Billedkunst-portfolio - Billedkunst - fagets selvforståelse

I nutidens Danmark stifter man dagligt bekendtskab med det visuelle som et redskab til kommunikation. Billeders brug og funktion er ikke længere givne, hvilket har skabt forskellige genrer og stilarter, der kræver en vis mængde indsigt fra beskuerens side. Billederne påvirkes af den samtid vi befinder os i, men samtiden påvirkes vekselvirkende ligeledes af billederne og deres udtryk og form og elever bør arbejde med såvel plane- som rumlige- og digitale billeder. Denne nutidige "billedverden" kræver at børn allerede i folkeskolen beskæftiger sig med billedkunst som værende noget, der er langt bredere end "blot" et håndværksfag.

 

"Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at producere, opleve og analysere billeder bliver i stand til at iagttage, reflektere, bruge og forstå billedsprog som et kommunikations- og udtryksmiddel.

 

Eleverne skal i arbejdet med plane, rumlige og digitale billeder tilegne sig færdigheder og viden om kunst, medier og andre visuelle udtryks- og kommunikationsformer som grundlag for at udtrykke sig igennem bilelder og andre visuelle former.

 

Som deltagere i og medskabere af kultur og som del af deres kreative udvikling og æstetiske dannelse udvikler eleverne deres kundskaber om kunstens og mediekulturens billedformer, som de fremstår i lokale og globale kulturer."

 

(Kilde: Undervisningsministeriets formål for faget billedkunst)

 

Udover at erkende billedkunstundervisningens formål i folkeskolen er det desuden vigtigt, at man som underviser sigter imod, at opfylde de pågældende trin- og slutmål, der gør sig gældende efter henholdsvis 2. og 5. klassetrin, herunder "billedfremstilling", "billedkundskab" samt "visuel kommunikation". Faget skal altså ikke alene betragtes som værende en indføring i historie og kunstformer, men ligeledes som en indsigt i og læren om hvordan man beskriver, fortolker, kommunikerer og anvender det billedlige i praksis.  

 
Panel title

© 2018 dg-portfolio

Antal besøg: 17635

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,61202597618103sekunder