designerbarn - Forældrene

     Hvilke årsager kan der være til man vælger at designe sine egne børn?

    Der kan være mange og forskellige grunde til at man vælger at designe sine egne børn. I Danmark er det kun lovligt at designe ud fra udseende på en donor, mens der i nogle andre lande ikke er grænser for, hvad man må.Vi har fundet nogle forskellige typer mennesker, der kunne have interesse i at designe deres eget barn, og vi har tænkt over hvad deres grunde kunne være til at designe og få børn ved hjælp af kunstig befrugtning.

 

Homoseksuelle
Homoseksuelle mænd er nogle af dem der gør brug af kunstig befrugtning. Som par er de ikke i stand til at skabe et barn. De har brug for en rugemor der vil føde deres barn og her vælger de oftest selv at være donor. 
Lesbiske par kan naturligvis selv bære barnet, men har også brug for en sæddonor.


Enlige
Der er mange enlige der ønsker børn, og derfor vælger den kunstige befrugtning. Hvis man ikke har en partner og ikke har lyst til at være afhængig af en mand, er valget af kunstig befrugtning en god idé.

Kvinder der ikke kan få børn/ eller mand der har nedsat sædkvalitet
Der er også kvinder der simpelthen ikke kan blive gravide og i stedet vælger reagensglasbefrugtning eller ægsortering. På denne måde bliver sædcellen sat direkte ind i livmoderen, ægget befrugtes og sættes op i kvinden igen. Der er også nogle der vælger den kunstige befrugtning fordi manden har nedsat sædkvalitet.

Bærer af en arvelig sygdom
Man kan ved brug af reagensglasbefrugtning se om et foster har en genetisk sygdom. Derved kan man fravælge de syge og beholde de raske fostre, så hvis man er bærer af en arvelig sygdom er dette den ideelle måde at få et rask barn på. Dette kan bestemt være en stor faktor for at en forælder med en arvelig sygdom vælger reagensglasbefrugtning og går gennem den kunstige vej.
Der er også set eksempler, hvor et barn er blevet dannet via kunstig befrugtning for at redde et andet menneske. Man kan diskutere om det er etisk korrekt at blive til for at redde andre, men det er nok et emne man aldrig bliver enige om.  

Normale par der gerne vil designe deres eget barn
Der er i dag også par der gerne vil kunne designe og have kontrol over hvordan deres børn skal se ud og opføre sig. I Danmark er det kun lovligt at designe ud fra udseende, men ikke ud fra personlighed, intelligens ovs. 

I udlandet bliver der dog eksperimenteret mere med at designe børn, og i nogle lande er reglerne slet ikke så strenge som i Danmark.    

 

           Er nogle grunde til at designe børn bedre end andre?

    Det er svært at sige om nogle årsager er bedre end andre, men kunstig befrugtning er jo en fantastisk mulighed for par, der ikke kan få børn naturligt. Der er mange forskellige meninger om kunstig befrugtning og man bliver nok aldrig enige om dette emne, men det er vigtigt at pointere at man i Danmark ikke må designe børn ud fra personlighedskriterier. Der er også meget forskellige meninger om hvorvidt homoseksuelle skal have lov til at få børn, selvom deres eneste mulighed er igennem kunstig befrugtning. 

    Religion, alder og socialt tilhørsforhold kan også være faktorer der spiller ind i menneskers holdninger til om kunstig befrugtning er en god ide eller ej.     


      Kan det være etisk acceptabelt at forældrene skal kunne bestemme hvordan barnet kommer til at se ud?

    Det er igen meget individuelt hvordan man ser på dette spørgsmål, men de fleste ville nok svare nej. Mange mener, at det bliver for kunstigt og at det kunne udvikle sig til at næsten alle ville vælge perfekte børn. Der ville nok komme mere fokus på hvordan det ”perfekte” barn skulle se ud, og forskelligheden ville blive nedprioriteret. 

    Det er svært at sætte en grænse for, hvor meget forældrene må bestemme vedrørende deres kommende barns udseende. I Danmark har man sat grænsen ved nogle ydre kriterier. Etisk Råd har slået fast, at barnet skal være et mål i sig selv. 

 
Panel title

© 2018 designerbarn

Antal besøg: 80

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,43000912666321sekunder