dinudvikling - Forside

                                Udviklingpsykologi

 

Psykologen Erik Erikson var en af de første, der beskrev teorien om forandringen som en livslang proces og opstillede en teori om livets otte vigtigste udviklingstrin i relation til alder. Han mente således, at psykologisk vækst og forandring er en konstant proces, som forsætter gennem lige igen.

I barnets første leveår, er barnet hjælpeløst og er afhængelig af sine primære voksne, typisk sine forældre, for at få mad, varme og kærlighed. Svigtes barnets behov, vil barnet hurtigt få en følelse af mistillid til personer og omverden – en føelse, som kan følge individet i resten af barnets liv.

Barnet vil udvikle tydelige tegn på aggretion, og mindre evne til samarbejde med deres primærpersoner. Når barnet er ca 1 år, kan barnet gå, tale lidt, lege osv., og barnet begynder så småt at udvikle selvkontrol selvstyring. Hvis forældrene opmuntret den to-årige initiav og tillader barnet at gå på opdagelse, begår, f.eks. når barnet gerne vil spille selv eller tager tøj af og på, og lader barnet afprøve grænser for egen formåen.

 

 

 

 
Panel title

© 2018 dinudvikling

Antal besøg: 23

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,39511919021606sekunder