designerbarn - Ægsortering

Til ægsortering bruges en metode kaldet PGD, som betyder præimplantation. Ægsortering er når man undersøger befrugtede æg for arvelige egenskaber og på den baggrund udvælger et æg til opsætning i kvindens livmoder.

Metoden: Kvinden får udtaget 10-12 modnede æg som hver bliver befrugtet af en sund sædcelle fra hendes mand i en lille plasticskål med små brønde. Lykkes befrugtningen, påbegynder ægget en celledeling (mitose) så det består af to celler og efter flere mitoser af fire og otte celler. Når det enkelte fosteranlæg har nået 8-cellestadiet borer man hul i æggets skal og udsuger med en mikropipette en af de otte celler, som man derefter undersøger for den arvelige sygdom, man har mistanke om. Ofte går en hel del æg tabt fordi selve befrugtningen mislykkes eller fordi de efterfølgende mitoser slår fejl. Ud af de i alt 10-12 æg vil man med lidt held stå med måske 2-3 fosteranlæg som er egnede, med andre par må startre forfra.

Risikoen for at få et sygt barn nedsættes til under 1% ved brug af denne metode. Med 10-12 udtagne æg er der 30 % chance for at man ni måneder senere står med det ønskede barn. I knap halvdelen af tilfældene lykkedes  implantationen.

Loven:

Hvis der er en kendt og væsentlig øget risiko for, at barnet får en alvorlig arvelig sygdom, giver loven mulighed for at undersøge et befrugtet æg.

 
Panel title

© 2018 designerbarn

Antal besøg: 79

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,57211017608643sekunder