designerbarn - Reagensglasbefrugtning

Ved hjælp af en hormonbehandling stimuleres ægdannelsen, så der modnes flere æg. Herefter tages æggene ud af æggestokkene. Æggene befrugtes i laboratoriet enten ved, at der tilsættes cirka 100.000 sædceller til hvert æg, eller ved at en enkelt sædcelle indføres direkte i ægget. To til tre dage efter tilbagelægges et eller to befrugtede æg i livmoderen. Omkring 5 procent af alle danske børn fødes i dag efter behandling med reagensglasteknik. Denne teknik bruges til par der af forskellige årsager ikke kan få et barn.

I dag kan man ved hjælp af reagensglasbefrugtning, se om et foster har en genetisk sygdom. Derved kan man fravælge de syge og beholde et af de raske fostre. Det er det tætteste vi kommer på et designerbarn i dag, men i dyrenes verden har man allerede lavet selvlysende mus og fisk, og man har lavet en mus, der blev født med et øre på ryggen, derfor er der ingen tvivl om at man i fremtiden vil kunne vælge egenskaber hos sine børn som f.eks. øjenfarve, hårfarve eller højde og bredde.

Reagensbarn er et barn som er udviklet af et æg der er befrugtet uden for livmoderen; metoden blev første gang brugt på menneskefostre i 1978  

 
Panel title

© 2018 designerbarn

Antal besøg: 87

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,56333684921265sekunder