarez påstod, at han brugte ordet ”Negro,” fordi det var normalt for ham, og at det ikke var ondt ment. Suarez var også ude at undskylde få dage senere, hvis han havde stødt nogen, så var det ikke ondt ment.
Det endte med, at Suarez fik en bøde på 350.000 kroner og 8 spilledages karantæne.
 
Panel title

© 2018 Copyright

Antal besøg: 1129

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,47539615631104sekunder